Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

21 de infractiuni pe zi

• politistii nemteni au solutionat, în 2007, 7.934 de infractiuni • dintre acestea, aproape jumãtate au fost de naturã judiciarã • •

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a fãcut public, ieri, bilantul activitãtii institutiei pe anul 2007. În prezenta subprefectului Vasile Sendrea, seful Politiei Neamt a indicat principalii indicatori ai institutiei. Astfel, conform cifrelor prezentate, politistii nemteni au solutionat 7.934 de infractiuni, ceea ce înseamnã o medie de 21 de infractiuni pe zi. Dintre cele 7.934 de fapte solutionate, 1.761 au fost de naturã economico-financiarã, 3.472 judiciare, iar 2.704 de altã naturã.
Raportate la numãrul infractiunilor solutionate în anul 2006, numãrul din 2007 aratã cã procentul a crescut cu 11%. Au fost cercetate 6.327 de persoane, cu 22 % mai multe decît în 2006. Dintre acestea, jumãtate au fost anchetate pentru infractiuni judiciare, în special pentru fapte comise împotriva patrimoniului. În 2007, a scãzut numãrul retinerilor sau al arestãrilor, iar din totalul cauzelor penale solutionate, au fost înaintate cu propunere de trimitere în judecatã 2.277 de dosare. Trebuie precizat cã au fost solutionate 10 cauze complexe de naturã economicã, cu un grad de dificultate ridicat.
Demn de remarcat este faptul cã jumãtate din infractiuni au fost solutionare de cãtre posturile de politie. „Rezultatele activitãtii Inspectoratului de Politie Neamt în anul 2007 evidentiazã capacitatea de mobilizare institutionalã pentru a rãspunde prioritãtilor actuale ale Politiei, derivate din calitatea României de stat membru al Uniunii Europene, concomitent cu asigurarea unor servicii de calitate cetãteanului si contracararea eficientã a fenomenelor de criminalitate ce se manifestã, atît în forme simple, cît si complexe, organizate. Caracteristica principalã a acestei perioade de reformã a sectorului public o reprezintã reconfigurarea pozitiei institutiei politienesti în spatiul public al institutiilor statului, în vederea oferirii la parametri ridicati a unui serviciu public politienesc concentrat pe cetãtean si nevoile comunitãtilor locale. ÃŽn acest proces de schimbare institutionalã, managementul este unul dintre elementele cheie din agenda modernizãrii sectorului public. ÃŽn 2007, efectivele Politiei Neamt au actionat pentru realizarea programelor si planurilor de actiune sectoriale aflate în derulare la nivelul inspectoratului“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt.
Subprefectul Vasile Sendrea s-a arãtat multumit de rezultatele obtinute de cãtre politistii nemteni în anul 2007.

Articol afisat de 1392 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective