Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Santierul din Pietonal, inaugurare oficialã

Conducerea Primãriei Municipiului Roman, alãturi de reprezentantii firmei
„Contact Steel“ si alte oficialitãti vor da oficial, azi, 22 februarie, „startul“ uneia dintre cele mai ample investitii, reabilitarea Pietonalului „Stefan cel Mare“, desi lucrãrile pentru pregãtirea terenului au debutat de ceva vreme. „Acesta este un eveniment unic, în conditiile în care nimeni nu s-a ocupat niciodatã, la modul serios, de Pietonalul «Stefan cel Mare». Pînã în prezent a fost curãtatã zona, urmînd sã înceapã oficial lucrãrile. Cel mai important este cã investitia va fi realizatã din banii nostri, ai tuturor, si credem cã va fi gata în aproximativ doi ani, doi ani si jumãtate. Pentru 2008 ne-am propus modernizarea unui singur tronson, întrucît pînã anul acesta am avut un buget de consum, nu unul de dezvoltare. Actualul Guvern a fãcut la fel ca toate celelalte de dinainte si, în ultimii trei ani, a trebuit sã vindem terenuri pentru a putea supravietui“, a precizat Dan Ioan Cãrpusor, primarul municipiului Roman. Acesta a mai precizat cã la licitatia pentru modernizarea Pietonalului „Stefan cel Mare“ s-au prezentat trei firme, fiind aleasã oferta cea mai avantajoasã. „Pentru primul tronson care intrã în lucru suma totalã se cifreazã undeva între 16 si 18 miliarde de lei vechi, în functie de ceea ce va spune proiectantul. Ne dorim sã iasã o lucrare de calitate, întrucît Pietonalul va deveni o adevãratã «carte de vizitã» a orasului“, a mai apreciat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Pe de altã parte, acesta nu crede cã demersul municipalitãtii are sanse sã fie sprijinit material de locatarii din zonã, poate primii interesati de modul în care va arãta binecunoscuta „Groapã“. „Vom încerca sã angrenãm si asociatiile de proprietari din zonã pentru lucrãri gen reabilitarea fatadelor blocurilor. Nu stiu în ce mãsurã se vor implica, deoarece pentru ei este greu si sã se organizeze, în multe asociatii fiind schimbate conducerile o datã la doi ani sau poate mai devreme“, a mai precizat primarul municipiului Roman.
De mentionat cã Pietonalul „Stefan cel Mare“ a fost împãrtit, pentru investitia care demareazã astãzi, în patru tronsoane, primul „atacat“ fiind cel situat în apropierea Complexului Comercial „Prima“. Valoarea totalã a investitiei a fost estimatã la circa 96 miliarde de lei vechi.
END

Articol afisat de 2014 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective