Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesorii corectori, trimisi la scoalã

• vor fi organizate cursuri pentru cadrele didactice care doresc sã se implice în examenele de peste an • pentru început, sînt asteptati profesorii de românã, matematicã, geografie si istorie • specializarea va începe de pe 15 martie •

Profesorii care vor supraveghea, coordona sau evalua lucrãrile date de elevi în cadrul examenelor nationale vor trebui neapãrat pregãtiti, astfel încît sã nu mai existe discutii cã nu respectã legislatia în vigoare în astfel de situatii.
Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si Casa Corpului Didactic Neamt organizeazã cursuri de specializare pentru dascãlii care vor vrea sã facã parte din baza de date din care vor fi selectati dascãlii cooptati în desfãsurarea examenelor scolare - teze cu subiecte unice, bacalaureat etc. „Toate cadrele didactice din judetul Neamt care vor sã intre în baza de date a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt pentru a fi cooptate în examenele organizate de Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului trebuie sã participe la niste cursuri de formare. Cei prinsi în baza de date vor putea asigura supravegherea, organizarea sau vor face parte din comisiile de evaluare a lucrãrilor. La începutul stagiului de pregãtire, cursantii vor sustine un test initial, cu itemi din metodologie, iar la final un altul, un fel de acreditare. Am luat aceastã decizie întrucît au existat abateri în timpul supravegherii la testele nationale sau la tezele cu subiect unic, nu s-a respectat metodologia de cãtre profesorii asistenti, ori nu s-au aplicat corect baremurile de corectare“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Neamt.
Stagiile de pregãtire vor avea loc pe zone - Piatra Neamt, Tîrgu Neamt si Roman. Acest nou modul de pregãtire profesionalã va începe de pe 15 martie. Pentru început, se urmãreste specializarea în aplicarea metodologiei specifice examenelor nationale a 200 de profesori de limba si literatura românã, 200 de profesori de matematicã, 150 de geografie si 50 de istorie. Cele patru discipline au fost alese întrucît la acestea se sustin teze cu subiecte unice, urmînd ca „paleta specialistilor“ sã se lãrgeascã, în vederea pregãtirii dascãlilor pentru examenul de bacalaureat, care se sustine la mai multe discipline decît cele patru, specifice tezelor cu subiect unic. Seful învãtãmîntului nemtean a mai fãcut precizarea cã parcurgerea acestui modul de specializare pentru constituirea unei baze de date, organizat de Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic, nu presupune nici o cheltuialã din partea profesorilor care vor dori sã participe. Dacã înscrierile vor fi peste cele planificate, ISJ si CCD vor relua modulul de perfectionare, ceea ce înseamnã cã baza de date se va lãrgi.
END

Articol afisat de 2504 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective