Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SUSAUA DEPUTATULUI DEVINE ULITÃ CU BORTE

SUSAUA DEPUTATULUI DEVINE ULITÃ CU BORTE

• pe douã drumuri judetene recent asfaltate au apãrut probleme din cauza calitãtii îndoielnice a bitumului utilizat • licitatia pentru executia celor douã tronsoane au fost cîstigate de firma E85 • care firmã le-a dat în subantreprizã • dupã încãlzirea vremii se va decide ce au de fãcut constructorii, pe banii lor, pentru remedierea deficientelor • printre actionarii firmei E85 este deputatul Dorinel Ursãrescu • acesta nu a vrut sã comenteze situatia, precizînd cã se vrea denigrarea lui •

Lucrãrile executate astã-toamnã pe douã drumuri judetene, la care licitatia a fost cîstigatã de firma E85, unde actionar este si deputatul Dorinel Ursãrescu (foto), au fost în bãtaie de joc, dovadã cã asfaltul a început sã se macine si sã aparã gropi la scurt timp de la retragerea utilajelor care au întins bitumul. Conform rezultatelor unei expertize, deficientele sînt majore si se datoreazã calitãtii îndoielnice a bitumului utilizat, pentru cã reteta dupã care a fost fãcut este incompletã. Cele douã tronsoane cu mari probleme sînt Urecheni - Timisesti, pe o lungime de aproximativ patru kilometri, si Pãstrãveni - Tibucani, pe trei kilometri si jumãtate. „Referitor la calitatea lucrãrilor executate pe DJ 155I sectorul Pãstrãveni - Totoiesti si 155B Urecheni - Timisesti, a fost pusã în evidentã o eroare de calcul în stabilirea retetei mixturii asfaltice raportatã la o calitate necorespunzãtoare a bitumului. Constatãrile au fost fãcute de cãtre prof. dr. ing. Vasile Boboc, care a executat expertiza tehnicã dispusã de Inspectoratul Judetean în Constructii Neamt. ÃŽn baza concluziilor, proiectantul lucrãrii va elabora solutia de remediere a covorului asfaltic“, a declarat inginer Andrei Ignat, inspectorul sef al Inspectoratului de Stat în Constructii Neamt.
Ambele lucrãri au fost cîstigate anul trecut de cãtre firma E 85 Impex, care are ca actionari pe deputatul PNL Dorinel Ursãrescu si pe sotia acestuia. Dupã cîstigarea licitatiei, E85 Impex a dat lucrãrile în subantreprizã, pe tronsonul Urecheni - Timisesti lucrînd SC Drupo Neamt, iar pe Pãstrãveni - Totoiest, SC Asiri International, care are statie de mixturi asfaltice în localitatea Soci, judetul Iasi. Mixtura întinsã pe cele douã trasee a fost furnizatã de cãtre Asiri International. Lucrãrile au fost încheiate înainte de venirea sezonului rece, dar odatã cu terminarea lor s-au vãzut primele dizlocãri ale mixturii. Inspectoratul de Stat în Constructii a dispus executarea expertizei, iar rezultatele au venit acum. Dupã aceastã concluzie, firma E85 Impex, fiind cîstigãtoarea lucrãrii, va trebui sã punã lucrurile în ordine. Teoretic, cele douã societãti care au luat lucrãrile în subantreprizã vor avea de refãcut paguba, de data aceasta cheltuielile fiind suportate din buzunarul lor. „Proiectantul va dispune ce trebuie fãcut cînd va da cãldura. Ori va fi scoasã toatã mixtura de proastã calitate si va fi înlocuitã cu una bunã, ori actualul asfalt va fi înglobat în altul, cu grosime mai mare“, a mai spus Andrei Ignat.
Am încercat sã luãm legãtura cu reprezentantii firmei E85, dar administratorul acesteia nu a fost de gãsit, iar directorul economic era într-o sedintã. Contactat telefonic, deputatul Dorinel Ursãrescu nu a vrut sã comenteze situatia, precizînd cã se vrea denigrarea lui prin asocierea numelui cu cel al firmei de constructii. Dumnealui a mai precizat cã detine actiuni la mai multe societãti, ceea ce ar însemna sã rãspundã de problemele fiecãreia, lucru care nu-i posibil. Facem precizarea cã ambele lucrãri executate prost nu au ajuns în aceastã fazã datoritã consortiului E85, dar pentru cã acesta a cîstigat niste lucrãri pe care nu reuseste sã le ducã la bun sfîrsit, o parte din rãspundere are. Dar ce mai conteazã.

Articol afisat de 2106 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective