Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prima zi de scoalã cu vaccinuri contra hepatitei

• focarul de la Nistria-Boghicea nu s-a extins • 23 de elevi au fost vaccinati contra hepatitei •

O echipã din cadrul Compartimentului Teritorial de Sãnãtate Publicã (CTSP) Roman, împreunã cu medicul de familie Filip Panait, a vaccinat luni, 11 februarie, în prima zi din semestrul al doilea, 23 de elevi „restantieri“ din acest punct de vedere, dupã declansarea unui focar de hepatitã în comuna Boghicea. Doctorul în cauzã a declarat cã au fost imunizati elevii a douã case de la Scoala Slobozia, în cadrul cãrora învãtau si copii din satul Nistria, unde au apãrut problemele. „A fost o actiune complexã, organizatã la nivelul Scolii Slobozia, pentru vaccinarea a 23 de elevi împotriva hepatitei cu virus A, care au rãmas neimunizati împotriva acestei boli, în urmã cu trei sãptãmîni, din cauza administrãrii prealabile a vaccinului antigripal. Conducerea Scolii Slobozia a fost surprinsã de mãsurile de dezinfectie, cît si de mijloacele moderne folosite în acest sens. La un moment dat, cei din conducerea scolii au afirmat cã nu au mai vãzut niciodatã astfel de utilaje moderne, folosite de un dezinfector prezent la scoalã. ÃŽn ceea ce priveste situatia celor patru copii spitalizati în urma diagnosticãrii cu hepatitã viralã tip A, acestia sînt în afara oricãrui pericol, prezentînd forme medii de boalã. Nu a mai fost izolat nici un caz nou în focarul de la Nistria, încît putem spune cã situatia este sub control“, a declarat doctor Filip Panait, medic de familie în comuna Boghicea. Reamintim cã, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, alte douã cazuri de hepatitã viralã A, din focarul de la Nistria, au fost confirmate serologic, adãugîndu-se la cel descoperit la începutul lunii trecute. Purtãtorul de cuvînt al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, Nicoleta Bãltãtescu, a declarat cã întrucît elevii au început scoala, focarul va fi în continuare monitorizat. „Nu ni s-a mai raportat nici un caz de îmbolnãvire cu hepatitã de la Nistria în decursul ultimelor zile. Au fost, deja, instituite mãsurile de dezinfectie în scoli si pentru apa din fîntîni, astfel încît copiii au fost în sigurantã la începerea scolii, din acest punct de vedere“, a precizat Nicoleta Bãltãtescu.
Reamintim cã, recent, patru copii din comuna Boghicea s-au îmbolnãvit de hepatitã viralã. Reprezentantii ASP Neamt au venit în zonã pentru a evalua situatia si au dat instructiunile necesare pentru evitarea extinderii focarului. Acestia au explicat familiilor în care au apãrut cazurile cum sã procedeze pentru pãstrarea igienei si au furnizat materialele necesare pentru dezinfectie. Vaccinarea contra hepatitei nu s-a putut face decît partial, pentru cã multi dintre copiii aflati în potential pericol de îmbolnãvire fuseserã imunizati împotriva gripei.

Articol afisat de 1685 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective