Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Undã verde pentru reabilitarea statiunii Oglinzi

• primarul Arnãutu afirmã cã SIF Transilvania va demara în acest an lucrãrile de reabilitare a statiunii • se intentioneazã construirea unui hotel cu 120 de camere, a unui centru medical performant, a unui centru de conferinte, cu trei sãli, amenajãri exterioare pentru agrement sportiv, relaxare etc. • se va schimba si denumirea - Tîrgu Neamt-Oglinzi • se doreste si atestarea orasului ca statiune de interes turistic national •

Primarul Decebal Arnãutu este optimist în privinta viitorului turistic al orasului Tîrgu Neamt, dupã ce a aflat cã membrii Consiliului de Administratie al SIF Transilvania, actionarul principal de la Oglinzi, au dat undã verde finantãrii lucrãrilor de reabilitare a statiunii.
Numele sãu va fi schimbat în „Tîrgu Neamt-Oglinzi“, pentru ca turistii sã o localizeze mai usor, dar si pentru cã administratia localã va deveni actionar, contribuind cu terenuri pe care vor fi ridicate noi hoteluri. Decebal Arnãutu a vorbit despre programul de dezvoltare a statiunii, întocmit de actionarul principal. Se urmãreste construirea unui hotel cu 120 de camere, a unui centru SPA, în suprafatã de 2.000 mp, unde turistii ar putea beneficia de servicii profesionale pentru asigurarea de tratamente medicale, de frumusete, relaxare si posibilitãti diverse de agrement. Mai este programatã construirea unui centru de conferinte, cu trei sãli, cuprinzînd 70 si 80 de locuri, dotate la standarde internationale. De asemenea, sînt prevãzute amenajãri exterioare pentru agrement sportiv, relaxare, proceduri de curã, spatii de apã, fîntîni arteziene, mini iaz, grãdinã de varã. Conform variantei strategice, rezultate în urma studiului de prefezabilitate, SIF Transilvania va investi în total circa 18 milioane de euro.
ÃŽn aceastã sãptãmînã s-a trecut la a doua etapã, necesarã pentru demararea lucrãrilor investitionale propriu-zise. Urmeazã sã fie întocmit un studiu de cãtre Institutul National de Recuperare Medicalã Fizicã si Balneo Climatologie Bucuresti, privind eficienta factorilor de curã, apã mineralã terapeuticã si tipurile de tratament posibil a fi realizate la statiunea Oglinzi. Se are în vedere si o comparatie privitoare la conditiile din alte statiuni similare, în încercarea de a obtine un model de tratament unicat. Se va face si calculul rezervelor minerale, elaborîndu-se proiectul de ansamblu pentru a determina amplasamentele cele mai favorabile. „Acestea sînt noutãtile de ultimã orã, dupã întrunirea Consiliului de Administratie al SIF Transilvania, de pe 8 februarie. Concluzia este cã în acest an vor începe lucrãrile la statiune. Noi, Consiliul Local si executivul, vom demara studiul de evaluare al terenurilor pe care le detinem în domeniul public si le vom supune atentiei consilierilor, si desigur, tot cu aprobarea acestora, vom intra în parteneriat cu SIF Transilvania, devenind actionari la statiune, acest lucru urmînd sã se întîmple probabil la mijlocul anului“ a precizat Decebal Arnãutu.
Acesta a mai afirmat cã se fac demersuri si pentru atestarea orasului ca statiune turisticã. „La sfîrsitul lunii mai, la intrarea în localitate va fi montat panoul «Tîrgu Neamt - statiune turisticã de interes national“. Va fi primul oras din judetul Neamt atestat ca statiune turisticã. Se lucreazã în prezent la documentatie, urmînd ca dupã finalizare sã fie depusã la minister. Acesta, în termen de 30 de zile de la înregistrare, va trebui sã întocmeascã proiectul de hotãrîre al Guvernului pentru atestarea orasului nostru ca statiune“ a declarat primarul Arnãutu.

Articol afisat de 1938 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective