Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 26 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Au jucat inteligent si cu inima pentru club“

• declaratia apartine antrenorului echipei Unic, Branko Gajic, dupã victoria din Cupa Challenge • Unic - Kazanochka Kazan 3-1 (25-23, 25-15, 19-25, 25-23) • rusii au plecat învinsi, dar impresionati de atmosfera din Sala Ceahlãul •

Unic-LPS Piatra Neamt a reusit o victorie de prestigiu în prima mansã a optimilor de finalã ale Cupei Challenge la volei feminin, joi seara, contra rusoaicelor de la Kazanochka Kazan. Scorul final al partidei disputate în Sala Ceahlãul a fost 3-1 (25-23, 25-15, 19-25, 25-23) dupã un joc în care echipa gazdã a evoluat cu multã încredere în fortele proprii si în fata unui adversar masiv si bine pregãtit. „Fetele au jucat inteligent si cu inima pentru club“, a spus Branko Gajic, tehnicianul gazdelor. Un atuu al româncelor a fost publicul. Veniti în numãr mare la meci, spectatorii pietreni si-au încurajat pe tot parcursul jocului echipa, aportul acestora fiind chiar determinant în victoriile din seturile 1 si 4. Prima surprizã pregãtitã rivalilor rusi de conducerea tehnicã pietreanã a fost titularizarea tinerei Liliana Curcã, pe care Branko Gajic a certat-o în dese rînduri în ultimele sãptãmîni, iar jucãtoarea nu i-a trãdat încrederea sîrbului. Asa cum era si normal, echilibrul a caracterizat prima parte a setului de debut. S-a mers cap la cap, fetele Unicului reusind sã aibã servicii exacte si atacuri în vitezã, finalizate din extreme. Finalul a gãsit echipa românã mai proaspãtã din punct de vedere fizic, fapt care a ajutat-o sã cîstige: 25-23. A urmat apoi un set încîntãtor. A fost 25-15 în, poate, cel mai bun set al Unicului de cînd la Piatra Neamt au venit sîrbii Branko Gajic si Aleksander Rajic. S-a jucat cu dorintã de victorie, iar elanul avut a fost ca un tãvãlug pentru rusoiace, care au cedat fãrã drept de apel. De setul al treilea îi este fricã antrenorului Branko Gajic de cînd a venit la Unic, si nici de aceastã datã nu a scãpat de emotii. Fetele sale s-au relaxat prematur, iar Kazanochka Kazan a profitat de inexactitãtile din evolutia pietrencelor. Olga Borisova si Liubov Pronin, pentru care a pasat excelent Marina Egorova, au fost „gurile de foc“ din tabãra ex-sovieticã si rusoaicele au redus din diferentã la seturi.
Unic si Kazanochka au arãtat publicului un nou set echilibrat, cu un plus pentru gazde în debutul sãu: 8-4, 16-12. De aici, însã, adversarele pietrencelor au fost mai lucide si s-au apropiat periculos de egalarea la seturi. A fost 18-22. A intervenit presiunea publicului, iar Unicul a simtit cã rusoiacele sînt impresionate de galeria românã si a jucat magistral pînã la ultimul punct: 25-23. „Publicul a fost al saptelea jucãtor. Noi nu avem un asa suport pe propriul teren cum aveti dumneavoastrã aici. Vã felicit pentru tot ceea ce ati fãcut si pentru organizare“, a declarat dupã meci antrenorul Petr Kiriilko. Aceasta în timp ce sîrbul Unicului, Branko Gajic, a trecut repede peste euforia acestei victorii: „Am cîstigat împotriva unei echipe masive, prin inteligentã. Am avut, ca de obicei, probleme în setul al treilea, dar am reusit sã trecem peste ele si sã cîstigãm. Rãmînem cu 50% sanse de calificare“. Angelica Chivorchian a recunoscut cã echipa si-a dorit mult victoria în acest duel, pentru cã meciul a fost pregãtit mult timp, iar Vasile Ouatu a încheiat: „Este o victorie frumoasã de Ziua Unirii. Pentru mine succesul de astãzi (n.r. - joi) este cît o calificare“.
Unic-LPS Piatra Neamt are la finalul acestei sãptãmîni meciul de campionat cu Rapid CFR Marfã Bucuresti, dupã care joi, în Rusia, returul din optimile Cupei Challenge.

Articol afisat de 1470 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective