Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Principele Radu, în „Turneul Prieteniei“ la Roman

• principele a vizitat Romanul timp de cîteva ceasuri • dupã discutii cu primarul Dan Ioan Cãrpusor, acesta s-a întîlnit cu elevii de la CNRV • edilul sef a fost invitat la Palatul Elisabeta, dupã alegeri •

Principele Radu de România, ca reprezentant al Casei Regale, a efectuat ieri, 4 martie, o vizitã de cîteva ore în Roman, în cadrul unui „Turneu al Prieteniei“. Acesta a dorit sã evalueze „potentialul economic-cultural si social al urbei musatine, în lupta cu idealurile europene“. Primarul municipiului Roman, Dan Ioan Cãrpusor, l-a primit pe distinsul oaspete cu încrederea cã dialogul purtat cu acesta va conduce la nasterea unor idei viabile si utile comunitãtii romascane. Dupã ce s-a întretinut cu edilul sef, Principele Radu a dialogat în Sala de Consiliu cu reprezentantii mass-media, cîtiva alesi locali si sefi de servicii din cadrul administratiei publice locale. „Sîntem bucurosi de vizita Altetei Regale si sper cã, în urma acestor schimburi de idei si impresii, sã poatã fi promovate initiative utile comunitãtii romascane. Am apreciat de mai multã vreme eforturile Casei Regale de a promova România în rîndul statelor europene, pe baza principiilor egale. De aceea, apreciem acest «Turneu al Prieteniei», care sper sã aibã un efect pozitiv în plan economic, cultural si social. ÃŽn numele romascanilor, doresc Altetei Sale multã sãnãtate si succese în ampla actiune pe care o desfãsoarã“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor.
Distinsul oaspete a precizat cã este optimist în ceea ce priveste dezvoltarea României. „Problema fondurilor pentru români existã si se vor gãsi resurse. ÃŽnsã nu ne-am propus nimic concret, în acest sens, nu avem o agentie specializatã sau patru-cinci consilieri pentru asa ceva. Nici nu am încurajat acest lucru, noi nu substituim, ci avem doar privilegiul de a «deschide usi»“, a mai spus Printul Radu de România. Primarul Dan Ioan Cãrpusor a declarat, cu acest prilej, cã municipiul a resimtit „ruptura“ de capitala de judet. Pe de altã parte, reprezentantul Casei Regale s-a declarat plãcut suprins de aspectul orasului: „Am constatat cã aveti o zonã frumoasã, cinci-sase clãdiri de valoare inestimabilã. Accesarea fondurilor pentru acestea ar însemna atragerea interesului oamenilor. De asemenea, investiti în Parcul Municipal, un loc frumos, si în talentul tinerilor, pentru cã acestia sînt cei care vor clãdi viitorul. ÃŽn trecere, am reusit sã vizionez locuri din împrejurimile Romanului, exceptionale. Investiti în toate acestea si veti cîstiga“. Printul Radu l-a invitat pe seful administratiei romascane la Palatul Elisabeta, dupã alegerile locale, în octombrie sau noiembrie, pentru continuarea dialogului.

ÃŽn mijlocul romanvodistilor

Oaspetele a vizitat apoi Colegiul National „Roman-Vodã“ (CNRV), construit în vremea Regelui Carol I, în anul 1875. Daniela Suman, directorul institutiei, l-a invitat pe Radu de România în Sala de festivitãti, pentru o discutie cu elevii si cadrele didactice. „Pentru Casa Regalã este o mîndrie ca sub Coroana unei tãri sã fie adunatã si corola de minuni pe care o reprezentati. Indiferent de vremuri, scoala a avut continuitate si a creat valori. Uneste capacitãti de a avea idealuri si de a da apoi, o formã palpabilã romantismului. Sînt lideri care folosesc forta, altii politica, altii mass-media. La rîndul ei, regalitatea a asteptat pe la usi 50 de ani. Regele Mihai, cînd nu a fost primit, nu a reprosat nimic nimãnui. Din nefericire, trãiti si vã formati într-o societate strîmbã, plinã de urã, cinsim si minciunã. Sînt sigur cã voi elevii veti schimba acest lucru, numai prin uniune. Poti sã fii inteligent, dar egoist. Nici o lege europeanã nu v-a croit viitorul. Sînteti singurii care o puteti face“, s-a adresat asistentei Printul Radu. Alteta Sa a mai efectuat o vizitã la Episcopia Roman, unde a avut o întîlnire cu PS Arhiereu Vicar Ioachim Bãcãuanul, dupã care s-a îndreptat spre Bacãu. ÃŽn cursul zilei de astãzi, 5 martie, Alteta Sa va efectua o vizitã în localitãtile Adjud si Panciu.

Articol afisat de 1346 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective