Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Demiterea“ prefectului, cancan si jocuri politice

• prefectul Toader Mocanu pune zvonurile privind demiterea sa pe seama cancanurilor si jocurilor politice • „cred cã este cazul ca jocurile politice si cancanurile sã înceteze“, a declarat prefectul • acesta a mai sustinut cã în sedinta de Guvern de miercuri s-a luat în discutie o schimbare de prefect, dar nu de la Neamt • Mocanu este dispus sã plece la sute de kilometri de casã, dacã Guvernul i-o va cere •

Prefectul Toader Mocanu pare dispus sã lase baltã judetul de bastinã si sã se mute cu serviciul, în calitate de înalt functionar public, într-un alt colt al tãrii, dacã premierul Tãriceanu îi va cere acest lucru. Aceastã declaratie a fost fãcutã în contextul în care miercuri dupã-amiazã s-a zvonit cã a avut loc schimbarea lui din functie. „Zvonacii“ au anuntat si numele înlocuitorului - juristul Ioan Ghica, de la Corpul de control al prefectului. Toader Mocanu pune povestea pe seama cancanurilor si jocurilor politice care se practicã în România. „Din momentul în care am renuntat la functia politicã, din decembrie 2005, nu am mai fãcut politica niciunui partid. Nu vreau sã vorbesc foarte mult pe aceastã temã, dar cred cã este cazul ca jocurile politice si cancanurile sã înceteze. Am ales în 2005 sã lucrez în administratie ca înalt functionar public, chiar dacã la început nu stiam foarte multe despre acest domeniu. Am cerut sã se scurteze timpii de actiune si sã fim în interesul cetãteanului, desi pãreau mãsuri populiste. Chiar dacã sînt la nivel de judet anumite probleme, pentru cã este an electoral, ele nu trebuie sã afecteze Institutia Prefectului în nici un mod. Preocuparea mea este sã rezolv problemele din judet si sã nu dau ascultare cancanurilor si jocurilor politice care se fac peste capul meu si în care nu am nici o implicare. Conform legislatiei referitoare la înaltii functionari publici, dacã va fi cazul sã plec la Satu Mare, Constanta sau alt oras voi pleca. Ceea ce va stabili premierul Tãriceanu voi duce la îndeplinire“, a declarat prefectul Toader Mocanu.

Prefectul si politica, douã linii paralele

Reprezentantul Guvernului în teritoriu sustine cã de cînd s-a lãsat de politicã, s-a dezis total de acest domeniu. Zice cã nu i-a fost foarte greu, pentru cã nu era un politician înversunat, asa cã la „momentul zero“ a putut porni pe o altã cale fãrã prea multe complicatii. „Nu eram un virulent al clase politice. A venit «momentul zero» (decembrie 2005 - n.r.) cînd mi-am fixat ceva si am ales sã fiu depolitizat. De atunci nu am trasat vreo dispozitie politicã vreunui primar sau sef de deconcentrate si nici nu a contat în colaborarea noastrã culoarea politicã a lor. Eu mã supun dispozitiilor legii de pe linia mea si a legislatiei ministerului de resort. Nu mi-a cerut nimeni, de la nivel central, sã mã implic în vreo actiune politicã. Cînd am decis sã optez pentru a fi înalt functionar public depolitizat am luat în calcul varianta de a merge la sute de kilometri de casã pentru a-mi desfãsura activitatea“, a mai spus Toader Mocanu.
Desi este dispus sã lase casa în favoarea serviciului, prefectul a declarat cã, totusi, existã si varianta sã renunte, sã le multumeascã celor cu care a fãcut echipã si... asteaptã ca si din partea celalaltã sã îi vinã multumiri. Coincidentã sau nu, în urmã cu ceva vreme, cînd circulau zvonuri cã subprefectul Vasile Sendrea ar putea fi schimbat pentru cã se purta destituirea fostilor membri PD, si acesta a dat cam aceeasi declaratie: „Bucurosi le-om duce toate...“.
Toader Mocanu a mai spus cã dupã ce a fost sunat de reprezentanti ai presei nemtene care l-au întrebat cum comenteazã zvonurile conform cãrora s-ar fi produs debarcarea sa, a sunat personal la Bucuresti, pentru a sti direct de la Guvern cum stau lucrurile. Conform declaratiei sale, i s-a comunicat cã în sedinta de Guvern de miercuri s-a luat în discutie mobilitatea prefectului de la un alt judet si nu de la Neamt.

CASETÃ

„Poate fi promovat“

Presedintele PNL Neamt, Serban Strãtilã, a declarat cã nu stie nimic despre o eventualã schimbare a prefectului Mocanu si cã acesta poate fi promovat. „Prefectul este înalt functionar public si, din cîte stiu eu, în lege existã principiul mobilitãtii înaltilor functionari publici. Nu este atît de spectaculos pe cît se crede. S-au fãcut schimbãri si la Prefectura Botosani, la Iasi, la Bacãu este posibil sã se schimbe prefectul... Nu este o problemã asta. Noi am colaborat foarte bine cu domnul Mocanu. Eu nu sînt membru al Guvernului, ca sã pot afirma dacã domnul Toader Mocanu va fi schimbat sau nu. Poate fi promovat, cum a fost prefectul de Botosani, care acum este secretar general adjunct la Ministerul de Interne“, a declarat senatorul Serban Strãtilã.

Articol afisat de 2100 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective