Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilinca Stoica, rezultat meritoriu la Chisinãu

• pietreanca a pierdut finala probei de simplu a concursului ITF din capitala Republicii Moldova în fata lui Ingrid Radu, scor 6-4, 3-6, 6-3 • la dublu, alãturi de Radu, Stoica a devenit campioanã la Chisinãu •

Ilinca Stoica, sportivã legitimatã la clubul Condor Piatra Neamt, a reusit calificarea în ambele finale ale unui turneu international disputat în capitala Republii Moldova, în perioada 3-9 martie. Competitia dotatã cu Trofeul „Dimitrie Sturdza“ a fost una de categoria a III-a în sistemul ITF, în care sînt acceptati jucãtori si jucãtoare de pînã la 18 ani. ÃŽn proba de simplu, Ilinca Stoica a întîlnit-o în ultimul act pe rivala sa Ingrid Radu, de la Craiova, olteanca învingînd cu 6-4/3-6/6-3. „A fost un meci de bunã facturã tehnicã, în care ambele jucãtoare au încercat sã dea totul pentru victorie. Punctele cîstigate din postura de finalistã o ajutã mult pe Ilinca (n.r. - Stoica), pentru cã urcã în clasamentul ITF. ÃŽncã o performantã de acest gen la un concurs de categoria a III-a îi poate permite sã intre în calificãri la Roland Garros si Wimbledon. Sper sã reuseascã asa ceva pentru cã ar însemna enorm pentru viitorul ei“, a declarat Romeo Stoica. Traseul tenismenei pietrene pînã în finala Trofeului „Dimitrie Sturdza“ nu a fost unul chiar facil. A trecut mai întîi de ucrainianca Inna Bondarenko (6-1, 6-0), pentru ca în turul secund sã o elimine pe moldoveanca Alina Petras, scor 6-4, 6-3. ÃŽn sferturile de finalã al e întrecerii Stoica s-a confruntat cu Zsofia Miko, din Ungaria, cap de serie numãrul 3 (6-1, 6-1), iar în semifinale a fost meciul contra primei favorite a competitei, Anna Piven (Ucraina), de care a trecut în trei seturi: 2-6, 6-1, 7- 6.
La dublu, Ilinca Stoica si Ingrid Radu au pornit cu sansa a treia la victoria finalã. Turul 1 le-a adus victoria cu 6-3, 7-6, în fata cuplului moldovenesc Veronica Smochina - Anastasia Vdovenco, iar în turul 2 au trecut de perechea Inna Bondarenko (Ucraina) - Varvara Keunetsova (Rusia), scor 6-2, 6-2. Radu si Stoica au eliminat apoi principalele favorite, Anna Piven - Yuliana Umanets, scor 4-6, 6-4, 6-3. În finalã, dublul românesc a depãsit dublul ungaro - ucrainian Zsofia Miko - Marina Zhurba, scor 7-6, 6-7, 6-2.
În ultima sãptãmînã a lunii februarie, Ilinca Stoica a jucat si a cîstigat ambele probe ale Campionatului National de 16 ani, întrecere desfãsuratã în salã, la Brãila.

Articol afisat de 1448 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective