Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„ÃŽntuneric“ la Petrotub

• sumele care vor fi date pentru sistarea repausului sãptãmînal nu au fost aduse la cunostinta tevarilor • sindicalistii au opinii diferite în acest sens • tevarii asteaptã sã vadã ce le va aduce auditarea si sedinta Comitetului European de ÃŽntreprindere pentru Divizia de Tevi •

Salariatii celei mai mari întreprinderi romascane, „ArcelorMittal“, trec printr-o nouã perioadã de incertitudini, legatã de sumele care le vor fi acordate retroactiv pentru sistarea repausului sãptãmînal. Liderii celor douã sindicate reprezentantive, Romantub si Sindicatul Liber Petrotub, au pãreri diferite legate de deznodãmîntul acestei probleme. Mircea Anton, care conduce primul sindicat a declarat cã, cel mai probabil, tevarii vor încasa maxim patru-cinci milioane de lei vechi, urmare a calculului retroactiv de la 1 septembrie 2004. Gheorghe Ciobanu, de la Sindicatului Liber, a specificat cã sumele se pot ridica chiar la peste 20 de milioane. „Nu mai stim nimic despre data cînd vor fi dati banii dar, din semnalele pe care le avem, am aflat cã se lucreazã la calcule si cã ar fi pe final. Am vãzut cu ochii mei cel putin un caz în care sumele sînt «frumoase», asa cum am mai spus, de circa 20 de milioane“, a declarat Gheorghe Ciobanu. O altã „necunoscutã“ este majorarea salariilor pentru 10% dintre tevari, prin negocieri directe cu membrii conducerii. „Si acestea sînt în desfãsurare si trebuie sã se încheie. Ar trebui sã fie plãtiti mult mai bine oamenii din posturile importante din productie, mai ales cã ne desfãsurãm activitatea cu mai putini salariati, dupã ultimul val de plecãri voluntare“, a mai precizat liderul Sindicatului Liber Petrotub.
Amplele „verificãri“ efectuate de la începutul anului de cãtre o companie nord-americanã de audit la „ArcelorMittal“ Roman, s-ar putea solda inclusiv cu schimbãri la nivel de conducere, dupã cum sustine Gheorghe Ciobanu. Acesta a mai declarat cã, din informatiile pe care le detine, auditorii ar fi descoperit carente la nivel de management si urmeazã sã-si extindã activitatea în alte sectoare ale companiei. „Este vorba despre un control de audit întreprins de cãtre firma USU, din America. Pînã în prezent, auditorii au verificat cum se desfãsoarã productia în Sectia 20 toli si vor mai sta în fabricã, pentru ca sã facã acelasi lucru la Sectiile 6 si 16 toli, precum si la FMT. Se pare cã auditarea americanilor a scos în evidentã managementul defectuos. Conducerea concernului a comandat aceste verificãri si, cel mai probabil, urmeazã sã se producã o serie de schimbãri“, a mai declarat liderul Sindicatului Liber Petrotub. ÃŽn plus, salariatii societãtii „ArcelorMittal“ Roman ar putea avea parte de alte surprize de proportii în lunile urmãtoare, întrucît în cadrul concernului a început sã „se dea liber“ la mobilitate angajatilor în tãrile în care firma este prezentã. Gheorghe Ciobanu a mai precizat cã politica la nivel de conducere este în permanentã schimbare în ceea ce priveste subordonarea. Mai mult decît atît, pe 14-15 februarie va avea loc sedinta Comitetului European de ÃŽntreprindere pentru Divizia de Tevi, ceea ce îi intereseazã în mod deosebit pe angajati, pentru cã vor fi luate decizii care le-ar putea influenta viitorul.

Articol afisat de 1565 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T.CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de florinbogus la data 08.02.2008 10:50
intrebare
De ce nu se indreapta Petrotubul si catre industria constructoare de masini? Cu Fordul care vine la Craiova si discutiile despre Mercedes plus Renault care creste poate ca ar fi o miscare desteapta. S-ar putea asa ceva?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective