Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arnãutu, cu jalba la Bãsescu

• primarul din Tîrgu Neamt a cerut presedintelui, la întîlnirea Asociatiei Oraselor din România, sã intervinã pentru stergerea majorãrilor si penalitãtilor datorate de Acvaterm •

Primarul Decebal Arnãutu a participat, recent, la Adunarea Generalã a Asociatiei Oraselor din România, desfãsuratã la Bucuresti. Pe parcursul a patru zile, cei 192 de primari de orase mici si mijlocii au avut dezbateri pe diverse teme de interes general, iar în mijlocul lor s-au aflat premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, presedintele Traian Bãsescu, ministri si ambasadori strãini.
Primarul din Tîrgu Neamt a declarat cã a avut douã interventii adresate presedintelui tãrii, fiind asigurat de tot sprijinul acestuia. Prima problemã se referea la stergerea datoriilor istorice acumulate de societãtile furnizoare de utilitãti publice, respectiv energie termicã, apã, canal, epurare. „Am cerut sã se facã demersuri la Ministerul de Finante pentru ca Acvaterm sã fie scutitã de plata penalitãtilor si a majorãrilor, astfel încît noi sã plãtim doar baza, adicã cele 18 miliarde de lei vechi datorate Finantelor Publice. Putem face un credit pentru acoperirea acestei datorii“, a declarat Decebal Arnãutu. Firma tîrgnemteanã se aflã în reorganizare judiciarã din cauza acestei datorii, dar a reusit sã evite falimentul, de vreme ce obtine profit în activitatea sa. Debitul total este de aproximativ 35 de miliarde de lei vechi, 17 miliarde fiind penalitãti si majorãri de întîrziere.
O altã problemã semnalatã de edilul urbei de sub Cetate priveste regimul preferential practicat în cazul firmelor prestatoare de servicii de telefonie, electricitate, gaze naturale, care dupã privatizare nu plãtesc nici un fel de taxe si impozite pentru instalatiile lor. „Acestea au fost încadrate ca instalatii speciale, beneficiind de un regim preferential, fãcîndu-se discriminare fatã de alti contribuabili, mai ales cã au activitãti foarte profitabile si-si permit sã mãreascã preturile cînd doresc, fãrã sã întrebe pe nimeni. Presedintele României a spus cã ne va ajuta si în aceastã problemã“, a mai sustinut Decebal Arnãutu. Acesta a precizat cã toate aspectele semnalate de primarii din tarã vor fi cuprinse într-un raport pe care Asociatia Oraselor din România îl va depune la toate institutiile importante ale tãrii. „A fost ultima întîlnire a asociatiei din acest mandat. Probabil cã în luna septembrie 2008 vor avea loc noi alegeri si, cu sigurantã, se vor schimba multe în cadrul acesteia, fiindcã nu toti dintre primarii actuali vor rãmîne în functie. Dacã voi iesi din nou primar, voi candida la functia de presedinte a Asociatiei Oraselor din România. Se stie cã o astfel de functie îti dã posibilitatea sã «intri» peste tot, la toti cei din guvernare“, a afirmat edilul tîrgnemtean, referindu-se la faptul cã în acest mod se poate face lobby pentru diverse probleme ce privesc comunitatea .

Articol afisat de 1580 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective