Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Teste nationale pentru „tomnateci“

• 2.078 de adolescenti sînt asteptati sã intre în testarea nationalã, pe care n-au trecut-o sau n-au dat-o la timpul potrivit

Sãptãmînã grea pentru peste 2.000 de adolescenti nemteni care, desi au terminat studiile generale de trei veri încoace, abia acum s-au gîndit sã le certifice si, dacã vor reusi sã depãseascã evaluarea, vor putea sã îsi continue studiile în mediul liceal. Dupã cum sustine conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, pentru a sustine testele nationale, în aceastã sãptãmînã s-au înscris 2.078 de elevi. Astãzi vor da prima probã si se va afla cîti dintre cei care au avut în intentie sã sustinã testele nationale nu au renuntat între timp. Evaluarea pe care o au de suportat în aceastã sãptãmînã este singura pe care o mai pot sustine si care le permite celor 2.078 sã poatã spera cã vor face liceul. Raportînd numãrul de înscrisi la cel de elevi care în ultimele trei veri nu au promovat testele nationale, ei reprezintã putin peste o treime, media fiind de circa 1.500-1.600 de respinsi pe an. Diferenta este reprezentatã în mare parte de tineri care dupã ce au terminat clasa a VIII-a s-au grãbit sã plece peste hotare, însotindu-si pãrintii sau gãsindu-si diverse ocupatii. Altii, dintre nepromovati sau neprezentati, au frecventat cursurile scolilor de artã si meserii si, de cînd au terminat clasa a VIII-a si pînã în prezent, au sustinut si examenele de final, iar acum detin o diplomã cu o calificare într-o anumitã meserie. Numai anul trecut, în judetul Neamt, circa 1.550 de elevi au ratat testele nationale, ceea ce înseamnã cã automat s-au înscris la scolile de arte si meserii existente, ori au legat scoala de gard. Desi reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au putut precizat vîrstele sau anii în care au terminat gimnaziul elevii care vor sustine testele începînd de astãzi, este posibil ca luni, 4 februarie, sã fie si unii candidati în pragul majoratului.
ÃŽn judetul Neamt au fost fixate sapte centre de testare. Subiectele se vor alege din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor nationale, publicate pe site-ul www.edu.ro.
Calendarul de desfãsurare a sesiunii speciale a testelor nationale
2008 prevede cã pe 4 februarie 2008 va fi sustinut testul scris la
limba si literatura românã, pe 6 februarie 2008 - la matematicã, pe 7 februarie 2008 - la istorie sau la geografie, pe 9 februarie vor fi afisate rezultatele (pînã la ora 16), iar depunerea contestatiilor se va face în aceeasi zi, între orele 16-20. Ziua de 10 februarie 2008 a fost rezervatã pentru rezolvarea contestatiilor, iar pe 11 februarie vor fi afisate rezultatele finale.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective