Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prognozele meteo pun la muncã primarii

• pentru cã martie va fi o lunã cu precipitatii abundente, s-a dispus degajarea de gunoaie a albiilor rîurilor

Reprezentantii institutiilor cu atributii în protectia mediului au început controalele în preajma albiilor rîurilor, pentru a vedea cît de degajate de gunoaie sînt. ÃŽn cazul în care nu a avut loc salubrizarea cursurilor, vinovati vor fi gãsiti primarii, întrucît au primit aceastã sarcinã încã de acum cîteva sãptãmîni si chiar dacã nu ar fi primit-o, ei sînt responsabili cu gospodãrirea localitãtilor. Inginer Emil Bostan, directorul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt, a declarat cã toate aceste demersuri s-au fãcut avînd în vedere cã luna viitoare se anuntã cantitãti importante de precipitatii, iar dacã scurgerile vor fi obturate, riscul de a se produce inundatii este mai mare. „Avînd în vedere prognoza pentru martie 2008, urmare a adresei înaintatã de Directia Apelor Siret Bacãu si a unei hotãrîri a Comitetului Judetean pentru Situatii Urgentã privind aprobarea mãsurilor pentru salubrizarea cursurilor de apã, Sistemul de Gospodãrire a Apelor Neamt a întreprins mai multe actiuni la nivel de judet. Am informat primãriile cu privire la prognoza pentru martie si mãsurile ce trebuie luate pentru salubrizarea si degajarea albiilor de tot ceea ce poate împiedica scurgerea apelor, precum si atentionarea si implicarea agentilor economici si a populatiei în aceste actiuni. De asemenea, am distribuit în comune afise si pliante de atentionare a populatiei cu privire la pericolul pe care îl reprezintã depozitarea de material lemnos în zonele inundabile“, a declarat seful Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt.
Corespondenta pe tema degajãrii cursurilor de apã nu s-a redus doar la informarea autoritãtilor locale despre ceea ce prezic meteorologii, ci li s-a atras atentia si agentilor economici. „Am emis somatii si unor persoane fizice si agenti economici pentru eliberarea malurilor cursurilor de apã si a zonelor de protectie de material lemnos“, a mai spus Emil Bostan. ÃŽn februarie se va verifica starea de salubrizare a cursurilor de apã de pe teritoriul judetului, urmãrindu-se dezafectarea depozitelor de deseuri si de material lemnos de pe malurile rîurilor si asigurarea sectiunii de scurgere la poduri si podete. Actiunea se va desfãsura împreunã cu reprezentanti ai Gãrzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã si Directiei Silvice.
END

Articol afisat de 1882 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective