Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Campanie pentru refacerea Bisericii Lipovenesti

• primãria demareazã campania de strîngere de fonduri pentru reconstruirea Bisericii Lipovenesti • politicienii cu dare de mînã marseazã la actiune si vor ajuta parohia, fie alãturi de primãrie, fie separat • „Cred cã acest lãcas de cult trebuie refãcut pentru cã trebuie sã respectãm valorile minoritãtilor nationale si în plan local“, a declarat primarul Stefan

Municipalitatea vrea sã ajute la reconstruirea Bisericii Lipovenesti din Piatra Neamt, care a ars din temelii vineri noaptea. Primarul Gheorghe Stefan are de gînd sã propunã consilierilor locali ca, din binecunoscutul capitol „culturã, recreere, religie“, sã fie alocate fonduri pentru refacerea asezãmîntului crestin. Anuntul a fost fãcut ieri, chiar de edilul pietrean, care a precizat cã initiativa primãriei a cooptat si filiala Neamt a PD-L. „Vrem sã lansãm o campanie de strîngere de fonduri pentru a ajuta la refacerea bisericii lipovenesti, distrusã aproape în totalitate. Am fost vineri seara acolo, la fata locului, si cred cã acest lãcas de cult trebuie refãcut pentru cã trebuie sã respectãm valorile minoritãtilor nationale si în plan local“, a declarat Gheorghe Stefan. Primarul a anuntat cã va fi deschis un cont la o bancã, iar acesta va fi promovat prin toate mijloacele astfel încît sã ajungã la cei interesati sã contribuie cu bani la reclãdirea bisericii arse. „Desigur, sînt bineveniti si cei care doresc sã contribuie cu materiale de constructie. O sã vedem si din bugetul local cît putem sã dãm, pentru cã avem capitol din care putem transfera o sumã de bani pentru reconstructii“, a mai spus primarul. Gheorghe Stefan a adãugat cã PD-L Neamt, filialã pe care o conduce, se va ralia la initiativa primãriei si fiecare pedelist cu dare de mînã, buzunare adînci si constiintã largã va contribui si în nume personal cu cît va considera de cuviintã. ÃŽn acelasi timp, liderul democrat-liberal a adresat invitatie si celorlalti politicieni cu dare de mînã din judet si municipiu sã urmeze exemplul si sã contribuie la campanie. „Chiar îi rugãm si pe ceilalti lideri, de la celelalte partide, sã ni se alãture sau sã organizeze actiuni separate. Aici chiar nu mai poate fi vorba de competitie. Trebuie sã ajutãm cu totii la refacerea bisericii. Important este sã reusim sã refacem acest lãcas de cult care a fost un simbol pentru Piatra Neamt“, a mai spus Gheorghe Stefan.
Politicienii au reactionat la rugãmintea primarului. PSD a anuntat, prin presedintele Ioan Munteanu, cã va sprijini biserica, însã fãrã prea multã bravadã. „Noi ne bucurãm cã domnul primar este în campanie electoralã si cã a decis sã sprijine biserica. ÃŽi dorim succes si sã strîngã cît mai multi bani! Noi, PSD, vom organiza actiune separatã pentru a-i ajuta pe cei care au suferit aceastã nenorocire. De regulã, ajutoarele cãtre biserici nu se fac cu tam-tam politic, ci cu inima“, a declarat Ioan Munteanu. Liberalii, la rîndul lor, au promis sprijin. Tot separat de primãrie, cã asa-i bine, politicul sã stea departe de administratie. „Dacã domnul Stefan a initiat aceastã campanie, foarte bine. Nu prea înteleg ce cautã primãria în aceastã actiune, dar în fine. Noi vom acorda tot sprijinul necesar dacã sîntem solicitati. Am hotãrît deja sã luãm legãtura cu parohia respectivã si sã ne oferim ajutorul. ÃŽnsã noi nu o vom face actiune electoralã“, a declarat Serban Strãtilã, presedintele PNL Neamt.
END

Articol afisat de 1554 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 03.03.2008 06:23
Cum era sa rateze Pinalti un prilej de a se baga in seama ?!
Are grija si-l doar pe el inimoiul de lipoveni, ca si de soarta bosimanilor, doar ca a mai gasit un nou prilej de a mai cersi niste voturi.
Jalnica slugarnicia celor de la National TV care au aratat la toate jurnalele de stiri o asazisa campanie de sanatate a femeii organizata la Piatra Neamt de catre partidul lui Pinalti, avand-o "conferentiara" pe tzatza de Sulfina Barbu pe post de doftoroaie si moasa de plasa, unde femeile cu fulare portocalii la gat cantau imnul PD minus L !
Inca o data afirm ca Pinalti si gasca lui ne cred pe toti tampiti !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective