Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicalistii din învãtãmînt nu renuntã la salariile de merit

Dascãlii nemteni nu vor rãmîne fãrã salarii de merit, asa cum a anuntat un reprezentant al MinisteuluI Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, care a declarat cã e de preferat sã se renute la bonusul financiar dupã ce în cadrul unitãtilor de învãtãmînt va avea loc descentralizarea. Zvetlana Ileana Preoteasa, director în MECT, si-a spus pãrerea în urmã cu cîteva zile, într-un context în care vorbea despre ceea ce urmeazã a se pretrece în învãtãmîntul românesc dupã descentralizare, atunci cînd „finantarea va urma elevul“. Asta înseamnã cã o scoalã va fi mai atractivã si va atrage mai multi elevi, dacã dascãlii vor avea renume, vor lucra si vor scoate copii foarte bine pregãtiti. Un numãr mare de copii într-o unitate de învãtãmînt va atrage mai multi bani decît în cazul scolilor mici, cu efective scãzute, si care nu vor avea rezultate deosebite. Profesorul Florin Florescu, liderul de sindicat al dascãlilor nemteni, a declarat cã sindicalistii nu vor accepta sub nici o formã sã se renunte la procentul de 15% majorare la salariu care se acordã timp de un an profesorilor merituosi. „Consider cã Legea învãtãmîntului si Statutul Personalului Didactic, atît formele actuale cît si cele vechi, ori care vor fi puse în practicã, pãstreazã aceste cîstiguri salariale, sub formã de salarii de merit, pentru cã sînt întemeiate. Ele se acordã, în România, de 20 de ani si nu se poate renunta asa usor. Nu vom accepta pierderea acestor drepturi. Sînt niste drepturi care valideazã calitatea învãtãmîntului si nu pot fi scoase din lege pentru cã asa vor unii sau altii. Nu poate face nimeni un astfel de atac, în conditiile în care noi ne batem pentru aparitia unei legi a salarizãrii lucrãtorilor din învãtãmînt, a bugetarilor, în general“, a declarat profesorul Florin Florescu.
ÃŽn judetul Neamt se acordã, în prezent, circa o mie de salarii de merit. Acestea reprezintã 15% din salariul de bazã si se acordã pe o perioadã de un an. Pentru obtinerea lor, beneficiarii au depus un dosar cu „probe“ cã sînt merituosi. Dacã, ulterior, titularii de salarii de merit au fost recompensati si mai mult, adicã li s-au acordat gradatii de merit care reprezintã un sfert din salariul de bazã si se alocã pentru o perioadã de patru ani, atunci pierd salariul de merit.

Articol afisat de 1448 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 17.03.2008 13:33
De ce ar renunta?
De ce ar renunta simplii salariati din invatamant la un drept castigat,daca mai marii invatamantului nemtean nu se sfiesc sa si le atribuie lor si nevestelor lor,intr-o parodie de concurs care ar putea rivaliza cu succes cu teatrul absurd?Astfel,un adjunct e presedintele comisiei care-si acorda gradatie lui insusi,celuilalt adjunct si sefului ISJ...Ca sa aiba liniste acasa le acorda si nevestelor!Pai daca au dat si altor directori care nu aveau vechime in postul respectiv,sau la catedra,efectiv(a se vedea d-l Grigorescu)de ce sa nu primeasca,incalcand aceleasi criterii, si sotia sa?Iar ca punct culminant al absurdului invocat,generalul Lacatusu prezideaza comisia de contestatii...De conflict de interese nu s-a auzit in invatamant,dar nici de legea nescrisa a bunului simt?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective