Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lucrãri pe centurã

• Primãria Piatra Neamt s-a apucat de refacerea gurilor de canal de pe variantã, desi drumul tot nu îi apartine

Soseaua de centurã a municipiului Piatra Neamt a intrat în lucru, cel putin în privinta gurilor de canal. Vara trecutã, pietrenii au lãsat numeroase reclamatii la adresa primãriei în legãturã cu gurile de canal din stradã care, dupã reparatii si asfaltãri, erau la vreo cîtiva centimetri sub nivelul strãzii, devenind un dusman al autovehiculelor. Oficialii pietreni au verificat reclamatiile si le-au dat dreptate oamenilor: pe sectorul ce cuprinde strãzile Bistritei, 9 Mai si Dimitrie Leonida erau trotuare fãcute praf, capacele cãminelor de canalizare menajerã si pluvialã erau sub cota stratului de uzurã si riscul producerii unor accidente era foarte mare. Ca primã mãsurã, au început sã facã hîrtii. Centura nu mai tine de municipiu, fiind datã de vreo patru ani Ministerului Transporturilor, în spetã Companiei Nationale de Drumuri si Autostrãzi. ÃŽn aceastã situatie, primãria nu poate interveni cu lucrãri de anvergurã pentru cã nu este bunul ei. Asa se face cã oficialii pietreni au decis sã solicite ministerului bucata de stradã, ca s-o poatã repara. Acum, la mai bine de jumãtate de an distantã, pietrenii scriu si altceva primãriei, nu doar reclamatii. „Felicitãri pentru gurile de canal refãcute pe variantã. Pentru multi cetãteni, acest lucru e mai îmbucurãtor decît inaugurarea telegondolei. La mai multe initiative cetãtenesti“, spune un pietrean pe site-ul destinat primãriei pietrene. Acesta transmite, totodatã, rugãmintea ca oficialii sã vegheze ca lucrãrile sã fie fãcute corect de data aceasta. ÃŽn plus, omul cere si niste amenzi pentru depozitele care sînt pe variantã, întrucît „acestea blocheazã circulatia“.
ÃŽn schimb, demersurile municipalitãtii pentru a reintra în posesia strãzii s-au lovit de ziduri ministeriale. Consilierii locali au decis încã de anul trecut sã roage Ministerul Transporturilor sã dea înapoi sectorul de drum, ba s-a apelat chiar la sprijin din partea parlamentarilor de Neamt. Acestia, prin interpelãri adresate ministrilor de Interne si al Transporturilor, au cerut lãmuriri: „Primãria municipiului Piatra Neamt solicitã administrarea sectorului de drum ce cuprinde strãzile Bistritei, Dimitrie Leonida si b-dul 9 Mai de cãtre Consiliul Local Piatra Neamt, prin trecerea din proprietatea publicã a statului în proprietatea publicã a municipiului Piatra Neamt. Solicitarea este motivatã de necesitatea executãrii unor lucrãri de reparatii la trotuare si carosabil, deoarece în zonã s-a construit un cartier de locuinte. Desi o documentatie completã pe aceastã temã v-a fost înaintatã, nu s-a primit nici un rãspuns“. Rugãmintea parlamentarilor de a fi analizatã si aprobatã cererea autoritãtilor pietrene a primit rãspuns. Ministrul de Interne, Cristian David, zice cã, potrivit legii privind proprietatea publicã, soseaua de centurã a orasului poate reajunge la municipiu numai prin hotãrîre de guvern, care trebuie initiatã pe baza unei propuneri a CJ Neamt. „Ministerul Internelor si Reformei în Administratie nu a primit pînã la data întocmirii prezentei nici o solicitare referitoare la acest caz“, anuntã ministrul David, adãugînd cã, în mãsura în care CJ sau Prefectura Neamt înainteazã proiectul de hotãrîre de guvern, MIRA îl va promova. Cu stimã. De la Ministerul Transporturilor, cu „deosebitele noastre consideratiuni“, Ludovic Orban rãspunde cã „schimbarea administratorului actual, respectiv Compania Nationalã de Drumuri si Autostrãzi, pentru sectorul de drum ce cuprinde strãzile Bistritei, Dimitrie Leonida si b-dul 9 Mai nu poate fi fãcutã decît printr-o hotãrîre de guvern“.

Articol afisat de 1663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective