Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii, hotãrîti sã scape de Marcoci

• pe ordinea de zi a viitoarei sedinte de CJ a fost introdus proiectul prin care liberalii cer ca mandatul de consilier a lui Vlad Marcoci sã înceteze • acesta ar putea pierde si functia de presedinte • Marcoci a trecut în tabãra PD-L si a fost exclus din PNL, dar contestã decizia fostilor colegi liberali • dacã proiectul va ajunge la vot, un cuvînt hotãrîtor îl au alesii PSD •

Proiectul de hotãrîre initiat de doi consilier judeteni ai PNL, prin care se vrea scoaterea lui Vlad Marcoci din legislativul judetean, a intrat pe ordinea de zi pentru sedinta de sãptãmîna viitoare. Desi erau suspiciuni cã proiectul respectiv nu va ajunge sã fie supus aprobãrii, din diverse motive, acestea au fost spulberate si consilierii judeteni vor avea ocazia sã se pronunte dacã actualul presedinte mai rãmîne în consiliu sau nu. Cel care a avizat ordinea de zi si, totodatã, a acceptat si includerea proiectului cu pricina, este chiar vizatul, presedintele Vlad Marcoci. Mai în glumã, mai în serios, el a spus cã nu are emotii pentru momentul în care va veni rîndul discutãrii respectivului proiect, desi, motive ar avea.
Dupã ce Vlad Marcoci a fost declarat vicepresedinte cu statut special la PD-L, liberalii nemteni îi vor mandatul de consilier judetean, poate chiar cu tot cu functia de presedinte. Pe 9 martie, liberalii au hotãrît în unanimitate sã-l dea afarã, la pachet cu Gheorghe Stefan. Ambii au primit deciziile de excludere, desi la presedintele CJ a ajuns mai greu, motiv pentru care a trebuit trimisã a doua oarã. Dupã ce a lecturat „pedeapsa“ delegatiei permanente, Vlad Marcoci a ajuns la concluzia cã e prea vagã si a decis s-o conteste. Datoritã acestui demers, exista varianta ca proiectul initiat de penelistii Dionisie Dumitrascu si Mihai Niculitã sã nu intre spre dezbatere, pentru cã nu era solutionatã contestatia. „PNL Neamt a transmis cãtre CJ Neamt hotãrîrea delegatiei permanente, prin care domnul Marcoci si-a pierdut calitatea de membru PNL conform statutului. Avînd în vedere aceste considerente, am initiat proiectul de hotãrîre privind încetarea de drept a mandatului de consilier judetean a domnului Vlad Marcoci“, a declarat Dionisie Dumitrascu.
Asta înseamnã cã sedinta de sãptãmîna viitoare, de pe 26 martie, nu va fi deloc una fãrã surprize, în functie de jocurile si aranjamentele politice, Vlad Marcoci putînd sã-si piardã mandatul si functia. Sau nu. Conform declaratiilor oficialilor PSD, care detin majoritatea în legislativul nemtean (cel putin la nivel declarativ), demersul consilierilor liberali va fi sustinut. Rãmîne de vãzut de ce va iesi la numãrãtoare, dat fiind faptul cã tot PSD a fost cel care l-a ridicat pe Vlad Marcoci la rang de presedinte, dupã ce unii dintre consilierii formatiunii au votat pentru. Si pentru ca sedinta sã fie si în folosul judetului, înaintea acestui proiect vor fi supuse si altele nouãsprezece.

Articol afisat de 1612 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective