Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PREFECTUL A RÃMAS PREFECT

PREFECTUL A RÃMAS PREFECT

• ieri, zvonuri, se pare fãrã sustinere, au dat ca sigurã demiterea prefectului Toader Mocanu • s-a vehiculat cã o astfel de propunere a fost pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de ieri • surse locale si guvernamentale au infirmat demiterea • este posibil ca si o cerere a subprefectului Sendrea sã fi alimentat zvonurile de schimbare a reprezentantului Guvernului în Neamt • un posibil înlocuitor al prefectului Mocanu a fost anuntat ca fiind Ioan Ghica, ex-director general al Prefecturii Neamt •

Prefectul Toader Mocanu a fost demis. Acesta a fost zvonul care a circulat ieri dupã-amiazã în judet, numai cã stirea pare a fi falsã. Surse locale si guvernamentale ne-au confirmat cã a fost doar un zvon propagat dupã sedinta Guvernului Tãriceanu de ieri. Se spune cã pe ordinea de zi s-a aflat o propunere de schimbare a prefectului de Neamt, dar aceasta nu a trecut. De altfel, chiar Toader Mocanu a declarat pentru Monitorul cã a auzit ceva despre demiterea sa, dar a evitat sã facã vreun comentariu: „Nu fac nici un comentariu despre o eventualã schimbare pentru cã nu am primit nimic oficial de la Guvern“. O altã întîmplare care a dat apã la moarã clevetitorilor a fost legatã de... subprefectul Vasile Sendrea, despre care se spunea cã ar fi posibil sã fie schimbat. La începutul sãptãmînii, acesta a depus o cerere pentru a intra în concediul de odihnã aferent anului trecut. Numai cã Sendrea a revenit, ieri, cu o altã adresã prin care anunta cã va lipsi o perioadã de la Prefectura Neamt, deoarece trebuie sã facã niste analize sau sã se interneze la o clinicã din Tîrgu Mures. Mentionãm cã Vasile Sendrea are afectiuni cardiace. Revenind la prefectul Mocanu care era dat ca demis, s-a spus cã noul reprezentant al Guvernului în Neamt ar fi Ioan Ghica, membru PNL, de la Corpul de control al Prefecturii si care ar fi fost sustinut de un politician romascan. ÃŽn trecut, acesta, de loc din Roman, a fost director general al Prefecturii în perioada guvernãrii CDR, este inginer de formatie, a absolvit apoi o facultate de drept si a lucrat si ca sef al Serviciului Metrologie de la Petrotub Roman. Monitorul a încercat sã afle si o opinie de la Ioan Ghica, dar acesta nu a rãspuns apelurilor telefonice.
Reamintim cã Toader Mocanu a fost investit în functie pe 7 ianuarie 2005, cel care i-a predat stafeta fiind actualul deputat PSD Ioan Munteanu. Toader Mocanu este nãscut pe 18 noiembrie 1956, este cãsãtorit si are doi copii. Este absolvent al Facultãtii de Economie „Petre Andrei“ Iasi. A activat în cadrul Federalcoop Neamt (din cadrul Centrocoop), fost UJCOOP, fost UJCC - Uniunea Judeteanã a Cooperativelor de Consum. Din 1979 a lucrat în cadrul Serviciului de Control Financiar; din 1989 a fost revizor de gestiune, promovat revizor contabil. Membru PNL este din anul 2000, a fost vicepresedinte al Biroului Judetean Neamt pînã în februarie 2002, presedinte al filialei Tîrgu Neamt a formatiunii politice amintite si consilier judetean dupã alegerile locale din 2004.
Toader Mocanu este consilier judetean ales pe listele PNL, este membru al formatiunii amintite din 2000, are 52 de ani si este de profesie economist. „Vreau sã se stie cã nu am activat în structurile PCR înainte de revolutie. Prioritãti sînt multe, pentru cã activitatea unui prefect este foarte vastã. ÃŽn principal, cuvîntul de ordine, în special în ceea ce priveste activitatea unitãtilor descentralizate, va fi respectarea cu strictete a legii, implementarea programelor de guvernare în mod clar, concis si justificat. Trebuie sã acordãm o atentie deosebitã problemelor cetãtenilor“, declara prefectul Toader Mocanu în primul interviu solicitat si acordat Monitorului.

Articol afisat de 2380 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective