Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
RÃZBUNARE, mobilul incendierilor masinilor de lux

RÃZBUNARE, mobilul incendierilor masinilor de lux

• cei doi nemteni retinuti de politisti, sînt suspecti în comiterea a douã atentate mafiote • ambele au avut loc în anul 2006 si au avut ca tintã bunuri ale familiei Mararu • politistii detin probe cã Pãdurariu si Chilat, zis „Falãu“, au incendiat Mercedesul si un imobil, ambele proprietatea lui Bogdan Mararu • Pãdurariu are la activ mai multe condamnãri pentru jaf si furt, fapte comise în Elvetia si Italia • acelasi individ este suspectat cã a jefuit un microbuz în Cheile Bicazului si cã a tîlhãrit un politist nemtean în Franta • în spatele celor doi, spun politistii, se aflã Puiu Mironescu, pietreanul care a fost tinta unei tentative de asasinare prin împuscare •

Retinerea celor doi nemteni suspecti în comiterea a douã atentate mafiote prin incendiere, fapte comise în 2006, a zguduit lumea interlopã pietreanã. Desi anchetatorii refuzã sã ofere informatii cu privire la cercetãrile pe care le efectueazã, am reusit sã aflãm cã împotriva lui Daniel Pãdurariu si a lui Cristian Chilat, zis „Falãu“, ambii în vîrstã de 38 de ani, politistii detin probe care aratã cã sînt suspecti principali în douã atentate. Este vorba de cel din noaptea de 9 spre 10 mai 2006, cînd Mercedesul E 270, proprietatea lui Bogdan Mararu, a ars în fata blocului unde era parcat. Atunci, autorii au fost filmati cu o camerã video de la balcon, însã nu au fost identificati. Masina, în valoare de 30.000 de euro, nu a avea asigurare. Cel de-al doilea atentat pentru care politistii detin probe împotriva celor doi pietreni a fost comis în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2006. Atunci, o vilã, proprietatea lui Bogdan Mararu, a fost incendiatã, paguba fiind evaluatã la 300.000 de lei. Toate acestea, spun politistii au legãturã cu atentatul comis împotriva lui Puiu Mironescu, în noaptea de 10 spre 11 februarie, cînd tînãrul a fost tinta unui asasinat. Politistii afirmã cã între Puiu Mironescu si fratii Mararu exista o relatie tensionatã. Nu se stie exact care erau nemultumirile, însã oamenii legii sînt de pãrere cã Pãdurariu si Chilat, cunoscuti locotenenti ai lui Puiu Mironescu, au incendiat bunurile lui Bogdan Mararu din rãzbunare. Miza acesteia urmeazã sã fie stabilitã de anchetatori, ei urmînd sã ancheteze în continuare si tentativa de asasinat comisã împotriva lui Puiu Mironescu.

Pãdurariu, condamnãri pentru tîlhãrii, jafuri si furturi comise în Elvetia

Revenind la Daniel Pãdurariu, din comuna Alexandru cel Bun, trebuie spus cã trecutul sãu este încãrcat de „pãcate“. El a fost dat în urmãrire generalã în 2000, fiind prins ulterior de autoritãtile din Elvetia. Dupã întocmirea actelor de extrãdare, acesta a ajuns, în iulie 2004, la Piatra Neamt. Politistii nemteni prezenti la Bucuresti au avut ceva de furcã cu Pãdurariu, el sustinînd cã, pentru faptele de care a fost acuzat de autoritãtile din Italia si Elvetia, este exonerat de rãspundere deoarece a executat pedepse cu închisoarea în ambele state. Acuzatiile retinute în sarcina lui Daniel Pãdurariu au fost de furt, violare de domiciliu, distrugere, tãinuire, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale si evadare. Tînãrul a plecat din tarã în urmã cu mai multi ani, iar în perioada 1998-1999 a sãvîrsit multe dintre infractiunile de care a fost acuzat în Elvetia. Dosarul penal a fost remis anchetatorilor nemteni de autoritãtile din Tara Cantoanelor, iar pe numele acestuia procurorii pietreni au emis mandat de arestare în lipsã, tînãrului imputîndu-i-se sãvîrsirea faptelor mentionate anterior. Prins de politia elvetianã, Pãdurariu a fost „cazat“ într-o închisoare din Aarau, dar pe 4 iulie 1999 el a reusit sã evadeze, drept pentru care a fost dat în urmãrire prin Interpol. Dosarul întocmit a fost trimis la Piatra Neamt, în baza unui acord dintre România si Elvetia, care prevede cã infractiunile sãvîrsite de români în aceastã tarã pot fi solutionate de organele de urmãrire penalã de la domiciliul acuzatului. Anchetatorii au stabilit cã Pãdurariu a comis 13 furturi din magazine si sase tentative de furt, prejudiciul cauzat fiind calculat la 298.000 de franci elvetieni, ceea ce, la cursul din anul 2000, reprezenta aproximativ 4,5 miliarde de lei. Tînãrul mai era acuzat de furtul a 18 autoturisme (acestea fiind folosite, se pare, la transportul bunurilor sustrase si care, ulterior, erau abandonate), de violare de domiciliu, de comiterea a douã distrugeri, de tãinuire, de fals privind identitatea, de fals material în înscrisuri oficiale si de evadare.
A doua zi dupã ce a fost adus în tarã, Daniel Pãdurariu a fost pus în libertate de procurorii nemteni, acestia constatînd cã pedepsele pentru infractiunile sãvîrsite fuseserã executate în Italia si Elvetia. Mai trebuie spus cã acelasi Daniel Pãdurariu mai este suspect în comiterea unui jaf în Cheile Bicazului, cînd un microbuz care transporta bunuri din Italia a fost atacat de douã persoane ce purtau cagule. Tot Pãdurariu a fost acuzat cã l-a tîlhãrit pe politistul Viorel Cenusã de 7.000 de euro. Omul legii ar fi fost jefuit de aceastã sumã în Franta, tarã în care se deplasase pentru a-si cumpãra o masinã. De altfel, tînãrul sobofiter a încercat sã-si acopere paguba de la asigurãri. El si-a asigurat autoturismul Mercedes, pe care îl cumpãrase, dupã care masina a fost incendiatã.

Arestarea celor doi, pe muchie de cutit

Ieri, Daniel Pãdurariu si Cristian Chilat au fost audiati de un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamt, care a propus magistratilor arestarea. La închiderea editiei, respectiv ora 19, instanta încã nu judecase propunerea. Asta în conditiile în care mandatul de retinere emis pe numele lui Daniel Pãdurariu, expira la ora 19.15. În cazul lui Cristian Chilat, mandatul expira la ora 21. Desi mai era putin pînã la expirarea termenului de retinere (n.n. - ceea ce-i dãdea dreptul lui Pãdurariu sã plece acasã linistit), politistii încã sperau cã instanta va reusi sã emitã mandatele de arestare în timp util. Vom reveni în editia de mîine cu noi amãnunte despre acest caz. Reamintim cã cei doi au fost retinuti în cursul zilei de duminicã, ei fiind acuzati de comiterea infractiunilor de distrugere prin incendiere si detinere ilegalã de armament si munitie.

Articol afisat de 3861 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de jijil la data 12.02.2008 14:00
bravo
era normal sa se-ntample asa ! mai bine mai tarziu decat niciodata ! felicitari baietilor de la politie pt munca depusa ! domnule Amihaesei ati crescut in ochii nostri ! acum puteti candida linistit la functia de inspector sef ! va sustinem !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective