Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ÃŽncadrãri cu cîntec la Colegiul „Creangã“

• ISJ trimite comisia de cercetare pe capul directoarei, acuzatã cã a modificat niste încadrãri în liceu • catedrele de mecanicã si electrotehnicã ar fi problematice • directorul Anisoara Ioniche sustine cã n-o mai sperie nimic, fiind „tãbãcitã“ de atîtea controale •

Colegiul Tehnic Ion Creangã redevine scenã de desfãsurare a unui control dispus de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Vizatã pentru verificarea actelor este profesoara Anisoara Ioniche, directorul Colegiului Tehnic Ion Creangã. Profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat cã se urmãreste modul cum s-au fãcut o serie de încadrãri în respectiva unitate. „ÃŽn luna aprilie 2007, în sedinta de Consiliu de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean, au fost propuse catedrele care au fost fãcute publice la avizierul Inspectoratului, prin site-ul ISJ si prin serverul MECT. Ulterior, pe baza anunturilor, au fost puse persoane în functie, dar în toamnã, directoarea Anisoara Ioniche a fãcut încadrarea lor sub altã formã. Consiliul de Administratie al ISJ a dispus constituirea unei comisii de cercetare care în perioada 7-14 februarie va verifica felul în care stau lucrurile la Colegiul Ion Creangã. Pe 15 februarie, va fi informat Consiliul de Administratie despre abaterile sau neregulile asupra activitãtii privind încadrarea personalului didactic de cãtre doamna director Ioniche. Este vorba despre încadrãrile realizate la catedrele tehnice - mecanicã si electrotehnicã“, a declarat inspectorul scolar general Mihai Lãcãtusu. Profesoara Anisoara Ioniche s-a arãtat uimitã cã se reia un control pentru a „n“-a oarã. Ea sustine cã pe aceeasi temã s-a fãcut un control si de la Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Educatiei, în urmã cu cîteva luni. „Eu le-am spus sã vinã de mai mult timp si dacã vor ajunge, nu va fi pentru prima datã. Au tot venit la Colegiul Tehnic Ion Creangã sã vadã cum am fãcut încadrãrile. Dar nu vor sã înteleagã cã eu am fãcut vacantarea exact cum scrie în metodologie. E o nebunie totalã. Astã-toamnã m-au controlat cei de la Inspectoratul Scolar si nu mi-au dat nici o notã dupã finalizare. Sã stiu si eu - e bine, nu e bine... Nimic. Au venit si de la minister, oameni de la catedrele tehnice, si nu mi-au spus cã as fi gresit. Acuma ce sã zic, dacã vin încã o datã, n-au decît. Sã vinã si sã caute. ÃŽi astept cu mare drag. M-au zãpãcit de cap cu controalele atîtia ani, încît m-am întãrit si nu mã mai sperie nimic“, a declarat profesoara Anisoara Ioniche.
La Colegiul Tehnic Ion Creangã existã clase de tehnician în automatizãri si calculatoare si este presiune mare pe mecanicã. Aceastã disciplinã poate fi predatã si de ingineri mecanici, dar si de specialisti în automatizãri. La fel stau lucrurile în cazul desenului tehnic si al elementelor de tehnologie generalã. Doar cã profesoara Ioniche a avut de stabilit ce poate preda profesorul de automatizãri si ce poate inginerul mecanic si i-a încadrat într-un fel care uneori i-a fost pe plac ISJ, alteori nu. Se pare cã la fel stau lucrurile si în cazurile MECT. Rãmîne de vãzut ce se va concluziona de aceastã datã.

Articol afisat de 1999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de acidutzu la data 07.02.2008 06:20
Si prin alte parti
Aceleasi probleme pot fi intalnite si la Liceul economic din Piatra Neamt, unde intr-un fel s-a stabilit in aprilie si in alt fel s-au facut incadrarile in septembrie. De ce nimeni nu se sesizeaza in acest caz? Sau de ce nimeni nu se sesizeaza ca directiunea in loc sa fie preocupata de binele unitatii ce o conduce este interesata mai mult sa asigure personalul celor de la Liceul Spiru Haret? Pana cand va mai fi protejata aceasta directiune considerata si de profesori si de parinti si de elevi incompetenta?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective