Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Service auto amenintat cu executarea silitã

• proprietarul unui atelier de reparatii riscã sã piardã o bunã parte din bunurile pe care le detine, dacã nu achitã o amendã de 250 milioane de lei •

250 de milioane de lei vechi reprezintã cuantumul unei amenzi pe care trebuie sã o achite în termen de 15 zile proprietarul unui service auto din Zãnesti. Amenda cu pricina a fost aplicatã de cãtre reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt pentru cã operatorul economic nu a respectat mãsurile dispuse printr-un document oficial, la un control efectuat anterior în urma unei sesizãri fãcute de un client nemultumit.
În luna ianuarie, OJPC Neamt l-a amendat pe administratorul respectivului service cu 30 milioane de lei vechi, pentru cã nu a demarat lucrãrile de refacere la un autoturism Dacia pe care proprietarul a dus-o la reparat încã din luna decembrie.
În urma mai multor vizite fãcute de cãtre proprietar la service, a constatat cã masina lui era practic abandonatã, iar lucrãtorii atelierului de reparatii auto nu aveau nici un gînd sã se ocupe de ea. Nereusind sã se înteleagã cu reprezentantii operatorului economic, proprietarul masinii a depus o reclamatie la OJPC Neamt. Mergînd la atelierul de reparatii auto, inspectorii au constatat, în afarã de faptul cã nu fuseserã începute reparatiile, autoturismul fusese depozitat necorespunzãtor. În afarã de amenda de 30 de milioane de lei aplicatã, reprezentantii OJPC au stabilit un termen în care masina trebuie reparatã. Acesta a expirat sãptãmîna trecutã, iar în urma controlului au fost fãcute aceleasi constatãri ca la prima verificare. Si, potrivit, legislatiei, echipa de control a aplicat sanctiunea maximã (250 milioane de lei vechi) pentru nerespectarea mãsurilor dispuse la primul control.
Conform legislatiei, patronul unitãtii avea posibilitatea sã plãteascã în 48 de ore doar 25 milioane de lei vechi. La OJPC Neamt nu se stie dacã patronul a achitat amenda, deoarece plata se face în contul Inspectoratulu pentru Protectia Consumatorilor Iasi. Dacã cel sanctionat nu face dovada plãtii si nu face contestatie în termen de 15 zile, riscã sã fie executat silit de cãtre reprezentantii Directiei de Finante. „Aceasta este una dintre cele mai mari amenzi aplicate unui operator economic de cãtre OJPC Neamt din 1992 încoace, adicã de la înfiintarea acestei institutii. Nu stim cum se va finaliza aceastã situatie, dar cert este cã nemultumirea proprietarului autoturismului este total justificatã“, a declarat Nicoleta Nica, purtãtor de cuvînt al OJPC Neamt.

Articol afisat de 2056 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective