Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ex-adjuncta Liliana Georgescu a cîstigat procesul cu ministerul

• magistratii Curtii de Apel Bacãu au decis cã fosta sefã adjunctã a ISJ Neamt trebuie repusã pe functie • ISJ va contesta sentinta pentru a scãpa de plata daunelor financiare • „Eu mi-am fãcut treaba cu profesionalism si nu meritam acel calificativ. A fost o conjuncturã nefavorabilã, iar demiterea mea s-a fãcut la pachet“, a declarat profesoara Liliana Georgescu •

Magistratii Curtii de Apel Bacãu i-au dat dreptate profesoarei Liliana Georgescu, fostã inspector scolar general adjunct, în privinta repunerii pe functie si a plãtii daunelor materiale si morale solicitate. Sentinta nu este pe placul Inspectoratului Scolar si al Ministerului Educatiei, care vor face recurs. Conform apãrãtorului profesoarei Liliana Georgescu, toate cele cinci solicitãri din dosar au fost solutionate favorabil. „Am desfiintat un ordin al ministrului care prevedea destituirea si un calificativ «nesatisfãcãtor» care nu se justificã. Urmeazã sã primim hotãrîrea Curtii de Apel Bacãu si în 15 zile sã vedem dacã va face recurs cineva. ÃŽn acest dosar, noi am cîstigat tot ce am cerut. Conform sentintei, doamna Georgescu va trebui repusã pe functie si va primi despãgubiri morale în valoare de 30 milioane de lei vechi si diferenta dintre salariul de inspector scolar general adjunct si cel de profesor, pe perioada cît a fost destituitã. Dacã va exista recurs, eu nu cred cã ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie se va dezice de ceea ce a stabilit Curtea de Apel Bacãu. Doamna Georgescu a detinut functia de adjunct al Inspectoratului Scolar pe o perioadã de patru luni, dar a fost evaluatã pentru o perioadã de un an, ceea ce nu a fost corect“, a declarat avocat Anca David.
Profesoara Liliana Georgescu a precizat cã este fericitã cã magistratii Curtii de Apel Bacãu i-au dat dreptate. „Sînt foarte bucuroasã cã am primit aceastã sentintã. Nu este o solutie definitivã si vom vedea dacã va fi atacatã sau nu. Consider cã nu am fost vinovatã de ceea ce s-a întîmplat la Inspectoratul Scolar. Eu mi-am fãcut treaba cu profesionalism si nu meritam acel calificativ. A fost o conjuncturã nefavorabilã, iar demiterea mea s-a fãcut la pachet“, a declarat profesoara Liliana Georgescu.
Nu la fel de „fericitã“ este conducerea Inspectoratului Scolar Neamt, care sustine cã va face recurs. „Dupã ce vom primi hotãrîrea, vom ataca solutia pentru cã pe noi ne intereseazã sã scãpãm de plata daunelor financiare, iar Ministerul Educatiei vrea sã rãmînã cu deciziile pe care le-a dat cînd a avut loc schimbarea“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general.
Profesoara Liliana Georgescu si-a desfãsurat activitatea în cadrul ISJ timp de patru luni, din martie si pînã în iulie 2007. A fost demisã în urma unei evaluãri a ministerului, împreunã cu inspectorul general Dorina Luminita Drexler si adjuncta Maria Rusu. Numai cã magistratii au decis cã demiterea nu a fost întemeiatã, drept pentru care profesoara Georgescu îsi doreste sã revinã la cîrma învãtãmîntului nemtean.

Articol afisat de 2821 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de constanta la data 24.01.2008 16:46
Reparatii ... partiale!
1. Pentru Liliana Georgescu: V-ati intrebat daca repunerea in functie insemna si REEVALUAREA CALIFICATIVULUI? Nu cred ca va interesau ce 30 mil, cat IMPRESIA generala asupra activitatii dvs.! Cei din breasla o stim si am apreciat numirea dvs.! Dar JUSTITIA NU CRE CA POATE SCHIMBA CALIFICATIVUL ACORDAT de alta institutie; ea constata ILEGALITATEA UNUI FAPT si ea o decizie! Decizia este DE ALTA NATURA! ATENTIE!
2. D-le LM, nu credeti ca in curand veti ajunge in aceeasi situatie? Nu va doresc acest lucru, dar cred ca asa va fi! Ce veti face atunci: veti aplauda decizia de a vi se acorda NS sau veti depune o contestatie? Sa nu uitam ca scaunele sunt ... trecatoare! Ceea ce ramane e prietenia, colegialitatea, spiritul de echipa si de intelegere, aprecierea justa a faptelor fiecaruia, indiferent de partida din care face parte.
3. Liliana, ramai la catedra! Acolo ai dovedit calitatile pentru care ai fost apreciata! Lasa-i pe altii sa-si bata joc de munca lor de-o viata! Ca, asa-i la noi!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective