Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mesaj de pace de la Turnul lui Stefan

Circa o mie de copii au bãtut în tobe si au scandat cã vor sã trãiascã în pace vineri, 21 martie, pe platoul de la Turnul lui Stefan cel Mare din Piatra Neamt. Au venit elevi de la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, Colegiul National Petru Rares, Liceul de Artã Victor Brauner, Scoala nr. 2, Scoala 4 si Liceul Comercial Spiru Haret. De asemenea, au venit zeci de prichindei, de la grãdinitele din Piatra Neamt. Desi vineri, 21 martie, a fost o zi însoritã, dar destul de friguroasã, temperatura aerului nu a fost un impediment pentru copii, mai mari sau mai mici, care au strigat cã vor sã trãiascã în pace, cã vor sã se punã punct rãzboaielor acum în desfãsurare, cã vor un trai fãrã violentã. Si pentru ca sã se facã auziti, participantii la actiune au bãtut în tobe si în peturi învelite în hîrtii inscriptionate si au fluturat pancarte, steaguri si baloane, pe care scriseserã, cu litere de-o schioapã, cuvinte si expresii: „Pace“, „Nu vrem rãzboi!“, „Vrem sã crestem în liniste!“. ÃŽn felul acesta, prichindeii nemteni s-au alãturat celor din lumea întreagã care, la ora 11.30 a tãrii în care îsi duc traiul, au scandat pentru pace pe pãmînt. Poate unii dintre cei prezenti nu întelegeau prea bine ceea ce fãceau, datoritã celor cîtiva anisori pe care îi au. Dar educatoarele le-au explicat, pe mãsura întelegerii micutilor, ce înseamnã pace si ce înseamnã rãzboi. „Vleau sã fie pace. Nu vleau lãzboi!“, a spus un bãietel, dezvelindu-si gingia stirbã, specificã prichindeilor de grãdinitã. „Ceea ce se întîmplã azi la Piatra Neamt este o initiativã luatã la Bruxelles. Este un mod prin care copii îsi manifestã dorinta de a trãi în pace, fãrã violentã si fãrã griji. Avem ocazia sã ne întîlnim aici bunici, nepoti, familii întregi, alãturi de cadre didactice si elevi si sã ne prezentãm dorinta de a trãi în pace. Pe platoul de la Turnul lui Stefan cel Mare s-au adunat copii doar de la cîteva unitãti de învãtãmînt, întrucît spatiul este neîncãpãtor pentru toti elevii. Cei care n-au ajuns aici si-au manifestat dorinta de a trãi în pace în cadrul scolilor în care învatã“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, prezent alãturi de sutele de copii la actiunea dedicatã pãcii pe pãmînt.

Articol afisat de 1683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dragos_quicki la data 22.03.2008 07:27
Hai cu pozelee!!
Un articol dragutz. Dar ce se intampla de nu aveti poze? E de apreciat ca se actualizeaza f bine editiile on line dar nu avetzi poze care sa insotzeasca articolele sau daca aveti sunt de foarte proasta calitate si nu mai mult de 1 poza/articol. E scump un aparat foto?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective