Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parchetul Roman, pîrît la procurorul general

• Aritimisia Ciuchinã, functionar la Primãria Cordun, a intrat în audientã la Laura Codruta Kovesi • jalba pe care i-a înaintat-o vizeazã activitatea procurorilor romascani •

Aritimisia Ciuchinã, lidera unui grup de functionari de la Primãria Cordun, care se considerã victime ale primarului localitãtii, a fost recent în audientã la Laura Codruta Kovesi, procuror general al Parchetului de pe lîngã ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie a României. Ciuchinã s-a declarat nemultumitã de rezolutiile date de procurorii locali si a primit înstiintare, la finele sãptãmînii trecute, cã situatia semnalatã este în atentia Ministerului Justitiei. „Am fost acum cîteva zile la Bucuresti, personal, pentru a mã înscrie în audiente la doamna procuror general, Laura Codruta Kovesi. Am avut posibilitatea sã mã întîlnesc cu dumneaei, chiar dupã ce s-a întors de la o sedintã a Consiliului Superior al Magistraturii. M-am plîns în primul rînd pentru cã obtin foarte greu rezolutiile de la Parchetul Roman si cã, totodatã, se întîrzie în rezolvarea cazurilor“, a declarat Aritimisia Ciuchinã. Aceasta a mai precizat cã în prezent are pe rol un proces penal strãmutat la Miercurea Ciuc la cererea sa, prin care îl acuzã pe primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu, de agresiune. Nemultumirea sa cea mai mare - si, în acest sens, a depus mai multe plîngeri penale împotriva primarului - este cã acesta nu respectã hotãrîrile judecãtoresti. „Problemele mele si ale unui grup de functionari de la Primãria Cordun par sã nu mai înceteze. Merg la serviciu ca la detentie, e ca o puscãrie cu mîncare adusã de acasã. Domnul primar nu a dispus sã mi se dea nici un document de lucru, conform pregãtirii. Practic, îmi perfectionez cunostintele zilnic si tot zilnic cer de muncã. De trei ori mi s-a desfãcut contractul de muncã, dar de fiecare datã am obtinut hotãrîre judecãtoreascã favorabilã, de repunere în functie. De patru ori am luat sanctiuni disciplinare care, de asemenea, au fost anulate în instantã. De încã douã ori consecutiv am primit calificativ nesatisfãcãtor si iarãsi am avut cîstig de cauzã în instantã. Pentru nerespectarea multora dintre aceste sentinte m-am plîns“, a mai declarat Aritimisia Ciuchinã.
Aceasta crede cã, cel mai probabil, plîngerea fãcutã va fi rezolvatã dupã alegeri. „Nu am reclamat un procuror anume, ci institutia, deoarece nici nu stiu cui au fost repartizate dosarele. Cel mai mult mã intereseazã punerea în executare a tuturor acestor sentinte favorabile mie. Nu cred cã se mai poate întîmpla nimic pînã la alegeri, însã am confirmarea de la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu precum cã plîngerea mea a fost înregistratã“, a mai mentionat Aritimisia Ciuchinã. Reamintim cã aceasta, alãturi de un grup de colegi, au un întreg „rãzboi al nervilor“ cu membrii conducerii Primãriei Cordun, de circa trei-patru ani. Mai întîi, Aritimisia Chiuchinã a fãcut plîngeri împotriva primarului, privind derularea unui proiect Sapard, dupã care toate celelalte probleme au venit „în cascadã“.
De mentionat cã, pînã la ora închiderii editiei, nu a putut fi consemnat un punct de vedere al Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective