Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oficialii sustin cã nu-s probleme cu zãporul de pe Bistrita

• temperaturile au crescut spectaculos ieri pe Valea Muntelui, iar gheata de pe Bistrita a început sã se topeascã, sporind debitul rîului • temperatura maximã a zilei de ieri a fost de 12,6 grade, la Tîrgu Neamt • de mîine, vremea de rãceste •

Cresterile spectaculoase ale temperaturilor înregistrate ieri, încã de la prima orã, în judet, inclusiv pe Valea Muntelui, au creat noi motive de îngrijorare pentru specialistii Sistemului de Gospodãrire a Apelor (SGA) Neamt, respectiv, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU). Conducerile celor douã institutii si prefectul Toader Mocanu, au mers si ieri pe Valea Muntelui pentru a constata ultimele modificãri si starea podului de gheatã de pe Bistrita, debitul si curgerea rîului. Alãturi de acestia s-a mai deplasat în teren seful Protectiei Civile din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã, colonelul Constantin Ene. Acesta a sosit în judet luni, 21 ianuarie, si va rãmîne în Neamt pînã cînd situatia zãporului de pe rîul Bistrita nu va mai constitui o problemã. Prefectul de Neamt si specialistii nemteni s-au întîlnit ieri, la ora 16, cu prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei.
„ÃŽn ciuda temperaturilor ridicate înregistrate astãzi (ieri, 21 ianuarie -n.r.), cînd la ora 13 erau 10 grade la Poiana Teiului, 6 la Brosteni si 7 la Suceava, situatia este normalã si nu pune nici o problemã. Debitele Bistritei sînt în crestere, iar gheata s-a lãsat pe mijlocul apei. Urmãrim evolutia fenomenului de zãpor pe tot cursul Bistritei împreunã cu reprezentantii SGA Suceava. Putem afirma cã situatia se prezintã bine. Desi temperaturile au crescut semnificativ, populatia nu trebuie sã îsi facã probleme, curgerea rîului se prezintã normal, iar pe munti nu este zãpadã care sã se topeascã si sã creascã aportul de apã din rîul Bistrita“, a precizat inginer Emil Bostan, director al SGA Neamt.
Nemtenii au avut, ieri, parte de o veritabilã zi de primãvarã, cu soare generos si temperaturi pozitive, anormal de mari.
Potrivit mãsurãtorilor fãcute de lucrãtorii Statiei Meteo Piatra Neamt, la ora 8 se înregistrau + 10,3 grade la Piatra Neamt, 9 la Tîrgu Neamt, 2,2 la Roman si - 2 la Vîrful Toaca. La ora 14, termometrele indicau 12,6 grade la Tîrgu Neamt, 12,5 grade la Piatra Neamt si 10 la Roman. Desi pentru luna ianuarie normalul termic se caracterizeazã prin valori negative ale temperaturilor, au mai fost ani în care în Gerar s-au înregistrat exceptii uimitoare. Astfel, în ianuarie 2001 s-a înregistrat o temperaturã maximã de 12,4 grade, iar în ianuarie 1912 au fost 17,2. Conform prognozei elaborate de cãte Centrul Meteorologic Regional Moldova, vremea va fi caldã si astãzi. Cerul va fi noros, mai mult acoperit în a doua parte a zilei, izolat se vor înregistra precipitatii sub formã de ploaie. În a doua parte a zilei si în cursul noptii, în unele zone, precipitatiile se vor transforma în lapovitã, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri se vor transforma în ninsoare. Vîntul va sufla slab la moderat. Maximele zilei vor fi cuprinse între 6 si 11 grade Celsius, iar minimele - între - 4 si +2. Mîine, vremea se va rãci, iar minimele vor fi cuprinse între - 7 si - 2 grade, iar maximele se vor situa între -1 si 3 grade. Cerul va fi noros la acoperit în cursul zilei, iar pe spatii extinse se vor semnala precipitatii sub formã de ninsoare.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective