Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gelozia, ipotezã în atentatul de la Torino

Gelozia, ipotezã în atentatul de la Torino

• politistii italieni nu sînt siguri dacã romascanul Valericã Dascãlu si prietena sa au fost victimele unui atentat mafiot sau a unei rãzbunãri • se pare, totusi, cã autorul crimelor este albanez, iar acesta a dorit sã se rãzbune pentru cã romascanul i-ar fi „furat“ iubita • Dascãlu avea un BMW la mîna a doua si banii nu-l dãdeau afarã din casã, sustin rudele victimei • primarul Cãrpusor se va implica pentru repatrierea tînãrului ucis •

Atentatul mafiot, comis în noaptea de miercuri spre joi, cãruia i-au cãzut victime romascanul Valericã Dascãlu si prietena sa Gabriela Nicoarã, dã bãtãi de cap autoritãtilor italiene. Politistii nu au reusit sã afle cu exactitate care au fost motivele pentru care cei doi au fost ucisi cu sînge rece, în acest moment fiind luate în calcul douã ipoteze. Prima se referã la faptul cã autorul, albanez de origine, s-a rãzbunat pentru cã fata îl pãrãsise. Cea de-a doua variantã se referã la faptul cã fata ar fi fost prostituatã, iar albanezul ar fi fost pestele ei. În momentul în care Gabriela Nicoarã l-ar fi pãrãsit pentru tînãrul din Roman, primul s-ar fi hotãrît sã-i dea o lectie. Anchetatorii italieni cred mai degrabã cã cei doi au fost victimele unei reglãri de conturi între interlopi. Si asta pentru cã înainte de a muri, tînãra a apucat sã stea de vorbã cu ei. Cei doi români, Valericã Dascãlu, de 37 de ani, si Ramona Gabriela Nicoarã, în vîrstã de 22 de ani, din Bîrlad, judetul Vaslui, au fost atacati, în noaptea de miercuri spre joi, în plinã stradã, în zona stadionului din Torino. Ei au fost acostati de un bãrbat, care a deschis focul cu o arma semi-automatã si care apoi a dispãrut cu un autoturism Fiat Brava. Asupra celor doi tineri au fost trase 15 cartuse. Fata a fost atinsã de cinci gloante, iar bãiatul de sase. Ambii au decedat la spital. Anchetatorii italieni au afirmat cã tînãra a practicat prostitutia si fusese expulzatã din Italia pentru sedere ilegalã în perioada 2005-2006. De asemenea, carabinierii au lansat ipoteza cã romascanul ar fi fost proxenetul ei. Toate aceste aspecte urmeazã sã fie stabilite în urma anchetei care a fost declansatã de autoritãtile italiene.

Familia Dascãlu, sfîsiatã de durere

Familia lui Valentin Dascãlu, tînãrul romascan ucis în stil mafiot în Italia, este devastatã de tragedia care a fãcut sã mai disparã unul dintre frati, dupã ce un altul a murit la vîrsta copilãriei. Doina Enea, singura dintre surori rãmasã în tarã, restul fiind stabiliti în Peninsulã, angajatã la Biblioteca Municipalã din Roman, nu mai gãseste cuvinte sã-si exprime sentimentele care o frãmîntã, pendulînd între revoltã si infinitã durere. „Nu stiu cît tribut trebuie sã mai plãteascã tara asta, Doamne Dumnezeule! Si pentru ce pleacã lumea asta, pleacã pentru cã aici nu se poate descurca. Toti fratii mei au plecat, pentru cã nu aveau nici casã, nu se puteau descurca aici, mama este casnicã, tata a murit acum cinci ani, eram nouã frati. Mai aveam unul, care a murit de mic, rãmãseserãm opt...“, a spus Doina Enea. Romascanca nu întelege nici zvonurile conform cãrora fratele sãu „trãia pe picior mare în Italia“, ca nu stiu ce mare „nas mafiot“, calificîndu-le doar goanã dupã senzational si nimic mai mult. „S-a zis cã era înstãrit, cã avea automobil scump, dar a venit în tarã astã primãvarã, de Paste, cu un BMW la mîna a doua, si-a deschis o «panaramã» de cont de 500 de euro, din care, apoi, a scos în douã rînduri cîte 200“, a mai suspinat sora lui Valentin Dascãlu. Aceasta a mai mentionat cã nici ceilalti frati ai sãi nu trãdeazã prosperitatea si muncesc din greu. „Valentin lucra în Torino, la o fabricã de produse ceramice. Mai am încã o sorã si un frate la materiale plastice, un cumnat la piese auto pentru masinile Fiat, pe lîngã Nichelino, iar un frate lucreazã la o firmã care mutã mobilã. O altã sorã, ca majoritatea femeilor, stã la niste bãtrîni. Am înteles cã prietena lui avea un butic, deci nu era cine stie ce, stiu cã este goana dupã senzational. Ce se spune cã avea în Bîrlad este a fratelui sãu“, a mai adãugat Doina Enea. Aceasta a mai povestit cã stia despre relatia fratelui cu tînãra Gabriela Nicoarã, dupã ce romascanul s-a despãrtit de prietena pe care o avea înainte. „Mama spunea, pentru cã tinea mai mult legãtura cu el, cã peste douã-trei luni urmau sã se cãsãtoreascã, dar nu stiu clar cine era fata“, a mai spus Doina Enea. Vestea tragicã i-a fost datã mai întîi joi, 24 ianuarie, cînd a fost anuntatã de una dintre surori despre moartea fratelui, dupã care a venit confirmarea din partea sefului Politiei. Tot joi, pe la ora 13, o sorã care-l gãzduia pe Valentin a fost cu nepoata la morgã, ca sã-l identifice, iar apoi au sunat cã merg sã vadã ce forme trebuie pentru a-l aduce în tarã.

Autoritãtile romascane se implicã

Impresionat de tragedia prin care trece familia din Roman, primarul Dan Ioan Cãrpusor a decis sã ajute la repatrierea trupului neînsufletit al lui Valentin Dascãlu. „Este o mare tragedie ceea ce s-a întîmplat, ne-a miscat pe toti, pentru cã este un romascan de-al nostru. Este o mare tragedie pe care o trãiesc, de fapt, o parte dintre cetãtenii români care nu-si gãsesc locul în România si care, pentru o bucatã de pîine, se duc sã lucreze în tãrile din Uniunea Europeanã. E greu sã spui acum cine este vinovat, grav este cã se întîmplã astfel de fenomene. Grav este cã în Italia lucrurile au degenerat si cã românii sînt «vînati» în aceastã manierã brutalã si neomeneascã. Indiferent cine ar fi fost implicat, avem obligatia sã-i apãrãm, pentru cã sînt români de-ai nostri, indiferent ce prezintã presa italianã. Este un om care a murit si care ar fi trebuit sã lucreze astãzi în România, nu în Italia. Este o dramã a noastrã, a tuturor, autoritãtile centrale trebuie sã gãseascã solutii ca, în etapa urmãtoare, sã-si aducã cetãtenii în tarã, pentru cã locul lor este în România si nu în strãinãtate. Dar, dacã s-a întîmplat o astfel de tragedie, noi avem obligatia sã ajutãm familia, mai ales cã sora acestuia lucreazã pentru administratia publicã. Vom face, dacã este cazul, toate demersurile pentru a suporta toate cheltuielile pentru aducerea trupului neînsufletit în România“, a declarat Dan Ioan Cãrpusor.

Articol afisat de 2276 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(V. MUSAT, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective