Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Februarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doliu la Mãnãstirea Giurgeni

• preotul Constantin Alexandrescu, de la Mãnãstirea Giurgeni, decedat în urmã cu cîteva zile într-un tragic accident rutier, a fost condus pe ultimul drum

ÃŽnmormîntarea pãrintelui Constantin Alexandrescu, de la Mãnãstirea Giurgeni, comuna Valea Ursului, mort într-un tragic accident rutier, a adunat zeci de preoti, care i-au slujit la cãpãtîi, toatã suflarea satului, rude si prieteni îndurerati. ÃŽn jur de 50 de preoti, în frunte cu pãrintele Florin Aurel Tuscanu, protopopul de Roman, au participat la ceremonia de înmormîntare. „Este o mare pierdere pentru Bisericã, mai ales cã munca sa la mãnãstire era una neplãtitã, acesta fiind preot onorific acolo. Practic, îi ajuta la ceremonii pe cãlugãri, fiind salarizat doar ca profesor de religie“, a declarat pãrintele Florin Tuscanu. Alãturi de slujitorii Domnului, la slujbã au participat sute de credinciosi, micuta bisericã a mãnãstirii dovedindu-se neîncãpãtoare pentru multime si cler, asa cã majoritatea celor care au venit au asteptat afarã iesirea cortegiului. La ceremonie au venit si elevii de la scolile din comunã, care au fost învoiti de la cursuri la ora 10, pentru a avea posibilitatea sã participe la funerariile celui care le-a fost profesor de religie.
Pentru cã defunctul a fost preot, ceremonialul a fost mai complex, diferit de cel al mirenilor, întrucît s-a sãvîrsit Slujba Învierii, iar, la încheiere, înainte de formarea cortegiului ce a mers spre groapa sãpatã în incinta mãnãstirii, s-a format o procesiune în care preotii au purtat racla în jurul bisericii. Pãrintele staret de la Giurgeni, Antonie Jeflea, s-a ocupat de toate, alãturi de rudele îndoliate. La înmormîntare au fost prezenti atît primarul, cît si viceprimarul din Valea Ursului, Viorel Smeria si Radu Ionel Rosu.
Reamintim cã preotul onorific de la mãnãstirea Giurgeni, Constantin Alexandrescu, a murit duminica trecutã într-un accident rutier petrecut la Timisesti, în timp ce se întorcea de la socri, de la Vînãtori-Neamt. Pãrintele Alexandrescu a murit la doar 27 de ani, iar sotia acestuia, medicul Daniela Alexandrescu, în vîrstã de 33 de ani, este internatã la Spitalul de Neurochirurgie Iasi si se aflã în stare criticã, avînd coloana vertebralã fracturatã în mai multe locuri.
END

Articol afisat de 5091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective