Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ORASUL FÃRÃDELEGILOR

ORASUL FÃRÃDELEGILOR

Un nou atentat mafiot?

• o limuzinã de lux ce apartine lui Petru Voroneanu, a fost distrusã într-un incendiu dubios • BMW-ul X5, în valoare de peste 60.000 de euro, a ars ca o tortã • autoturismul nu era asigurat, afirmã Petru Voroneanu • acesta mai spune cã incidentul nu are nici o legãturã cu recentul rãzboi dintre asa zisele clanuri Tîtã si Donose • politistii nu exclud varianta unui atac mafiot, însã o studiazã si pe cea a unui scurtcircuit • anchetatorii vor stabili dacã incidentul are vreo legãturã cu amenintãrile primite de unii membri ai familiei Voroneanu sau cu niste asa-zise datorii neachitate • seful Politiei spune cã locuitorii nu au motive sã intre în panicã •

Nici nu s-au stins bine ecourile scandalului dintre asa-zisele clanuri ale lumii interlope pietrene (Tîtã si Donose), cã a apãrut o altã poveste cu iz mafiot. Este vorba de distrugerea într-un incendiu izbucnit în noaptea de duminicã spre luni, a unei limuzine de lux, proprietatea lui Petru Voroneanu, în vîrstã de 24 de ani. Si gurile rele s-au grãbit sã afirme cã la mijloc ar fi vorba de un atac pus la cale intentionat. Petru Voroneanu a afirmat cã întîmplãrile nu au nici o legãturã cu recentul scandal dintre clanurile Tîtã si Donose si cã nu are nici o bãnuialã despre un posibil incendiator. „Eram în casã, pentru cã locuiesc în apropiere, cînd am auzit o bubuiturã. Am crezut cã a luat foc o casã, însã cînd m-am uitat pe geam, am vãzut masina mea în flãcãri. Nu stiu ce s-a întîmplat, însã nu cred cã a fost un scurtcircuit. Masina este nouã. Am adus-o în luna decembrie din Germania“, a declarat Petru Voroneanu. Acesta a mai spus cã autoturismul l-a costat peste 60.000 de euro si cã nu era asigurat, ceea ce înseamnã cã el nu va primi nici un leu despãgubire. Ieri dimineatã, locul unde se afla autoturismul ars, la intersectia strãzii Titu Maiorescu cu Bistritei, era întesat de pompieri si lucrãtori de politie, inclusiv criminalisti. Pompierii au studiat autoturismul, însã niciunul nu a tras o concluzie clarã.

Rãzbunare sau scurtcircuit?

„Nu putem spune ce s-a întîmplat, pînã cînd nu finalizãm cercetãrile“, a declarat un pompier aflat la fata locului. Aceeasi pozitie au adoptat-o si politistii. „Nu ne putem pronunta încã în cazul incidentul de azi-noapte. ÃŽmpreunã cu specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã urmeazã sã stabilim care au fost cauzele acestui incendiu. Existã un martor care afirmã cã focul a izbucnit de sub capotã, ceea ce ar putea însemna cã focul s-a datorat unui scurtcircuit. Posibil de la sistemul de alarmã. Este o variantã pe care noi o studiem cu atentie. De asemenea, vom verifica si alte piste“, a declarat comisarul sef Aurelian Vase Soric, seful Politiei Neamt. Celelalte douã piste, din informatiile pe care le detinem, ar fi presupuse amenintãri primite de proprietarul masinii, ca urmare a unei posibile datorii neachitate. Acest aspect va fi elucidat si dacã Petru Voroneanu va colabora cu politistii. El, însã, a negat în fata reporterilor de la „Monitorul“ aceastã variantã. Trebuie precizat cã ancheta se aflã în lucru la Serviciul de investigatii criminale. Unul dintre ofiterii care se ocupã de caz ne-a declarat, sub semnul anonimatului, cã cel mai probabil în dosar se va solicita o expertizã tehnicã care va clarifica modul în care functioneazã alarma unui BMW X5 si dacã este posibil ca o defectiune tehnicã sã fi stat la baza acestui incident. ÃŽntrebat dacã ultimele întîmplãri petrecute în lumea interlopã nemteanã constituie un pericol pentru cetãteni, comisarul sef Aurelian Vasea Soric a declarat: „Evenimentele din ultimele zile nu sînt de naturã sã îngrijoreze. Politia Neamt este pregãtitã sã intervinã în orice moment. Important este sã anticipãm si sã descurajãm astfel de manifestãri“.

Piatra Neamt, locul unde ard noaptea limuzine
Din Moldova, orasul Piatra Neamt pare a fi lider la capitolul limuzine incendiate, sute de mii de euro fiind transformate în scrum în urma unor actiuni mafiote. Nici unul dintre aceste cazuri nu a fost rezolvat, toate figurînd în evidente cu autori necunoscuti.
Primul incident de acest gen s-a înregistrat în ianuarie 2005, cînd masina judecãtorului Cristian Catanã, pe atunci încã magistrat, un Audi A4, a fost incendiat de persoane necunoscute, pompierii stabilind atunci cã focul a fost pus intentionat, flãcãrile declansîndu-se din partea de jos a autoturismului, pe cauciucuri fiind turnat un lichid inflamabil.
Apoi, în luna noiembrie 2005, o limuzinã Audi A8, proprietatea lui Gheorghe Mararu, a fost distrusã într-un incendiu înregistrat pe bulevardul Traian, în zona sediului Asirom. Masina a luat foc în partea din fatã-stînga, dar si în spate, la portbagaj. Interventia rapidã a pompierilor a fãcut ca masina sã fie distrusã doar în proportie de 25%, fiind afectate motorul, farurile, capota, portbagajul si calculatorul de bord. Incendiul s-a dovedit a fi opera unei mîini criminale, în acest caz existînd probe foarte clare. Au fost gãsite urme de benzinã pe portierele masinii si pe cupolã, iar lucrul care a dovedit fãrã dubii cã focul a fost pus intentionat a fost o înregistrare video provenind de la o camerã de supraveghere instalatã chiar în balconul pãgubitului si care a filmat doi bãrbati ce turnau ceva, probabil combustibil, pe masinã. Curios este faptul cã incendiatorii au stat numai cu spatele cãtre obiectivul camerei, ca si cum ar fi stiut tot timpul cã sînt filmati.

Februarie 2006

În luna februarie 2006, douã autoturisme de lux apartinînd unor cunoscuti oameni de afaceri nemteni au fost incendiate de indivizi necunoscuti. În noaptea de 8 spre 9 februarie 2006, a ars un autoturism Porsche Cayenne, proprietatea lui Vasile Puchineanu, bunicul lui Gheorghe Cãtãlin Mararu, cunoscut afacerist pietrean, precum si un autoturism Audi A6 ce era preluat de Emil Junghiu, patronul firmei Prodprosper Piatra Neamt, de la firma Porsche Leasing. Limuzina lui Puchineanu era folositã de nepotul sãu, Cãtãlin Mararu, care în seara respectivã o parcase în zona hotelului Central. Focul a izbucnit la motorul masinii care a fost evaluatã la peste 100.000 de euro. Politistii si pompierii au fost de acord cã la mijloc a fost o mînã criminalã. În aceeasi noapte, indivizi necunoscuti au incendiat autoturismul Audi A 6, folosit de Emil Junghiu. Masina, care a ars în proportie de 90%, era asiguratã. Tot în februarie 2006, la Piatra Neamt a avut loc o tentativã de asasinat împotriva unui cunoscut interlop. Este vorba de Puiu Mironescu, în vîrstã de 34 de ani, care a fost împuscat cu o armã de foc, în fata blocului în care locuieste. Mironescu, care se întorcea acasã împreunã cu prietena sa, a fost acostat de un necunoscut, care, fãrã sã stea prea mult pe gînduri, a scos un pistol si a tras cel putin 5 gloante. Unul dintre acestea l-a lovit în craniu, iar altul în picior. Victima a reusi sã scape de criminal, fiind transportatã ulterior la spital, unde a primit îngrijiri medicale. La acea vreme, cazul a fãcut mare vîlvã, mai multi ofiteri de la IGPR venind la Neamt pentru a pune umãrul la rezolvarea cazului. Desi la acea vreme politistii erau încrezãtori în rezolvarea cazului, precum si a celor privind incendierile de masini, timpul a demonstrat cã nu a fost vorba decît de niste declaratii sforãitoare. Si asta pentru cã nici un incendiator nu a fost prins si nici individul care l-a împuscat pe Puiu Mironescu.

„Calendarul“ atacurilor comandate

9/10 ianuarie 2005. Un Audi A4, apartinînd lui Cristian Catanã (pe
atunci judecãtor la Judecãtoria Piatra Neamt) a fost incendiat în
spatele blocului. Paguba a fost de 7.000 de euro.
22/23 noiembrie 2005. Un Audi A8, a lui Gheorghe Mararu,
asigurat pentru 65.000 de euro arde în fata blocului unde locuia
proprietarul.
8/9 februarie 2006. Un Porsche Cayenne, apartinînd bunicului lui
Gheorghe Mararu ia foc în parcarea Hotelului Central. Masina
valora 100.000 de euro si era asiguratã pentru 55.000.
8/9 februarie 2006. Un Audi A6, proprietate a afaceristului Emil
Junghiu este incendiat. Masina era asiguratã pentru 45.000 de
euro.
23/24 februarie 2006. Un Renaul Megane, al firmei de lichidãri
judiciare Elva Cont arde într-o parcare. Paguba este 50.000 de lei.
23/24 aprilie 2006. O vilã a lui Bogdan Mararu este incendiatã.
Paguba a fost de circa 300.000 de lei.
9/10 mai 2006. Un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, ia foc în
fata blocului. Autorii sînt fimati cu o camerã video dar nu sînt identificati. Masina nu era asiguratã si valora 30.000 de euro.
10/11 februarie 2006. Puiu Mironescu, de 24 de ani, este tinta unui
asasinat. Un necunoscut îl împuscã, trãgînd cîteva focuri de armã,
douã gloante rãnindu-l.

Articol afisat de 6321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de jijil la data 22.01.2008 11:20
Ce face Politia ? Pe cine sprijina ?
Atata timp cat politia jud Neamt nu va face nimic, pe buna dreptate acest minunat oras, va fi transformat intr-un oras al faradelegilor de cativa indivizi fara scrupule ! Atata timp cat dl comisar Amihaesei doreste functia de inspector sef, mai presus decat onoarea si demnitatea de politist, acesti infractori de 2 lei, vor continua aceste acte de lasitate, punand foc autoturismelor ! atat timp cat dl Amihaiesei se va gandi la grade si functii, nefiind in stare decat sa prinda gainari, atat timp cat Bucurestiul e chemat de fiecare data sa puna ordine in viata pietrenilor, atata timp cat gastile de mafioti de 2 lei nu vor fi descurajate de politia locala...va fi mereu asa ! Sunt curios, in calitatea mea de cetatean, ce dosare grele a solutionat acest domn cms sef Amihaesei si ce pregatire are, de nu poate tine sub control niste infractori cunoscuti ca suspecti in incendieri si cine il tine in spate de este pastrat in continuare la sefia Serviciului judiciar, fara a obtine mari rezultate?
Ad�ugat de jijil la data 22.01.2008 11:30
continuare.... strigate-n furtuna
Cum e posibil, ca atunci cand e un conflict mai mare politia locala sa-si arate neputinta, fiind nevoie mereu de interventii de la politiile Bacau si Bucuresti? De ce oare oamenii onesti si cinstiti din Piatra Neamt au de suferit si le e dat sa vada in frumosul lor oras razbunari de 2 lei ale infractorilor Mironescu Puiu si locotenentul acestuia Falau, care dand dovada de o lasitate extrema si folosindu-se de neputinta politiei locale continua si anul acesta seria incendierilor? Transmit organelor abilitate un mesaj: sunteti latiti sa ne aparati...nu va culcati pe o ureche, maine va arde masina voastra !Cate masini vor trebui sa mai arda, pana va veti face datoria ?
Ad�ugat de vasile coj la data 22.01.2008 11:52
o informatie pt politie
acum ceva timp, Petre Voroneanu s-a certat destul de tare cu Alina!Cum care Alina?Cur de fier, fosta prietena a lui Codrin Oistric,care are barul Toniq, de vis a vis de H Central.Voroneanu s-a certat cu Alina, din cauza fostei sale amante, care la randul ei e prietena cu Alina. Pana aici totul parea normal...Numai ca ce stie putina lume este ca Alina,cea cu Matiz,e confidenta de taina(amanta)lui Puiu Mironescu. Si s-a dus la Mironescu, stiind ca e fachir si-i place focul ,l-a parat pe voroneanu, iar puiu M l-a lovit pe tigan in emblema, adica-n masina !dar cum, pt ca el nu se expune usor...fiindca e putin impuscat, iar mai nou se ocupa cu trafic de persoane in Italia? Printr-un locotenent de-al sau...posibil Falau. Oare domnii militieni stiu sa citeasca?Sau cms sef Amihaesei se teme in continuare de caseta video cu care-l ameninta Mironescu ? Domnule Soric, macar dvs poate stiti sa folositi netul !
Ad�ugat de tina la data 22.01.2008 16:59
craiova-moldovei
vad ca acum in Piatra Neamt se intampla ceea ce se intampla la Craiova,rafuieli intre tigani.......
tiganii sa puna umarul la munca si politia sa faca mai mult teren,sa descopere faradelegile ce se intampla in acest oras.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective