Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amabilitatea din Prefecturã, anuntatã pînã la Comisia Europeanã

Prefectura a realizat analiza mãsurilor suplimentare adoptate în perioada 1 iunie 2007- 29 februarie 2008 la nivelul institutiei pentru reducerea birocratiei si facilitarea accesului cetãtenilor la informatii. Aceste date au fost transmise miercuri, 12 martie, la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, în vederea întocmirii unei sectiuni a raportului pe care România are obligatia sã-l transmitã Comisiei Europene pînã la sfîrsitul lunii martie, cu privire la progresele înregistrate în îndeplinirea fiecãrei conditionalitãti a Mecanismului de Cooperare si Verificare în domeniul sistemului judiciar si a luptei anticoruptie, conform Deciziei Comisiei Europene din 13 septembrie 2006. Pentru reducerea birocratiei la nivelul institutiei si facilitarea accesului la informatii au fost reanalizate procedurile curente de lucru în compartimentul care gestioneazã relatia cu publicul: primirea cetãtenilor în audientã, înregistrarea petitiilor si urmãrirea rezolvãrii lor în termen legal, înregistrarea si urmãrirea solutionãrii cererilor formulate în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public. În acest sens, în perioada amintitã, la sediul institutiei s-au primit 1.307 petitii, 11 cereri în temeiul Legii 544/ 2001 si s-au apostilat 4.600 de acte.
ÃŽn vederea ameliorãrii procedurilor de relatii publice, înregistrare si solutionare a reclamatiilor, s-a realizat si instruirea personalului care lucreazã în compartimentul de specialitate cu privire la Programul de mãsuri pentru combaterea birocratiei în activitatea de relatii cu publicul ( HG 1723/200), cu privire la mãsurile de îmbunãtãtire a activitãtii serviciilor publice (Decizia 194/2007), posibilitatea depunerii de petitii pe conturile de e-mail a conducerii institutiei. „Cetãtenii au început sã foloseascã si aceastã modalitate de transmitere electronicã a petitiilor si acestora le acordãm o atentie egalã cu cele depuse la biroul de relatii cu publicul“, a declarat prefectul Toader Mocanu. „ÃŽn aceastã perioadã, Institutia Prefectului realizeazã o centralizare a datelor privind modul în care autoritãtile publice locale respectã Legea 544/2001, informatie pe care o vom transmite Agentiei pentru Strategii Guvernamentale“, a precizat Cristina Aboboaie, consilier al prefectului de Neamt.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective