Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se schimbã modificarea la Policlinica Piatra Neamt?

• conform unui ordin de ministru, policlinicile devin parte integrantã din spitale, iar medicii care deservesc cele douã structuri trebuie sã lucreze în ambele unitãti • asta ar însemna cã Policlinica Piatra Neamt nu se tranformã în centru medical si nu capãtã personalitate juridicã •

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean va fi reorganizat în foarte scurt timp, dar nu se stie dacã va cãpãta sau nu personalitate juridicã. Un ordin al ministrului Eugen Nicolãescu, publicat în Monitorul Oficial din 25 ianuarie, care face referire la reorganizarea tuturor policlinicilor de stat, prevede ca medicii din spitale si cei din aceste unitãti sanitare satelit ale unitãtilor cu paturi sã desfãsoare activitate si colo, si dincolo. Cu alte cuvinte, respectînd o anumitã ciclicitate stabilitã de comun acord între medicii sefi de sectii din spital, medici din policlinici si conducerea spitalelor, nu vor mai exista doctori care sã lucreze numai într-una dintre cele douã tipuri de unitãti sanitare. Mai exact, cabinete de diverse specialitãti din policlinicã vor face parte din structura spitalului. Acest act normativ a ajuns în posesia conducerii Spitalului Judetean ieri dupã amiazã, fiind multiplicat si pus la dizpozitia fiecãruia dintre membrii Comitetului Director al unitãtii. Astãzi, acest document va fi dezbãtut la nivelul conducerii spitalului, mîine va fi discutat împreunã cu medicii sefi de sectie din spital care vor fi direct implicati în aceastã nouã organizare, iar în ultimele douã zile lucrãtoare ale sãptãmînii, la discutii vor particip si medicii care îsi desfãsoarã activitatea în policlinicã.
„Pînã la finalul acestei sãptãmîni vom purta discutii cu toate pãrtile implicate în aceastã reorganizare prevãzutã de ordinul ministrului, iar apoi vom decide ce se va întîmpla si cum. Acest document ne vine cumva în ajutor si ne obligã sã adoptãm o formã de organizare care se va aplica în întreaga tarã. Nu stiu dacã se va ajunge la Policlinica Piatra Neamt sã aibã personalitate juridicã, sau sã fie parte integrantã din spital. Ne vom consulta cu cei de la ASP si de la CAS Neamt si vom vedea“, a declarat doctorul Stelian Ghitã, managerul Spitalului Judetean.
Reamintim cã în cursul acestei luni, o ultimã decizie initiatã de conducerea CAS Neamt, la care au achiesat reprezentantii autoritãtilor judetene, lua în calcul reorganizarea policlinicii într-o unitate sanitarã cu personalitate juridicã, denumitã centru medical.
Solicitare conducerii CAS cu privire la acest aspect a fost fãcutã dupã un sir lung de discutii contradictorii purtate cu conducerea spitalului în contextul în care la începutul lunii decembrie, forul plãtitor a reziliat contractul cu policlinica. Aceasta a fost o sanctiune aplicatã în semn de nemultumire fatã de faptul cã un control efectuat de CAS a scos în evidentã faptul cã unii medici din policlinicã nu sînt prezenti la program, iar asta se repeta pentru a patra oarã. Spitalul a dovedit cu acte cã a treia sanctiune datã în timpul controlului efectuat în policlinicã (diminuarea valorii de contract cu 20% pe o lunã), în octombrie 2007, pentru cã patru medici nu erau la program, nu a fost justificatã, deoarece doi dintre absenti erau în concediu medical, iar ceialti doi se aflau la cursuri de specializare. Numai cã o angajatã a Serviciului Personal nu a trimis în timp util la CAS Neamt cererile celor patru medici care lipseau. În cele din urmã, rezilierea contractului a fost anulatã, dar s-a cerut reorganizarea unitãtii într-un fel în care între cele douã pãrti sã se poatã încheia contract direct.

Articol afisat de 1853 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective