Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vlad Marcoci, între a fi sau a nu fi

• astãzi, consilierii liberali si pesedisti au în plan sã retragã mandatul de consilier judetean al lui Vlad Marcoci • dacã se va întîmpla acest lucru, fostul liberal, acum pedelist, va pierde si presedintia CJ •

Sedintã grea de Consiliu Judetean se anuntã pentru astãzi, 26 martie. Pentru a doua oarã într-un singur mandat, Consiliul Judetean si-ar putea schimba presedintele. Consilierii judeteni PNL Dionisie Dumitrascu si Mihai Niculitã au initiat un proiect de hotãrîre prin care propun încetarea de drept a mandatului de consilier judetean a lui Vlad Marcoci. Delegatia Permanentã Judeteanã Neamt a stabilit cã Vlad Marcoci si-a pierdut calitatea de membru PNL, conform statului acestei formatiuni, întrucît si-a declarat reorientarea politicã spre o altã formatiune, respectiv, PD-L. Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali prevede: „calitatea de consilier local sau judetean înceteazã de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului (...) prin pierderea calitãtii de mebru al partidului politic pe a cãrui listã a fost ales. ÃŽncetarea de drept a mandatului de consilier se constatã de cãtre consiliul local, respectiv de consiliul judetean, prin hotãrîre, la propunerea primarului, ori, dupã caz, a presedintelui consiliului judetean sau a oricãrui consilier“. Conform Legii 215/2001 a administratiei publice, Vlad Marcoci va pierde mandatul dacã majoritatea consilierilor va fi de acord cu acest lucru. Doar cã, pe 17 martie 2008, el a contestat decizia de excludere din PNL, motiv pentru care Directia Juridicã din Consiliul Judetean a propus amînarea dezbaterilor. Numai cã, exact cel în cauzã - Vlad Marcoci, a aprobat introducerea proiectului cu pricina pe ordinea de zi, fiind al XXI-lea proiect si ultimul dintre cele pe care consilierii le vor dezbate, astãzi, începînd cu ora 13. Din ce motiv încã nu se stie, dar este posibil sã se afle astãzi „graba“ cu care presedintele a actionat tocmai într-o chestiune care-l priveste direct. De mentionat este si faptul cã soarta lui va fi decisã în mare mãsurã de consilierii PSD, despre care s-a spus cã vor sustine proiectul celor doi liberali.

Articol afisat de 1567 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 26.03.2008 03:31
Va imprumut eu o tzeapa nou-noutza,
caci tot au stat nefolosite in ultimii 4 ani, de cand Ba-secu, "noul" idol al dlui Marcoci, le-a promis cu atata generozitate talharilor din tara !
Pana la urma s-a dovedit ca lupta anticoruptie din Romania este o mare pacaleala, motiv demagogic si mincinos de campanie electorala, iar ca polticienii pietreni, la fel cu cei din toata tara, sunt doar niste cameleoni infecti care se bat pentru ciolan si isi schimba partidul mai des decat isi schimba prostituatele clientii !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective