Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Problemele copiilor cu autism, în atentia guvernantilor

• o petitie a Asociatiei Pãrintilor Copiilor cu Autism din România, sustinutã cu semnãturi adunate din toatã tara, a fost adresatã Guvernului, Parlamentului si Ministerului Educatiei

Asociatia Pãrintilor Copiilor cu Autism din România a început o campanie nationalã de sensibilizare asupra problemelor de ordin educational cu care se confruntã copiii care suferã de aceastã cumplitã boalã. Solicitãrile acestora fac obiectul unei petitii adresate Guvernului, Parlamentului, respectiv Ministerului Educatiei si Cercetãrii, intitulate „Petitie pentru o Educatie de Calitate si pentru copiii cu nevoi educationale speciale si dizabilitãti din România“. Aceasta este sustinutã de numeroase semnãturi, din toatã tara, lista rãmînînd deschisã. Douã aspecte esentiale sînt aduse în atentia guvernantilor: „Necesitatea includerii în noul pachet legislativ propus de Ministerul Educatiei si Cercetãrii (Legea învãtãmîntului preuniversitar si Statutul personalului didactic) a unui act normativ special, inclusiv a unui Manual de politicã, proceduri si îndrumãri ale MECT în domeniul Educatiei Speciale“ si „Necesitatea unor mãsuri urgente si imediate ale MECT pentru îmbunãtãtirea calitãtii educatiei pentru copiii cu autism, unii dintre cei mai vitregiti copii cu nevoi educationale speciale la aceastã datã, situatie generatã de necunoasterea problematicii acestor copii si de inexistenta profesionistilor formati în educatia lor“.
Reprezentantii asociatiei subliniazã absenta reglementãrilor legale care sã facã posibil un tratament nediscriminator al copiilor din aceastã categorie. Ei fac si o serie de propuneri, între care:
introducerea autismului ca o categorie de nevoie educationalã specialã/ dizabilitate distinctã în rîndul categoriilor de nevoi educationale speciale; alocarea urgentã de fonduri adecvate nevoilor reale în formarea profesionistilor - profesori, educatori, personal auxiliar - din învãtãmîntul special si de masã care lucreazã efectiv cu copiii cu autism la aceastã datã, dar si a tuturor profesionistilor din învãtãmîntul special si de masã, a celor care vor lucra cu copii cu autism în cariera lor; instituirea obligativitãtii unei formãri reale si consistente în autism - notiuni generale si strategii si tehnici de lucru la clasa cu copiii cu autism dovedite a fi eficiente, în comunicare, pentru toti profesionistii care lucreazã în prezent sau intentioneazã sã lucreze la clase unde existã copii cu autism.
Potrivit acestora, activitatea educationalã a asistentului la clasã trebuie sã devinã si în scoala româneascã un „serviciu educational suplimentar“ de bazã. Cei care doresc sã afle mai multe amãnunte si chiar sã se înscrie între sustinãtorii acestei petitii o pot face accesînd pagina de Internet cu adresa:
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_o_educatie_de_calitate_si_pentru_copiii_cu_nevoi_educationale_speciale_si_dizabilitati_din_romania-p44130039.html.

Articol afisat de 2002 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective