Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fostii democrati îngroapã PD

• „Petre Roman nu are nici un drept cînd cere sã reînfiinteze Partidul Democrat“, spune deputatul Marius Rogin



Fostii democrati nemteni, deveniti democrat-liberali, refuzã categoric sã accepte existenta unui Partid Democrat. ÃŽn opinia lor, PD e mort si îngropat de cînd a absorbit PLD si au format împreunã Partidul Democrat Liberal. ÃŽndãrãtnicia fostilor democrati de a-si îngropa definitiv partidul din care pînã mai ieri fãceau parte vine la exact o zi dupã ce Petre Roman a anuntat cã vrea sã schimbe numele partidului sãu din Forta Democratã în Partidul Democrat. Pedistii-pedelisti au reactionat prompt. „Petre Roman nu are nici un drept cînd cere sã reînfiinteze PD pentru cã titulatura «Partidul Democrat» este înregistratã la OSIM încã dinainte de aparitia Partidului Democrat Liberal. Consider închis subiectul cu PD si Petre Roman. PD nu poate sã reaparã“, a declarat deputatul Marius Rogin, cel care a condus democratii nemteni pînã la aparitia democrat-liberalilor.
Petre Roman a anuntat schimbarea Fortei Democrate în Partidul Democrat pentru cã el este cel care a fondat PD sub acest nume în 1993. Alt argument invocat a fost acela cã, dupã pãrerea lui, fostii pedisti s-au îndepãrtat de la doctrina lor si au cotit spre liberalism cînd au format PD-L. „Ne dorim sã purtãm numele de PD si urmeazã sã demarãm procedura în Justitie. E dreptul oricui, si al nostru în special, sã redobîndim numele pe care l-am avut si pe care eu l-am propus în 1993“, a declarat Petre Roman, care în februarie 2004 si-a lansat propria formatiune - Forta Democratã, în care a adus oameni noi, dar si democrati considerati pur sînge. Pare-se cã acelasi lucru l-ar vrea si acum, prin rebotezare: sã îi aducã la el pe fostii pedisti nemultumiti de uniunea cu liberalii lui Theodor Stolojan. Anuntul lui Petre Roman a venit la numai o zi dupã ce Partidul Democrat Liberal a fost înregistrat oficial. Tribunalul Bucuresti a admis vineri cererea de comasare prin absorbtie, dintre PD devenit PD-L si PLD. Conducerea filialei de la Neamt a sãrbãtorit momentul însã cu rezervã, Gheorghe Stefan declarînd cã preferã sã astepte trecerea celor cinci zile în care decizia instantei poate fi contestatã. ÃŽn principiu, nu se mai pot întoarce din drum, fiind vorba de simple formalitãti. Gheorghe Stefan a fãcut legãturã imediat cu momentul înregistrãrii oficiale a Partidului Liberal Democrat, cam cu un an în urmã, certificatul fiind eliberat chiar pe 1 martie. „Atunci a fost de bun augur“, a spus Gheorghe Stefan, „Sîntem convinsi cã va fi din nou“, a mai completat el.

Articol afisat de 1484 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective