Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Generalul“, „gradat“ de merit

„Generalul“, „gradat“ de merit

• la evaluarea dosarului a primit 80 de puncte dintr-un maxim de 100 • conform propriei declaratii, a fost acceptat pentru primirea bonusului de 25% din salariu de bazã pe patru ani, datoritã muncii la catedrã din 2004 si pînã în prezent • sînt profesori de fizicã din judet care l-au depãsit la punctaj pe seful învãtãmîntului nemtean •

Unul din cei peste 300 de beneficiari de gradatii de merit care vor intra în platã din varã, stabiliti în urmã cu numai douã zile, este seful învãtãmîntului nemtean, profesorul Mihai Lãcãtusu. Conform metodologiei în vigoare, la bonusul care reprezintã 25% din salariul de bazã si care se acordã pe o perioadã de patru ani, au dreptul sã se înscrie cadre didactice, personal nedidactic si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Din staff-ul învãtãmîntului nemtean si-a depus dosarul pentru acordarea gradatiei de merit doar seful cel mare, profesorul Mihai Lãcãtusu. „Conform metodologiei, are dreptul sã participe la acordarea de gradatii de merit doar conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Mi-am depus dosarul si am obtinut 80 de puncte. Am fãcut acest lucru pentru cã se evalueazã activitatea pe care am desfãsurat-o la Colegiul National Petru Rares ca profesor metodist, responsabil de cerc pedagogic, pentru cã am lucrat cu elevi care au participat la olimpiade nationale si internationale, pentru rezultatele înregistrate de elevi la concursurile de peste hotare, pentru cã am desfãsurat activitãti extrascolare. Am obtinut doar 80 de puncte pentru cã în perioada în care mi-a fost evaluatã activitatea nu am scos prea multe publicatii“, a declarat profesorul de fizicã Mihai Lãcãtusu, actual inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Seful comisiei care a evaluat dosarele acceptate de consiliile profesorale din scolile nemtene este profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct. Acesta a declarat cã dosarul sefului sãu merita punctaj pentru acordarea gradatiei de merit. „Domnul Lãcãtusu nu va beneficia pentru prima datã de gradatie de merit si spun asta nu pentru cã este seful meu si inspector scolar general, ci pentru cã îi cunosc activitatea, eu fiind înainte de a detine functia de adjunct al ISJ, inspector scolar de fizicã. Nu-mi mîngîi seful, dar aceasta este realitatea. Profesionalismul de care a dat dumnealui dovadã cînd era profesor la Colegiul National Petru Rares poate fi dovedit oricînd“, a declarat cel care a avizat gradatia de merit pentru Mihai Lãcãtusu, adjunctul Grigorutã Oniciuc. Pentru obtinerea gradatiei de merit, punctajul minim este de 70 de puncte, iar cel maxim de 100. Mihai Lãcãtusu a obtinut 80 de puncte, fiind depãsit de un profesor de fizicã din Zãnesti.

319 gradatii de merit se vor acorda sigur

Dupã evaluarea celor 450 de dosare depuse, în cazul a 319 s-au acordat punctaje care permit acordarea gradatiilor de merit. Dupã cum a declarat generalul Mihai Lãcãtusu, joi, 13 martie, vor fi fãcute publice numele beneficiarilor. Nemultumitii de rezultate vor putea depune contestatii pînã pe data de 21 martie, iar solutionarea acestora trebuie finalizatã pînã pe 24 martie, cînd se va da verdictul final în cazul beneficiarilor de gradatii de merit care se vor acorda pentru urmãtorii patru ani. În cazul dosarelor admise deja, nu se mai pune problema cã ar putea interveni vreo schimbare. Se poate însã mãri numãrul beneficiarilor, dacã dupã reevaluarea dosarelor contestate se vor acorda punctaje mai mari, care permit alocarea gradatiei de merit. Începînd cu 2008, beneficiazã de gradatii de merit 16% din totalul de personal didactic si didactic auxiliar, fatã de 10% cît a fost pînã acum. Gradatia de merit reprezintã 25% din valoarea salariului de bazã al beneficiarului. Numele cadrelor didactice si al celor care reprezintã personalul didactic auxiliar vor fi trimise cãtre Ministerul Educatiei Cercetãrii si Tineretului, de unde va fi emis ordin al ministrului în baza cãruia se acordã bonificatia. La nivelul judetului Neamt, în unitãtile de învãtãmînt se distribuie circa o mie de gradatii de merit. Metodologia permite ca un beneficiar de gradatie de merit sã-si refacã dosarul dupã patru ani de încasare a bonificatiei, întrucît se evalueazã activitatea din altã perioadã decît cea pentru care s-a acordat prima datã gradatia.

Articol afisat de 2521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective