Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesorii nemteni protesteazã în Slovenia

Profesorii Gabriel Ploscã, din Roman, si Ion Andronic, din comuna Borca, lideri ai Federatiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãtãmînt (FSLI) Neamt, îsi vor reprezenta confratii la o demonstratie de protest a Confederatiei Europeane a Sindicatelor (CES), ce va avea loc pe 5 aprilie la Brdo, lîngã Liubliana, capitala Sloveniei. ÃŽn orasul mentionat se vor întîlni, la data mentionatã, ministrii de finante din tãrile Uniunii Europene, CES considerînd cã organizarea unui protest atunci va reusi sã-i sensibilizeze pe politicieni cu privire la salariile neîndestulãtoare ale membrilor de sindicat. „ÃŽn ultima vreme, în întreaga Europã si, desigur, si în România, s-a constatat scãderea salariului real, adicã a puterii de cumpãrare a persoanelor încadrate în muncã. Din acest motiv, CES a decis cã trebuie sã tragem un semnal de alarmã, adresat presedintiei Uniunii Europene, în special pentru ministrii de finante care se întrunesc pe 4-5 aprilie, lîngã Liubliana. Acest semnal va fi dat printr-o mare euromanifestatie, care va reuni circa 50.000 de salariati din întreaga Europã. Vor participa mai multe sindicate din România, iar noi, cei din FSLI, vom fi prezenti cu 50 de reprezentanti, din judetul Neamt fãcînd deplasarea subsemnatul si cu Ion Andronic, de la Borca“, a declarat Gabriel Ploscã. Din lista de revendicãri ale sindicalistilor, în afarã de majorarea veniturilor reale, care sã determine o crestere a puterii de cumpãrare, mai fac parte si solicitarea stabilirii unui salariu minim decent, ca mijloc de combatere a sãrãciei, alãturi de plata efectivã a salariilor egale pentru femei si bãrbati. Sindicalistii mai doresc un tratament corect pentru salariatii din serviciile publice, dar si reducerea diferentelor salariale dintre manageri si lucrãtori. „ÃŽn toate aceste solicitãri ne regãsim si noi, sindicalistii din România. Acesta este motivul pentru care vom fi acolo, alãturi de ceilalti colegi din întreaga Europã, solidari cu aceastã manifestatie pe care o considerãm îndreptãtitã“, a mai declarat Gabriel Ploscã. Cheltuielile necesare deplasãrii în Slovenia vor fi suportate, în cea mai mare parte, de forurile sindicale europene, dar vor contribui si federatiile din România.

Articol afisat de 1525 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ioanadarc la data 27.03.2008 08:48
Protesteaza prin reprezentanti
Asa cum beneficiaza de drepturi,tot prin reprezentanti!Sa analizam putin drepturile de care beneficiaza liderii,pentru a le compara cu cele ale simplilor cotizanti:degrevare de ore,salariu conform catedrei rezervate,plus indemnizatia de lider,masina cu sofer la scara si benzina la discretie,functii prin consilii de administratie,bine remunerate,cumularea pensiei cu indemnizatia de lider,bani din cotizatii pentru care nu se da nicio socoteala nimanui...Sa tot fi lider sindical!E mai rentabil chiar decat politician,pentru ca acestia mai au de-a face periodic cu electoratul,in timp ce alegerile sindicale sunt bine organizate,participa numai reprezentantii agreati din scoli si iese cine trebuie...Florescu nu s-a pensionat,inca,dar i se cunoaste deja succesorul,onorabilul domn Plosca,care a evoluat de la indrumator UTC la ditamai liderul,spre disperarea altor doritori de locuri caldute,precum onorabilul Rusu de la Liceul Economic.Vedeti ca totul se leaga?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective