Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Aliantã anti-agamani, la Tîrgu Neamt

• Neculai Andoni (PNL) si Dan Boacã (PSD) cer schimbarea unora dintre membrii AGA si CA de la Acvaterm si Civitas • ei acuzã managementul neperformant de la societãtile de interes local • „exces de zel pe ultimele douã luni de mandat“, caracterizeazã primarul Arnãutu aceastã initiativã •

Sedinta forului legislativ al orasului Tîrgu Neamt, de la sfîrsitul sãptãmînii, se anuntã a fi una incendiarã, în conditiile în care pe ordinea de zi se gãsesc patru proiecte de schimbare a componentei Adunãrii Generale a Actionarilor (AGA) si a Consiliului de Administratie (CA) de la Civitas (societatea care administreazã piata si oborul) si Acvaterm, firme patronate de Consiliul Local. Initiatori sînt Neculai Andoni, liderul liberalilor de sub Cetate, si consilierul PSD Dan Boacã, care au pus la baza demersului managementul neperformant al firmelor locale. Ei nu vor schimbarea tuturor agamanilor, ci doar a unora dintre ei, dar fãrã a le face publice numele.
Pãrerile sînt împãrtite, unii alesi considerînd tardivã initiativa PSD-PNL, mai ales cã mai sînt doar douã luni pînã la alegerile locale, structurile AGA si CA urmînd a fi schimbate la începutul urmãtoarei legislaturi. Iar în douã luni nu se poate schimba radical situatia de acum. Discutiile purtate, cu executivul, în comisii au fost aprinse, ceea ce creazã premizele aceleiasi atmosfere în plen.
Neculai Andoni nu crede cã cererea sa este tardivã si spune cã a ales acest moment fiindcã, în opinia sa, la cele douã firme s-au adunat mai multe neîmpliniri care se rãsfrîng asupra cetãtenilor orasului. Acesta este nemultumit de faptul cã membrii AGA si CA nu au prezentat rapoarte de activitate. Liberalul este de pãrere cã la Acvaterm ar fi trebuit schimbatã echipa managerialã, cã pînã la sfîrsitul lunii februarie ar fi trebuit sã se punã în practicã asocierea între Consiliul Local si un operator unic regional si cã echipa managerialã nu a fãcut nici un demers în aceastã directie. Astfel, s-ar fi pierdut oportunitatea accesãrii unor fonduri europene pentru reabilitarea retelei de apã si canalizare. La Civitas, principala problemã ar fi, în opinia consilierului Andoni, preturile mari la care se vînd, în piatã, produsele cãtre populatie, din cauza intermediarilor, împotriva cãrora nu s-au luat mãsuri. De asemenea, el reclamã aspectul inestetic al tarabelor din piatã si cã hala nu are prevãzut un subsol pentru spãlarea, depozitarea si ambalarea produselor. De partea cealaltã, primarul Decebal Arnãutu catalogheazã demersul consilierilor Andoni si Boacã drept „exces de zel pe ultimile douã luni de mandat“. „Vor sã iasã politic în fatã cu ceva. Spun cã vor schimbare. Eu stiu despre ce este vorba: campanie electoralã“, a declarat primarul Decebal Arnãutu, precizînd cã va lua pozitie în privinta acestor proiecte la momentul discutãrii lor în plenul Consiliului Local.

Articol afisat de 1575 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective