Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cam jale pe la testele nationale pentru întîrziati

Rezultatele preliminare ale testelor nationale aratã cã vreo 900 dintre candidati n-au sanse sã se bucure de izbîndã. Adicã jumãtate dintre cei care au trecut prin emotiile celor trei probe de examen. Acestora li se alaturã încã aproape 300, care desi s-au înscris pentru sustinerea testãrii, au renuntat între timp. Ultima probã a testelor nationale pentru absolventii de clasa a VII-a care nu au dat examenul în ultimii ani nu a reusit sã îi aducã în fata subiectelor pe 269 de elevi nemteni, desi acestia depuseserã cereri cã vor sã sustinã testarea. Dupã cum a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct al Inspecotratului Scolar Neamt, dintre absentii ultimei probe, 210 sînt din rural si 51 din urban.„Procentul de prezentã la ultima probã a fost de 87,11%. Pe parcursul desfãsurãrii probei nu s-au înregistrat situatii speciale, nu au fost eliminati pentru tentative de fraudã“, a declarat adjunctul Grigorutã Oniciuc.
Proba de ieri a constat în etalarea cunostintelor la istorie sau geografie, dupã ce în zilele de luni si miercuri, de sãptãmîna aceasta s-au dat probe scrise la românã sau matematicã. Mult peste trei sferturi dintre candidatii care au dat ieri testarea au ales sã sustinã proba la geografie si restul la geografie. Ieri dupã-amiazã, dupã ce a început evaluarea lucrãrilor de la ultima probã a început desigilarea tezelor date la românã si matematicã. Se pare cã aproximativ jumãtate din cele de la românã nu au primit notã de trecere, în aceeasi situatie aflîndu-se si circa o treime de la matematicã. Rezultatele se vor afla sîmbãtã, 9 februarie, nemultumitii avînd dreptul sã depunã contestatii în aceeasi zi, între orele 16 si 20, iar rezultatele finale ale ultimelor teste nationale care s-au mai sustinut în învãtãmîntul românesc vor fi fãcute publice luni, 11 februarie. Date fiind însã statisticile îngrijorãtoare, pe baza cãrora jumãtate dintre candidatii la tezele cu subiecte unice nu au promovat la românã, ceea ce înseamnã automat respingerea lor de pe lista promovatilor, se pare cã multi dintre tinerii nemteni nu vor reusi sã-si desãvîrseascã studiile gimnaziale si sã le continue pe cele liceale. Singura lor sansã este sã urmeze scoli de arte si meserii, în cazul în care îi intereseazã o calificare.

Articol afisat de 1760 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de constanta la data 08.02.2008 20:24
Comprese la un picior de lemn
Mi-am tot solicitat neuronul la voia ce-a pohtit-o diriguitorul in acordarea CELEI DE_A DOUA SANSE! Neuronul a obosit, raspunsul nu l-am gasit si, evident, m-am intrebat: CHIAR ERA ..O NOUA SANSA? Sau un surogat 'adormitor' administrat de un politician care vrea un ... joc de glezne pentru niste voturi in plus? Raspunsul il gasiti singuri citind articolul de mai sus! Ce-i de fapt a doua sansa: un fel de examen de corigenta! Ce-i cer celui corigent: cunostinte elementare cu care se 'INTAMPLA' in viata! Ce-au facut FUNCTIONARII sMECTa? Au extras niste subiecte prin care elevii puteau accede la LICEE de ELITA si le-au dat unor ... eventuali absenti (fizic sau intelectual) la TESTAREA NATIONALA!
Am vizionat (!) cateva teze si cred ca s-au facut mari greseli: a) unii elevi, dupa un an de 'uitare', mai stiau ceva, dar nu suficient! b) cea ce li se cerea nu avea legatura cu 'viata reala' in care se doreste a fi integrati; c) podetul dintre trecut si viitor nu-l poate construi un drumar!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective