Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Rasã“ de inspectorii sanitar-veterinari

• o unitate de procesare a laptelui din Tîrgu Neamt a fost amendatã de DSV cu 50 de milioane de lei vechi si închisã temporar • de la aceeasi unitate au fost confiscate 400 kilograme de produse •

O unitate de procesare lapte din Tîrgu Neamt a fost amendatã si închisã temporar de cãtre inspectorii sanitar-veterinari care, la un control efectuat recent, au gãsit o grãmadã de încãlcãri grave ale legislatiei în vigoare. Din cauza deficientelor legate de colectarea, transportul si depozitarea subproduselor de origine animalã destinate consumului uman, echipa de control a Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Neamt a amendat institutia cu 50 de milioane de lei vechi si a scos din consum 400 de kilograme de produse de origine animalã, în valoare de 48 de milioane de lei vechi. În scopul remedierii deficientelor legate de conditiile de depozitare, inspectorii sanitar-veterinari au dispus suspendarea activitãtii acelei unitãti timp de douã luni.
În cursul sãptãmînii trecute, reprezentantii DSVSA Neamt au controlat 48 de obiective care depoziteazã, pãstreazã, transportã si valorificã produsele de origine animalã si neanimalã, precum si exploatatii de animale, tîrguri si circumscriptii sanitar-veterinare. În timpul verificãrilor s-a constatat cã anumite unitãti de procesare a produselor de origine animalã nu asigurã conditiile de igienã a spatiilor si utilajelor. S-a mai descoperit cã produsele alimentare erau depozitate în aceleasi spatii cu cele industriale, ori cã mijloacele cu care se asigura transportul nu erau igienizate. Au mai fost depistate unitãti care detin spatii de frig a cãror temperaturã nu era monitorizatã. Inspectorii sanitar-veterinari au mai observat cã unele societãti comercializau produse nealimentare neetichetate si nemarcate corespunzãtor, nu respectau cerintele de depozitare, nu detineau echipamente de protectie pentru personalul angajat.
Mari abateri de la legislatia în vigoare au fost constatate în privinta transportãrii animalelor cãtre oboare sau unitãti de sacrificare. Astfel, echipele de control din cadrul DSVSA Neamt au mai descoperit cã transportul animalelor se fãcea cu mijloace neaprobate sanitar-veterinar, neigienizate si nedezinfectate. Pe de altã parte, nu existau documente de miscare si certificate de transport pentru animalele duse la vînzare în obor sau la abator, la sacrificare, iar acestora nu le erau asigurate cerintele de protectie si bunãstare pe timpul transportului.

Articol afisat de 1706 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective