Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultimele zile ale lui Stefan în PNL

• duminicã, liberalii îl dau afarã din partid definitiv • la pachet cu Gheorghe Stefan va fi exclus si Vlad Marcoci • „Este o decizie moralã pe care o pot lua“, este opinia primarului Stefan • liberalii îl ung duminicã pe Mihai Lãcãtusu candidat la Primãria Piatra Neamt •

Gheorghe Stefan „trãieste“ ultimele zile ca membru suspendat din PNL. Capii liberalilor nemteni s-au hotãrît sã propunã duminicã Delegatiei permanente a filialei judetene excluderea lui Gheorghe Stefan din partid, mai ales cã luni, 10 martie, acestuia îi expirã suspendarea primitã de la Bucuresti anul trecut. „Voi propune excluderea domnului Gheorghe Stefan si vom discuta situatia domnului Vlad Marcoci“, a declarat ieri senatorul Serban Strãtilã, presedintele PNL Neamt, dupã care a revenit: „Voi propune excluderea ambilor. Mai ales cã asta este ceea ce îsi doresc, dupã cum au declarat. Oricum, statutar, ei sînt în afara PNL“. Primarul Stefan abia asteaptã. Cere sã fie dat afarã din PNL de un an de zile, ba chiar a fãcut tot ce s-a putut ca sã provoace aceastã sanctiune. Chiar si liberalii recunosc cã statutul PNL a fost cãlcat în picioare si cã Gheorghe Stefan merita sã fie exclus din partid. Sefii de la Bucuresti n-au vrut însã, preferînd sã îl suspende. Asta se întîmpla pe 10 martie anul trecut. ÃŽntre timp, primarul Stefan spune cã i s-au mai trimis mesaje de împãcãciune si invitatii de revenire în PNL, pe care le-a refuzat întrucît îi urmeazã pînã la capãt pe Theodor Stolojan si Traian Bãsescu. „Dacã cei din PNL Neamt vor lua decizia sã mã excludã, atît pe mine, cît si pe Vlad Marcoci, este foarte bine. Este o decizie cît se poate de dreaptã, de normalã si, mai ales, moralã“, a declarat Gheorghe Stefan.

Lãcãtusu la Primãria Piatra Neamt

ÃŽn Delegatia permanentã a PNL Neamt sînt o sutã de liberali, consilieri locali, judeteni, primari, presedinti de organizatii locale. Sau, dupã cum s-a exprimat vicepresedintele Viorel Chirilã, numai „oameni care stiu cu adevãrat ce înseamnã sã fii liberal“. Pe lîngã hotãrîrile legate de Stefan si Marcoci, acestia vor lua în discutie si situatia celor 10 consilieri pe care, formal, PNL încã îi mai are la Piatra Neamt. ÃŽn 2004 erau 12, dar anul trecut Cornelia Tudorancea a fost suspendatã, iar Andrei Baciu exclus. Ulterior, acum cîteva luni, cu exceptia lui Viorel Chirilã, consilierii locali ai PNL au rãmas fãrã sprijin politic pentru cã nu mai ascultau de partid, ci de primarul Gheorghe Stefan. Tot Delegatia permanentã a PNL Neamt va fi cea care valideazã candidaturile primarilor liberali pentru alegerile de anul acesta. Cea mai importantã, pentru municipiul resedintã de judet, îl are ca protagonist pe Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general si sînt 90% sanse ca acesta sã primeascã sustinerea colegilor. Liberalii fruntasi s-au întrunit ieri în prima sedintã în noua formulã de conducere, dupã plecarea lui Marcoci, iar unul din punctele de discutie era sondajul intern realizat de PNL pentru a afla candidatul ideal pentru primãria pietreanã. Serban Strãtilã a declarat cã „rezultatele sînt la dispozitia noastrã, sînt de uz intern, dar vom alege cea mai bunã variantã pentru PNL“, însã surse din cadrul PNL Neamt spun cã sînt prea putine lucrurile care ar putea împiedica nominalizarea lui Mihai Lãcãtusu, avînd în vedere cã acesta stã destul de bine în ochii electoratului municipal. Sigur, dupã cum au recunoscut liberalii, Vlad Marcoci stãtea cel mai bine cu notorietatea, dar dacã el a virat la alt partid... Tot duminicã, Delegatia permanentã va valida si candidaturile pentru 80% din primãriile nemtene. Dupã care, „ne apucãm de treabã, cã ne asteaptã o campanie nu tocmai usoarã“, a mai spus Serban Strãtilã.

Articol afisat de 1729 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 07.03.2008 09:46
Mihai Lacatusu si liberalismul
Aprecierile lui Viorel Chirila despre calitatea de adevarati liberali sunt de-a dreptul caraghioase.Desigur ca o astfel de delegatie permanenta l-ar putea sprijini pe Lacatusu nu numai pt. Primaria Piatra Neamt ca vajnic liberal,ci si ca devotat pesedist,sau membru in Partidul Pensionarilor sau al automobilistilor vitezomani.Cum a devenit Laca atat de liberal,dupa ce a fost atat de social-democrat?Si mai ales pentru cat timp?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective