Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Loviturã de teatru în Partidul Conservator Roman

• doi dintre cei trei consilieri PC Roman si-au dat demisia din functiile politice si din legislativul local • acestia acuzã scãderea în sondaje pe fondul sustinerii slabe de la nivel central • pentru demisionari urmeazã negocieri cu celelalte formatiuni politice •

Presedintele filialei romascane a Partidului Conservator (PC), Sorin Dumitru Cazan, si-a dat demisia ieri, 6 martie, din cadrul acestei formatiuni politice, alãturi de marea majoritate a colegilor sãi, membri ai Biroului Executiv PC Roman. El a renuntat, de asemenea, la calitatea de consilier local, exemplul sãu fiind urmat si de colega sa de legislativ, Elena Chitimus. Eusebiu Lupu, cel de-al treilea consilier al PC Roman, nu si-a anuntat, încã, pozitia, nici în partid si nici în Consiliu. Sorin Dumitru Cazan si-a motivat decizia prin faptul cã formatiunea politicã din care fãcea parte a ajuns la un procent nesemnificativ în sondaje, subliniind, totodatã, cã a simtit cã nu mai are sprijin „de la centru“. „Vã anunt cã mi-am înaintat demisia din partid, dar si din functia de consilier local. Aceasta în conditiile în care am obtinut functia de consilier ca membru al Partidului Umanist din România. Locul meu va fi luat, cel mai probabil, de cãtre persoana situatã pe locul al IV-lea în lista supleantilor, doamna Lucretia Milu“, a precizat Sorin Dumitru Cazan. Acesta a acuzat lipsa de comunicare cu organizatia judeteanã si conducerea centralã a partidului. „Mi s-a promis cã, dupã congresul din luna ianuarie, va veni cineva «de la centru» în Roman. Aceasta în conditiile în care am ridicat de multe ori o serie de probleme si am adus în atentia celor de acolo ce se întîmplã în teritoriu. Practic, nu îmi mai convine ca noi sã muncim, iar ei «sã stea la umbr㻓, a mai anuntat fostul lider PC Roman care, în urmã cu ceva vreme, a demisionat si din postul de prim-vicepresedinte al partidului la nivel de judet. Sorin Dumitru Cazan s-a declarat, în consecintã, un cetãtean independent care, în perioada ce va urma, va analiza în ce parte îsi va dirija activitatea politicã. „ÃŽn primul rînd, mã voi consulta cu familia, întrucît am nevoie de sustinerea ei, mai ales cã, din 2003, de cînd am intrat în politicã, am avut douã «familii». Desigur, în perioada urmãtoare, voi avea discutii si cu reprezentantii celorlalte formatiuni politice“, a mai precizat Sorin Dumitru Cazan.

Fostii conservatori, încotro?

Decizia luatã de fostul lider PC Roman, îmbrãtisatã si de consilierul local Elena Chitimus, alãturi de vicepresedintii partidului, a apãrut în urma unei sedinte organizate miercuri, 5 martie, „anticipîndu-se“ o demitere de la nivel judetean. ÃŽn ceea ce-l priveste pe Eusebiu Lupu, încã nu stie dacã va rãmîne în „tabãra“ conservatorilor sau îsi va urma colegii. De altfel, acesta nu a fost prezent la conferinta de presã sustinutã ieri, 6 martie, locul sãu în prezidiu fiind pãstrat, totusi, liber, de Sorin Dumitru Cazan. Din spusele colegilor, acesta s-ar fi arãtat dispus sã-i urmeze si în viitor. „Nu cã m-am rãzgîndit, însã mai trebuie sã analizez situatia. Asadar, deocamdatã, cel putin, rãmîn membru al PC si consilier local“, a declarat“ Eusebiu Lupu. Grupul demisionarilor ar putea avea mai multe directii de „orientare“ în viitorul apropiat, avînd în vedere cã Sorin Dumitru Cazan doreste sã candideze, oricum, la fotoliul de primar al Romanului. „Surse neoficiale au spus cã voi merge la PNG, altii cred cã voi merge la PSD, o parte spun cã voi ajunge la PD-L, iar altora le este fricã de faptul cã voi candida. Eu zic sã asteptãm o perioadã, dupã care voi prezenta opiniei publice cu cine am negociat si ce decizie am luat. Oricum, nu am abandonat campania de strîngere de semnãturi si sigur voi candida la Primãria Roman. Acesta este principalul punct pe care îl voi sustine în discutiile cu celelalte formatiuni politice“, a mai precizat Sorin Dumitru Cazan.

Procentele vorbesc

Conservatorii romascani demisionari au, printre principalele nemultumiri, scãderea vertiginoasã în sondaje, fiind de pãrere cã un candidat independent la primãrie ar avea sanse reale de cîstig. „S-a vãzut clar cã în sondaje PC are 1,7% în Roman, fapt care nu ne bucurã. Pe de altã parte, stiu cã 22% dintre simpatizantii PSD si 25% dintre cei ai PD-L m-ar vota. Astfel, logica spune cã si ca independent as avea sanse la viitoarele alegeri. Oricum, va mai trece o perioadã pînã voi lua o decizie“, a mai specificat consilierul local demisionar. Sorin Dumitru Cazan a mai precizat cã nu-l preocupã ce se va întîmpla în continuare cu Organizatia PC Roman, mai ales cã urmãtorii pe lista de supleanti, dupã Lucretia Milu, au plecat la alte formatiuni politice, ori peste hotare. Acesta, însã, nu se „dezice“ de senatoarea Silvia Ciornei, care l-a sprijinit real în ultimii ani. „Biroul Judetean al PC, din cîte stiu, neoficial, trebuie sã se reuneascã vineri, 7 martie, într-o sedintã în care urma sã fie propusã destituirea mea, asa cã am anticipat acest lucru. Din conducerea centralã am în continuare respect pentru doamna Silvia Ciornei care, efectiv, a adus finantãri pentru Roman. Totusi, nu am putut rãmîne într-un partid din care a plecat liderul, Dan Voiculescu, si în care am intrat la 0,1% simpatii electorale în Roman, ridicîndu-ne la 12% în 2004. La europarlamentare am scãzut la 6%, iar dupã ultimul congres PC am ajuns la 1,7%. Asadar, nu avea rost sã pierdem timpul“, a mai adãugat Sorin Dumitru Cazan. Acesta este de pãrere cã adversarii politici se vor bucura de decizia sa si a colegilor, sustinînd cã nu îsi va abandona electoratul. „Vom înfiinta încã sase birouri în oras, ca independenti, pentru consilierea cetãtenilor, mentinînd si actualul spatiu, care este al meu. Dorim sã purtãm discutii cu electoratul si, luînd în considerare pãrerile cetãtenilor, sã decidem cît mai bine în ce directie ne vom orienta“, a conchis Sorin Dumitru Cazan.

Articol afisat de 2012 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective