Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Marcoci, ãstia ti-s groparii!“

„Marcoci, ãstia ti-s groparii!“

• aceasta a fost declaratia lui Dumitru Badea, cu referire la consilierii PSD, în timpul sedintei de ieri a Consiliului Judetean unde s-a decis ca Vlad Marcoci sã nu mai fie presedintele legislativului nemtean • 27 de consilieri au votat pentru schimbare • doar 7 l-au vrut, iar unul a dat un vot nul • dezbaterile în sedinta de consiliu au durat peste douã ore • Vlad Marcoci va contesta hotãrîrea privind încetarea mandatului, declarînd cã „PNL si PSD si-au dat mîna pentru un rãzboi si pentru un nou presedinte“ • de astãzi, sef peste CJ este vicele Dumitru Badea •

Vlad Marcoci (foto) a pierdut mandatul de consilier judetean penelist si, implicit, presedintia, conform unei hotãrîri a legislativului nemtean. Sedinta de Consiliul Judetean de miercuri, 26 martie, a fãcut cît toate dintr-un an la un loc, dacã tinem cont de cîte replici s-au dat, cîte pãreri au fost expuse si cît timp a fost alocat unui singur proiect de hotãrîre. Toate initiativele aveau un singur scop - sã-l pãstreze pe Vlad Marcoci în functia de presedinte al CJ sau sã-l schimbe. Discutiile au apãrut încã de la început, cînd s-a supus aprobãrii ordinea de zi, pe care era inclus si proiectul privind încetarea de drept a mandatului de consilier judetean. Daniil Harasemiuc, oficial membru PNL, a propus retragerea proiectului în cauzã, pentru cã în raportul de specialitate se preciza cã hotãrîrea care urma sã se ia vizavi de aprobarea sau nu a proiectului intra în vigoare doar dupã solutionarea contestatiei depuse de Marcoci fatã de decizia de excludere a lui din rîndurile liberalilor. De aceeasi pãrere a fost si vicele peremist Dumitru Badea. Dan Vasile Constantin, cel care s-a fript cînd a trecut aproape prin aceeasi situatie, întrucît a fost si el la începutul lui 2005 la mîna consilierilor, a sustinut cã retragerea trebuie fãcutã de cãtre initiatorii proiectului - penelistii Mihai Niculitã si Dionisie Dumitrascu. Cel vizat de toate aceste discutii, Vlad Marcoci, a declarat: „Am introdus proiectul pe ordinea de zi pentru cã nu vreau sã facem un abuz si cred cã trebuie sã îsi urmeze cursul. Numai cã de la depunerea proiectului si pînã în prezent au apãrut amãnunte noi. Din punct de vedere legal, orice hotãrîre a CJ este conformã legislatiei dacã e luatã atunci cînd contestatiile sînt duse la final. (...) Noi validãm o decizie care nu este finalã“.
Mihai Niculitã, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat cã vrea ca proiectul sã rãmînã pe ordinea de zi. Si s-a votat rãmînerea, auzindu-se cometariul lui Dumitru Badea: „PSD-ul duce greul“, întrucît din cei 35 de consilieri, 13 au votat pentru amînarea proiectului, doi au fost pentru discutarea lui, iar 20, din care 17 pesedisti, s-au abtinut. Asa cã amînarea, care s-ar fi realizat cu o majoritate simplã - 18 voturi - nu a fost posibilã.

Si a început circul

Desi atmosfera era destul de încãrcatã, vicele Badea a mai încercat o detensionare, adresîndu-i-se sefului sãu: „Ãstia ti-s groparii!“, arãtîndu-i pe cei din PSD. Apoi au început sã aparã suprizele. Neculai Pãduraru a prezentat un fax, de pe care încã nu se uscase cerneala, primit de la PNL Bucuresti la ora 14.34. „Prin acest fax, Bogdan Olteanu precizeazã c㠫în baza statutului PNL, nu mai aveti calitatea de membru al acestei formatiuni»“. „Cred cã atît Bogdan Olteanu, cît si Serban Strãtilã trebuie sã citeascã propriul statut pentru a vedea cum se dau astfel de decizii. Este pur si simplu o hîrtie confectionatã de Bogdan Olteanu, la fel ca si acelea de la Piatra Neamt. Trebuie o decizie de la comisia de arbitraj. Astfel de decizii nu le dã oricine face de serviciu la partid“, a spus cel care încã mai era la acea orã presedinte de CJ. Vãzînd aceastã atitudine, liberalul Dumitru Acatrinei l-a întrebat dacã se mai simte membru PNL, iar Marcoci a dat un rãspuns afirmativ. Dionisie Dumitrascu a tinut sã precizeze cã PNL nu are ceva personal cu Vlad Marcoci si cã discutiile se purtau pe seama unei corespondente între acesta si partidul din care nu se dã scos. „Pierderea calitãtii de membru PNL este definitivã. Restul discutiilor sînt chichite. Legea nu functioneazã niciodatã cîtã vreme Vlad Marcoci mai sustine cã este presedinte al CJ“. Raportîndu-se la propria persoanã, Dan Constantin a spus cã, în legislativ, aceleasi fapte se judecã utilizîndu-se unitãti de mãsurã diferite. Apoi a fãcut aluzie la faptul cã Vlad Marcoci a fost sustinut de secretarul general al CJ, Mihaela Ignatovici. „Oare de ce prefectul, care e apolitic si vegheazã de deasupra, nu ia nici un fel de hotãrîre? Existã un precedent la CL, în care prefectul s-a fãcut cã plouã! Adresa trimisã de PNL este de bazã! Restul sînt povesti!“.

Surprize, suprize...

Si apare o nouã surprizã în tot acest balamuc, parcã regizat de Mihaela Ignatovici. Aceasta a dat citire unui referat constatator, redactat pe data de 17 martie, adicã înainte ca Marcoci sã conteste exluderea sa din PNL. ÃŽn referatul cu pricina se stipula faptul cã se constatã incompatibiliattea presedintelui, dar, pentru cã ulterior a apãrut o nouã „piesã“ la dosar, referatul nu mai era valabil. Si culmea, nici nu era semnat de un vice, asa cum cere legea. De altfel au urmat cîteva minute de deliciu, cei doi vicepresedinti împingîndu-se unul pe altul sã semneze hîrtia fluturatã de secretarul general. Badea i-a înmînat la propriu un pix cu care sã semneze Romicã Rotaru care, însã, a primit instructiuni de la seful de partid sã stea deoparte. Pentru cã gluma se îngrosa, Vlad Marcoci a venit cu ideea cã se poate amîna o hotãrîre de cîte ori vrea CJ. Adicã s-o lase baltã cu încetarea mandatului, dar acum nu se mai lãsau ceilalti. Ignatovici a zis cã totusi ar trebui mai multe piese la dosar, dat fiind cã tãvãlugul pornise deja. Asa cã a urmat votul. Secret mare. Fiecare consilier, în ordine aproape alfabeticã, a mers singur într-o încãpere unde se gãseau cafele si apã mineralã, ba se putea trage si o pipã, si au votat cum le-a dictat constiinta. Sau partidul. Pentru cã, la numãrãtoare, ce a iesit nu apãrea nici în cosmarurile lui Vlad Marcoci: au votat pentru suspendarea lui 27 de consilieri, l-au mai vrut alãturi 7 si 1 a ametit buletinul de vot. Nici nu mai conteazã care si cum. Dupã numãrãtoare, Vlad Marcoci a declarat: „PNL si PSD si-au dat mîna pentru un rãzboi si pentru un nou presedinte, pentru o lunã si jumãtate. PSD a intrat în horã, fiind în aliantã. Voi contesta hotãrîrea în contencios. Voi semna decizia pentru preluarea atributiilor mele de cãtre domnul Badea“.
La urmãtoare sedintã a CJ va trebui sã se valideze urmãtorul consilier pe lista PNL si sã se aleagã noul presedinte, dacã între timp nu vor apãrea noi „detalii“ la dosarul privind încetarea mandatului de consilier judetean al lui Vlad Marcoci.

Articol afisat de 2314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 27.03.2008 03:49
Ce se mai agata astia de scaune !
plonjand din partid in partid, fara morala si fara bun simt, doar ca sa se catare mai sus si sa castige bani fara numar, dar nemunciti !
De ce acest domn Marcoci vrea sa ramana sef intr-o functie inalta platita de la buget si nu-si incearca "norocul" demonstrandu-si eventualele calitati in sectorul privat ?!
Raspunsul este simplu : pentru ca toti acesti politicieni sunt exact ca fostii activisti PCR care se remarcau doar prin munca orala, adica cu "hau, hau" si nu au muncit cu adevarat niciodata in viata lor !
Iar daca ei isi imagineaza ca lumea nu-i va scantiona prin vot pentru tot circul asta, inseamna ca traiesc cu totii intr-o realitate paralela !
Ad�ugat de ioanadarc la data 27.03.2008 08:20
A plecat asa cum a venit
Voturile PSD au fost bune numai cand l-au tradat pe Dan Constantin si l-au inscaunat pe Marcoci,in rest orice colaborare cu PSD este blamabila,nu-i asa?Dupa cum se vede,Marcoci mai are mult de invatat in privinta negocierii politice...Iar Statutul PNL il invoca numai atunci cand ii convine si trebuie respectat de altii...Era amuzanta pe un post local educatoarea cu cazier care lucreaza la ziarul lui Marcoci cum il bocea si nu mai putea de grija judetului,ramas orfan de presedinte!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective