Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Decembrie, lunã fãrã sãrbãtori la ISU Neamt

• pompierii militari au fost solicitati, în decembrie 2007, sã intervinã în 192 de situatii de urgentã • printre ele si dinamitarea podului de gheatã de pe Bistrita • pe parcursul acestora au fost salvate bunuri în valoare de 48 de miliarde de lei vechi •

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt a încheiat anul 2007 în fortã, în ultima lunã a acestuia înregistrînd 192 de interventii. Zilnic, au fost înregistrate peste 6 misiuni în folosul locuitorilor din judet. Astfel, pe parcursul interventiilor au fost salvate 31 de persoane, doi copii si 29 de adulti, bunuri materiale si instalatii în valoare totalã de 48 de miliarde de lei vechi. În 66,15% dintre interventiile ISU Neamt aferente lunii decembrie, au fost implicate cadrele medicale ale Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare (SMURD), inclus în structura aceste institutii. În perioada de referintã, acestea au asistat 127 de persoane, 11 copii si 116 adulti. 18 dintre persoanele care au necesitat asistentã medicalã au beneficiat mai întîi de interventia echipajelor de descarcerare ale ISU Neamt. Circa 26% dintre interventiile pompierilor militari din judet, mai exact 50, au fost efectuate în caz de incendiu, 42 dintre acestea afectînd gospodãriile particulare ale populatiei. Incendiile izbucnite în judet în cursul lunii decembrie au provocat pagube de 6,128 miliarde de lei vechi.
Potrivit statisticilor întocmite pe baza datelor înregistrate în timpul interventiilor, cele mai multe dintre incendii, 36%, au fost provocate de cosuri de fum defecte sau necurãtate. 14 % dintre sinistre s-au iscat din cauza instalatiilor electrice defecte, 12% - a jarului sau scînteilor. Focul deschis în spatii închise a constituit cauza a 10% dintre incendii, iar mijloacele de încãlzire improvizate, aparatele electrice lãsate sub tensiune si fumatul au provocat cîte 6% dintre focurile mistuitoare.
Din totalul interventiilor, 61,54 % au avut loc în mediu rural, iar 38,46% au fost înregistrate la clãdiri si mijloace de transport din mediul urban. Fiind solicitati de cãtre populatie sau chiar de SMURD, angajatii ISU Neamt au mai participat, în acest an, la sapte de misiuni de asistentã persoane, douã de descarcerare si în cinci alte misiuni. Una dintre cele mai spectaculoase interventii executate de cãtre angajatii ISU a avut loc pe 31 decembrie, cînd o echipã de pirotehnisti, condusã de colonelul Ioan Niticã, inspectorul sef al institutiei, a dinamitat pentru prima datã în acest sezon rece podul de gheatã de pe rîul Bistrita, pentru a crea un senal de scurgere a apei. Au fost utilizate atunci 22,08 kilograme trotil si 14 capse electrice.

Articol afisat de 1683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective