Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
De-un veac, la Roman

De-un veac, la Roman

• primarul Romanului si conducerea Consiliului Consultativ al Pensionarilor au sãrbãtorit o femeie la împlinirea a 100 de ani • emotiile au fost mari, atît pentru Casandra Palade, cît si pentru oaspeti • cel mai mic dintre cei sase copii ai centenarei are 66 de ani • „am ajuns la aceastã vîrstã ducînd o viatã cumpãtatã“, a spus sãrbãtorita •

Conducerea Primãriei Roman l-a sãrbãtorit, ieri, pe unul dintre cei mai vîrstnici cetãteni ai municipiului. Casandra Palade a împlinit, pe 28 februarie, un secol de viatã. Poate cã nimeni nu ar fi aflat despre acest deosebit eveniment dacã ex-consilierul local PRM, Traudi Sîrghi, presedinta Consiliului Consultativ al Pensionarilor din Roman, alãturi de membrii acestui for nu ar fi descoperit-o pe longevivã. „Consiliul nostru a luat decizia sã o sãrbãtoreascã pe aceastã femeie respectabilã, care a dus greul a douã rãzboaie mondiale si a trebuit, încã de tînãrã, sã le facã un rost în viatã celor sase copii: patru bãieti si douã fete. Primarul municipiului Roman, Dan Ioan Cãrpusor, a dat curs imediat initiativei noastre si s-a implicat pentru ca aniversarea Casandrei Palade sã fie o reusitã. Vor fi continuate astfel de manifestãri, ori de cîte ori se va ivi prilejul“, a declarat Traudi Sîrghi.
Pe Casandra Palade am gãsit-o acasã, înconjuratã de copii, nurori, gineri si nepoti. Atmosfera din micuta casã de pe strada Spiru Haret a fost emotionantã si veselã. Edilul sef al municipiului Roman a înmînat sãrbãtoritei un frumos buchet de flori si un plic cu suma de 200 lei, precum si pachete cu produse alimentare. Casandra Palade, a multumit primarului si Consiliului Pensionarilor.
„Multumesc din inimã pentru ceea ce a fãcut pentru mine primarul si multumesc celor din conducerea pensionarilor. Am ajuns la aceastã vîrstã ducînd o viatã cumpãtatã. De 54 de ani am rãmas vãdanã si au fost momente grele. ÃŽntotdeauna am vrut ca toti copiii mei sã iasã oameni, sã fie cinstiti. A trebuit sã muncesc din greu pentru a-i tine prin scoli, însã au reusit. Acum, a venit vremea sã munceascã si ei pentru mine, ceea ce s-a si întîmplat. Toti au fost buni si nu am fãcut niciodatã diferentã între ei“, a povestit, vãdit emotionatã, sãrbãtorita. Dupã ce a suflat în lumînãrile de pe tortul aniversar, au fost desfãcute sticle de sampanie si oaspetii au fost invitati sã ciocneascã un pahar cu sãrbãtorita. Asa am aflat unul din secretele longevitãtii bãtrînei: a consumat în fiecare zi cîte un pahar cu vin rosu. „Am fost prezenti la un moment deosebit, emotionant, în mijlocul unei familii unite. Toti copiii seamãnã cu mama Casandra, o bãtrînicã cu deosebit simt al umorului. Sã dea Dumnezeu sã ajungem cu totii la aceastã vîrstã! Atît eu, personal, cît si Primãria Roman, vom marca astfel de fericite evenimente ori de cîte ori vor avea loc în municipiu“, a mentionat primarul municipiului Roman, Dan Ioan Cãrpusor. La fel de emotionat ca sãrbãtorita a fost fiul cel mai mic al acesteia, Constantin Palade, în vîrstã de 66 de ani, fost secretar al Parchetului Roman. „Fratii si surorile mele au plecat în alte localitãti, unde muncesc si locuiesc. Nici unul din cei patru copii, care au mai rãmas dupã decesul fratilor Vicã si Victor, nu a uitat sã o ajute pe mama. Atît Maria, Melania, Gicã, cît si eu, personal, am vegheat la sãnãtatea si la un trai mai fericit al mamei. Consider cã am reusit, iar atît timp cît mama va trãi, noi vom rãmîne tot copii. ÃŽntotdeauna, mama a fost un exemplu pentru noi si de aceea îl vom urma atît cît vom trãi“, a subliniat Constantin Palade.
END

Articol afisat de 1999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective