Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politia, înfrîntã de comisarul sef Catanã

Politia, înfrîntã de comisarul sef Catanã

• fostul sef al Politiei Rutiere a cîstigat procesul intentat IJP Neamt • comisarul sef Catanã a atacat decizia prin care conducerea Politiei Neamt a dispus demiterea sa din functie • solutia poate fi atacatã la o instantã superioarã •

Fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere Neamt, comisarul sef Ioan Catanã, a avut cîstig de cauzã în instantã în procesul pe care la intentat Politiei Neamt. Ioan Catanã a atacat decizia prin care a fost demis din functie, iar instanta i-a admis actiunea. Prin sentinta civilã din 20 februarie a Tribunalului Neamt, Sectia Contencios Administrativ, din dosarul 3382/103/2007, instanta a admis actiunea formulatã de ofiterul Ioan Catanã si a dispus anularea dispozitiei sefului IJP Neamt nr. 321/26.04.2007, prin care a fost dispusã demiterea din functie a sefului Serviciului Circulatie. Hotãrîrea nu a fost comunicatã pãrtilor, însã ea va putea fi atacatã la o instantã superioarã. Conducerea Politiei Neamt a aflat de succesul pe care l-a avut în instantã Ioan Catanã si a lãsat sã se înteleagã cã va ataca hotãrîrea instantei cu recurs. „Avem cunostintã cã actiunea domnului Ioan Catanã a fost admisã de instantã. Hotãrîrea nu ne-a fost comunicatã încã, dar vom avea posibilitatea sã o atacãm cu recurs în termen de 15 zile. Vom face acest lucru dacã se va impune. Deocamdatã, nu ne putem pronunta pentru cã nu stim ce contine respectiva hotãrîre judecãtoreascã“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Biroul de presã al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a mai precizat cã functia de sef al Serviciului Cercetãri Penale, din care comisarul sef Ioan Catanã a fost trecut într-o functie inferioarã, este vacantã si în prezent. „La vremea respectivã s-a fãcut o rocadã între sefii de la Serviciul Circulatie si cel de la Serviciul Cercetãri Penale“, a mai spus inspectorul Cãtãlina Bãdeanu. ÃŽntr-adevãr, în primãvara anului 2007, comisarul sef Ioan Catanã a fãcut schimb de functie cu comisarul sef Neculai Costan, care se afla în fruntea Serviciului Cercetãri Penale. Ioan Catanã a fãcut obiectul mai multor controale care s-au desfãsurat pe parcursul anului 2006, însã nu i s-a putut imputa nici o neregulã.

Justitia sã-si spunã cuvîntul

Contactat telefonic de cãtre reporterii de la „Monitorul“, Ioan Catanã a precizat cã se abtine de la orice comentariu si cã asteaptã ca Justitia, în care are încredere deplinã, sã-si spunã ultimul cuvînt.
ÃŽn ceea ce priveste dispozitia de schimbare din functie a comisarului sef Ioan Catanã pe motiv de „management defectuos“, este cel putin discutabilã, mai ales cã el a fost numit tot într-o functie de conducere. Mai trebuie precizat cã, în acest moment, Serviciul Politiei Rutiere este condus de subcomisarul Neculai Catanã care, în urmã nu cu mult timp, a cîstigat concursul pentru ocuparea acestui post. Nu putem sã nu ne gîndim la ce se va întîmpla în cazul în care fostul sef va avea cîstig de cauzã si în recurs, ceea ce ar însemna cã el ar urma sã fie repus din nou în functie.
Soarta comisarului sef Ioan Catanã a fost pecetluitã în cadrul unei sedinte a Consiliului de conducere al Politiei Neamt, ce a avut loc la începutul lunii martie 2007. Atunci s-a stabilit sã se facã rocada între sefii de la Serviciul Politiei Rutiere si cel de la Serviciul Cercetãri Penale. În respectiva sedintã, au fost analizate rapoartele a doi ofiteri, respectiv a comisarului sef Neculai Costan, care solicitase mutarea sa pe o altã functie, si raportul comisarului sef Catanã care solicitase acelasi lucru.
Nu mai constituie pentru nimeni nici un secret faptul cã ofiterul Ioan Catanã a fost acuzat de comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful IJP Neamt, cã din cauza lui nu prea merge treaba la Serviciul Politiei Rutiere. ÃŽn octombrie 2006, seful IJP Neamt declara ziaristilor cã activitatea Politiei Rutiere este nemultumitoare, desi datele statistice nu prea îi dãdeau dreptate. Ulterior, asa cum se practicã de obicei, o echipã venitã de la Bucuresti, formatã din ofiteri de la IGPR, a verificat activitatea comisarului Catanã, dupã care a dispus declansarea cercetãrii prealabile a ofiterului. Oficial, s-a spus cã politistul se face vinovat de „indicatori de performantã slabi si management defectuos“.

Articol afisat de 2980 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective