Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ziua judecãtii pentru patroana de la „Cariani“ Roman

Aurica Cãruceru, în vîrstã de 50 de ani, din Roman, a fost trimisã recent în judecatã de procurori, pentru infractiunile de emitere a unei file cec fãrã a avea disponibilitate în cont si emiterea unei file cec fãrã a avea elemente esentiale. Politistii au primit o plîngere din partea Banc Post, dar s-au sesizat si din oficiu asupra faptului cã, în perioada 2006-2007, în calitate de administrator si asociat unic al SC „Cariani Com“, femeia a emis mai multe file cec fãrã a completa elementele esentiale prevãzute de lege si fãrã a dispune de bani în cont. ÃŽn perioada 2003-2006, Aurica si sotul sãu, între timp decedat, Ioan Cãruceru, au împrumutat ca persoane fizice diverse sume de bani de la Vasile Bucur si firma acestuia, „Bucur Cash Invest“ Roman. ÃŽn momentul în care împrumutul ajungea la 5.000 sau 10.000 de euro, emiteau o filã cec pentru echivalentul în lei a acestor sume. Documentul avea rol de garantie pentru restituirea împrumutului. Cei doi au restituit diverse sume, dar Vasile Bucur a apreciat cã reprezintã dobînzi si, ca urmare, pe 14 septembrie 2007 a introdus la platã filele cec, dar au fost respinse, deoarece „Cariani Com“ se afla în interdictie de platã de pe 28 mai 2007, fiind înregistratã la Centrala Incidentelor de Plãti. ÃŽn 2006, Aurica si Ioan Cãruceru au împrumutat si de la Vasile Gavril 20.000 de lei noi, pentru care au lãsat garantie, pe 15 aprilie 2007, alte patru file cec, de cîte 5.000 lei, care au fost de asemenea refuzate la platã de cãtre bancã, deoarece nu exista disponibil. ÃŽn cursul anchetei, Vasile Gavril a declarat cã a recuperat banii si cã nu mai are nici un fel de pretentii. La începutul lui mai 2007, Aurica Cãruceru a completat o altã filã cec drept garantie pentru un împrumut efectuat de nepoata sotului sãu, Cristina Cãruceru, în valoare de 10.000 de lei, beneficiar fiind societatea „Pricom“ Roman. Fila a fost doar semnatã si stampilatã de Aurica Cãruceru, dar celelalte elemente nu au fost specificate. Suma reprezenta, cu alte cuvinte, un împrumut fãrã dobîndã, intermediat de Cristina Cãruceru, deoarece între cele douã firme sau persoane nu existau nici un fel de relatii comerciale. Actul a fost respins la platã pe 17 septembrie 2007. Aurica Cãruceru este vãduvã, nu are copii minori în întretinere si nu are antecedente penale. ÃŽn cursul anchetei, aceasta a cooperat cu organele de cercetare si a recunoscut sãvîrsirea faptelor.
Reamintim cã acestea nu sînt singurele datorii lãsate în urmã de firma lui Aurica si Ioan Cãruceru, bãrbat care si-a curmat viata, prin spînzurare, pe 27 noiembrie 2006. Un caz dramatic este cel al finilor „afaceristilor“, Corneliu si Rodica Martoncã, din Horia, care riscã sã rãmînã pe drumuri pentru creditele luate de nasii lor, ajunse, cu tot cu dobînzi, la circa trei miliarde de lei vechi. La aceastã sumã finii au fost garanti.

Articol afisat de 2086 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective