Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legea junglei pe soselele judetului

• politistii de la Serviciul Rutier au aplicat 120 de amenzi într-o singurã zi si au dispus retinerea a 21 de permise de conducere • cele mai multe au fost ridicate pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice • un sofer bãut, care a avut un comportament violent fatã de politisti, a fost dus la spital încãtusat •

O actiune de amploare a lucrãtorilor Politiei Rutiere, efectuatã în cursul zilei de sîmbãtã, 2 februarie, pe cîteva artere de circulatie, a scos în evidentã un fapt deosebit de grav, si anume cã tot mai multi participanti la trafic nu respectã normele de circulatie si cã, în continuare, existã inconstienti care se urcã bãuti la volan. Trebuie mentionat cã respectiva actiune s-a desfãsurat în orasul Piatra Neamt si comunele Gîrcina, Dobreni, Borlesti, Dumbrava Rosie si Girov. Cu aceastã ocazie au fost acordate nu mai putin de 120 de sanctiuni contraventionale si retinute 21 de permise de conducere. Cele mai multe permise, respectiv 7, au fost ridicate pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice, 5 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor, 7 pentru depãsire neregulamentarã si douã pentru depãsirea cu mai mult de 50 de km la orã a vitezei maxime admise în localitate.
Sîmbãtã, în jurul orei 10, un agent de politie l-a depistat, pe DN 15 D, în comuna Girov, pe Liviu F., de 39 de ani, din Grumãzesti, care conducea un autoturism Ford Tranzit avînd autorizatia provizorie de circulatie expiratã din luna august 2007. Pe DN 15 C., în comuna Dobreni, a fost depistat Marcel A., de 39 de ani, din comuna Dobreni, care conducea un autoturism Dacia, desi era bãut, alcooltesterul evidentiind o concentratie de 0,51 mg/l alcool pur. Pe bulevardul 9 Mai, din Piatra Neamt, a fost depistat Manole V., din Girov, care conducea un autoturism Volkswagen Passat si nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflati regulamentar în traversarea strãzii. Iuliu T., din Bucuresti, care conducea un autoturism Hyundai, a fost depistat circulînd, în localitatea Costisa, cu o vitezã de 107 km/h.

Din ciclul: „sã ne urcãm bãuti la volan“

În afarã de exemplele prezentate, politistii au mai întocmit în acest week-end alte sase dosare penale, toate pentru conducere sub influenta bãuturilor alcoolice sau refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Vineri searã, un echipaj de politie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Neamt l-a depistat, pe drumul sãtesc Brãsãuti, din comuna Dumbrava Rosie, pe Stefan T., de 56 de ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Renault, avînd în aerul expirat o concentratie de 0,99 mg/l alcool pur. Tot vineri, politistii l-au oprit în trafic pe Ginel S., de 34 de ani, din Piatra Neamt, care conducea un autoturism Mercedes pe strada Dimitrie Leonida. Cum existau suspiciuni cã individul consumase bãuturi alcoolice, politistii i-au solicitat sã se supunã verificãrii cu alcooltesterul, însã tînãrul a refuzat. Mai mult decît atît, Ginel S. a avut un comportament recalcitrant fatã de politisti, fapt ce a necesitat încãtusarea sa si conducerea la Spitalul Judetean Neamt pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii îmbibatiei de alcool în sînge.
Sîmbãtã dimineatã, în plasa politistilor a cãzut Ioan T., de 52 de ani, din Roman, care conducea o Dacie, avînd o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur. Bãuti la volan au fost depistati si Constantin M., de 64 de ani, din Roman(0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat) si Rãducu B., de 29 de ani, din Tasca(0,96 mg/l alcool pur).
Un caz deosebit s-a înregistrat în noaptea de sîmbãtã spre duminicã, cînd politistii l-au oprit în trafic pe Ciprian I., de 28 de ani, din Rãucesti, care conducea o autoutilitarã Dacia pe DJ 155 G, fãrã a avea permis de conducere. Întrucît emana vapori de alcool si vorbea incoerent, politistii i-au cerut sã accepte etiltesterul, însã a refuzat. Acelasi lucru l-a fãcut si la Spitalul Tîrgu Neamt, unde a refuzat sã i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective