Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

De-ale asociatiilor de proprietari

• la Asociatia 65 din Mãrãtei au apãrut nemultumiri privind facturarea consumurilor de apã rece • unii proprietari reclamã umflarea cheltuielilor si cã banii rezultati au luat alte cãi • conducerea asociatiei sustine cã sefii de scarã nu-si fac bine treaba •

Un grup de cetãteni de la Asociatia de Proprietari nr. 65 din Piatra Neamt ne-a reclamat faptul cã facturile la întretinere le sînt încãrcate nejustificat. Ei i-au acuzat pe cei pe care i-au ales sã le reprezinte interesele cã la încasarea contravalorii utilitãtilor se ghideazã dupã propriul sistem de citire a contorilor. Nemultumirea rezultã din facturarea consumului de apã rece. La Asociatia nr. 65 sînt 28 de scãri de bloc, cu 486 de apartamente. Furnizorul de apã rece, Compania Judeteanã Apa Serv, a montat, în afara scãrilor de bloc, contori de bransament care mãsoarã consumul la una, douã sau mai multe scãri, în functie de pozitionarea traseelor. Iar facturarea se face dupã datele rezultate din citirile acestor aparate de mãsurã. Unele scãri de bloc si-au montat si apometre interioare, pentru a face o delimitare clarã a consumurilor. Iar de aici, un întreg scandal. Conducerea asociatiei a fost acuzatã cã nu tine cont de citirile Apa Serv - dupã care se face facturarea, ci împarte cheltuielile, mult încãrcate, potrivit datelor furnizate de apometrele montate în scãrile de bloc. „Unde a intrat diferenta de bani?“, s-a întrebat Ion Cumpãtescu, seful scãrii A a blocului D17, arondat Asociatiei nr. 65. „Am cerut presedintelui asociatiei certificatul de garantie al apometrului montat în scarã si documentul care sã ateste verificarea metrologicã. Dar nu mi-au fost prezentate“, a subliniat Ion Cumpãtescu. Situatia pe care acesta a reclamat-o ar dura din luna mai 2005, cînd a fost montat aparatul de mãsurã. Ca exemplu, acesta a dat un consum de 204 mc pentru scãrile A si B - indicat de apometrul de bransament, al Apa Serv, în timp ce la asociatia de proprietari s-ar fi „contabilizat“ 250 mc de apã rece.
Situatia de la Asociatia nr. 65 a fost reclamatã si la primãrie, concluzia fiind cã supraîncãrcarea vine din pierderile de apã care se regãsesc la proprietarii de apartamente care fie cã au instalatii defecte, fie furnizeazã date incorecte cu privire la consumuri.

Furatul cãciulii

Presedintele Asociatiei nr. 65, Constantin Avram, a declarat cã reclamatia este nejustificatã. Facturarea apei reci se face dupã citirea apometrelor de bransament ale Apa Serv, iar pierderile se împart fiecãrui apartament, în functie de numãrul de persoane. Dar, de multe ori, datele furnizate de proprietari sînt incorecte, situatie în care sefii de scarã trebuie sã ia mãsuri. „Apometrele de scarã au fost montate la cererea proprietarilor. Sînt marca Zenner, iar cu acestea au fost mereu probleme. Seful de scarã are obligatia sã le verifice metrologic. Tot seful de scarã are obligatia sã aducã citirile de la locatari si sã facã verificarea apometrelor. Este inadmisibil ca o familie formatã, de exemplu, din 3 persoane, sã înregistreze un consum de 1 mc de apã într-o lunã. Unii recurg si la alte tertipuri: lasã sã curgã «un fir de apã» pe care apometrul nu îl înregistreazã. Reusesc sã umple cîte o cadã cu apã, pe care o folosesc pentru WC, de exemplu. Apar, însã, pierderi. Care adunate de la fiecare apartament dau cantitãti mari“, a subliniat Constantin Avram.
Opinia specialistilor Apa Serv este cã diferentele mari dintre consumurile înregistrate de apometrele de bransament si cele din scãrile de bloc se pot datora faptului cã citirile aparatelor nu se fac în acelasi timp, ci la diferentã de cîteva zile. Dar cã facturarea se face dupã datele înregistrate de contorii de bransament. „Consumul înregistrat de apometrul de scarã ar trebui sã fie mai mic sau egal cu cel al apometrului de bransament. Este posibil ca citirea sã nu coincidã ca datã: spre exemplu, noi o facem pe data de 27 a lunii, iar la cel din scarã, pe 29 sau 30. Si atunci, apar diferente“, a subliniat Ioan Pãvãleanu, directorul adjunct al Companiei Judetene Apa Serv.

Articol afisat de 1731 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M N)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective