Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Stefan se lanseazã în blogosferã

Primarul Stefan se lanseazã în blogosferã

• primarul de Piatra Neamt vrea sã-si facã blog, pentru a veni în întîmpinarea internautilor din oras • „avînd în vedere faptul cã ne propunem ca Piatra Neamt sã devinã un oras european, Internetul joacã un rol foarte important“, considerã primarul de Piatra Neamt •

Pietrenii îsi vor putea gãsi primarul si în lumea virtualã. ÃŽn curînd. Gheorghe Stefan are de gînd sã se lanseze în blogosferã, vrînd sã fie astfel mai aproape de pietrenii internauti. Primarul a venit cu ideea de a-si face blog, a spus ce vrea, iar în prezent staff-ul sãu lucreazã la aspectele tehnico-informatice ale jurnalului virtual. Gheorghe Stefan promite cã va scrie singur-singurel pe blog si nu va apela la nici un consilier sã rãspundã vizitatorilor. Le va rãspunde personal. „Avînd în vedere faptul cã ne propunem ca Piatra Neamt sã devinã un oras european, Internetul joacã un rol foarte important în asta si ne ajutã mult pe noi, ca administratie, sã promovãm proiectele pe care le avem la Piatra Neamt. Am constatat cã aceasta este directia spre care ne îndreptãm, cã tot mai multi pietreni apeleazã la calculator si la Internet pentru a-mi spune pãrerile, sugestiile si, de ce nu, chiar nemultumirile si criticile lor. Existã deja site-ul www.domnuleprimar.ro, unde pietrenii sînt foarte activi. Totodatã, multi cetãteni se adreseazã primãriei prin intermediul e-mail-ului. Am considerat atunci cã pot veni în sprijinul doleantelor lor si pe calea Internetului, cã putem comunica si astfel, pe lîngã audiente, emisiuni sau întîlniri. Cel putin cu o parte din ei“, a declarat Gheorghe Stefan. Blogul primarului de Piatra Neamt nu va fi doar un simplu blog de primar. Gheorghe Stefan vrea sã aparã în fata internautilor ca persoanã, ca sef de administratie localã, ca politician si, nu în ultimul rînd, ca om de fotbal. Echipa IT care lucreazã la design a primit indicatii sã asigure accesul tuturor celor care vor sã discute cu Gheorghe Stefan despre oras, politicã sau fotbal. Sigur, vor exista cenzurile corespunzãtoare în privinta limbajului neadecvat. Blogul lui Gheorghe Stefan va fi lansat în cel mult o lunã. Domeniul web nu va fi închiriat, primarul urmînd sã apeleze la un spatiu oferit gratuit, ca majoritatea blogger-ilor din tarã. ÃŽn plus, staff-ul de imagine al primarului are de gînd sã lanseze si o paginã personalã a acestuia, gen www.gheorghestefan.ro, care sã ofere si legãturã directã spre blogul primarului. Plus spre site-ul nou al primãriei, planificat deja de oficiali, site care va cuprinde atît imagini în direct din municipiu, cît si un forum reactivat.

Moda www printre politicieni

Prin toate acestea se intentioneazã o comunicare mai strînsã între administratie si locuitori. „Dorim ca astfel sã oferim posibilitatea Mãriei sale cetãteanul sã îsi exprime punctul de vedere cu privire la activitatea administratiei locale, iar comunicarea dintre autoritãtile locale si cetãtean sã fie mai activã si mai eficientã ca pînã acum“, a precizat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Gheorghe Stefan va fi probabil primul primar din Neamt care va avea paginã personalã de Internet, însã nu va fi primul om politic local lansat în spatiul virtual. Primul a fost colegul sãu de partid, deputatul Marius Rogin, care si-a inaugurat www.mariusrogin.ro încã de pe vremea cînd era sef la PD Neamt. Acum, pe site a rãmas tot deputat PD, însã are si comunicate mai recente, din epoca abia începutã a PD-L. Un alt om politic nemtean cu site este liberalul Vlad Marcoci, presedinte al Consiliului Judetean, care de mai bine de o lunã tot lucreazã la www.vladmarcoci.ro si încã nu a finalizat. Ce-i drept, liberalul a avertizat din start si încã o mai face: „Un program bun necesitã multã atentie si timp. Te rugãm sã revii“. ÃŽncet-încet, personalitãtile actuale ale judetului îsi fac imagine si în spatiul virtual. La Bucuresti este deja obisnuintã. Toatã lumea care se respectã îsi face blog, de la presedintele Traian Bãsescu (mai ales în perioade de vot), Elena Udrea, Adrian Nãstase, Ion Iliescu, Mircea Geoanã si Cristian Diaconescu, pînã la primarul bucurestean Andrei Chiliman, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu si chiar premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, care si-a rezervat domeniu, dar încã nu l-a activat.

Articol afisat de 1951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective