Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contre „electorale“ pe buget si banii pentru romascanul împuscat

• dupã o orã de bãtut apa-n piuã, consilierii romascani au votat bugetul pe 2008 • ei au mai aprobat 2.800 de euro pentru repatrierea trupului neînsufletit al lui Valentin Dascãlu, romascanul executat în Italia •

Sedinta ordinarã a Consiliului Local Roman de joi, 31 ianuarie, s-a transformat într-o dezbatere electoralã, controversele axîndu-se pe „cine poate sã facã mai mult bine urbei“. Sedinta a fost condusã de pesedistul Vasile Mocanu, care a propus ca prim subiect dezbaterea bugetului pe 2008, bãnuind cã va suscita cele mai multe discutii. Si nici nu s-a înselat prea tare, consilierii bãtînd „apa-n piuã“ pe aceastã temã aproape o orã, bugetul fiind aprobat, în final, în forma propusã, cu precizarea cã eventuale modificãri vor fi fãcute la rectificarea din luna mai. Consilierul Mihail Florea, care s-a si abtinut de la vot, a vrut sã i se spunã „care a fost filozofia de întocmire a bugetului, cum aratã fatã de cel din 2007 si cum au fost stabilite prioritãtile de investitii“. La care „mediatorul“ sedintei, consilierul Vasile Mocanu, i-a replicat: „ÃŽntocmirea unui buget este meserie, nu filozofie, iar pentru primãrii procedura este conformã cu Legea 273/2006, Legea finantelor publice locale. Acolo este precizatã formula dupã care este întocmit, dar si asa este o muncã grea, pentru cã trebuie armonizate multe aspecte si, oricît de bine a-i face-o, tot vor fi controverse“. Primarul Dan Ioan Cãrpusor a explicat executivului cã banii se vor duce, în principal, spre investitiile începute anul trecut. Acesta a rãspuns si interpelãrilor unor consilieri care au cerut, în repetate rînduri, mai multe lãmuriri si au propus o serie de cheltuieli suplimentare. „Nu putem prinde în buget nimic în plus, atîta vreme cît nu spunem de unde luãm banii. Romanul are încã un buget de subzistentã, asa cã, dacã dãm mai mult pentru ceva, va trebui sã tãiem din altã parte“, a declarat Dan Ioan Cãrpusor.
Executivul a respins solicitãrile deputatului Dorinel Ursãrescu si omului de afaceri Mihai Haivas, privind concesionarea de terenuri pentru amenajarea unor locuri de parcare, precum si privind construirea unui garaj metalic. Dar, s-a ajuns la confuzie totalã la numãrarea voturilor, fiind necesarã reluarea procedurii. Pentru validarea concesionãrilor sînt necesare, conform regulamentului, 14 voturi, care pãreau obtinute pentru terenul din Smirodava al deputatului, dar la renumãrare au iesit 13, numãr care i-a adus ghinion. Chiar dacã în final a fost aprobatã, propunerea de acordare a ajutorului de 2.800 de euro pentru repatrierea corpului neînsufletit al lui Valentin Dascãlu, romascanul împuscat în Italia, a provocat numeroase comentarii. „Expunerea de motive este «subtire», nu se precizeazã dacã a fost trimis de primãrie în Italia si în ce fel a contribuit la imaginea României sau dacã familia are resurse“, a spus Sorin Cazan.
A mai fost un amãnunt care a atras atentia. Trei consilieri - Laurentiu Leoreanu, Dan Arvãtescu si Neculai Iftimie - au cerut sã fie lãsati sã plece, motivînd probleme mai stringente decît soarta orasului. De situatie a profitat si conservatorul Sorin Cazan, spunînd „atunci plec si eu“. Presedintele de sedintã, Vasile Mocanu a încercat sã-i opreascã pe toti, dar, dupã un moment de ezitare, ei au pãrãsit sala. Noroc cã sedinta a rãmas statutarã, pentru cã altfel ar fi însemnat ca membrii executivului sã plece acasã.

Articol afisat de 1534 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective